برای بررسی خواص کوفته سبزی شیرازی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص کوفته سبزی شیرازی گفت: کوفته سبزی شیرازی به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسید فولیک، موجب افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود، لذا برای افراد مبتلا به کم خونی، زنان باردار و جنین مفید است.
وی افزود: این غذا به علت دارا بودن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در مقابل انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها میشود.
عظمایی بیان کرد: مصرف کوفته سبزی شیرازی تاثیر چشمگیری در تقویت بینایی دارد و از بروز آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خواص دیگر این غذا شامل تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، کنترل قند، فشار و چربی خون، بهبود عملکرد روده ها و رفع یبوست است.
وی اظهار کرد: مصرف این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر، سلنیوم و ویتامین D موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: کوفته سبزی شیرازی دارای پروتئین بالایی است که باعث تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود. لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی سخت انجام می دهند از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: این غذا برای کودکان در حال رشد دارای خاصیت فراوانی است و به دلیل خاصیت چاق کنندگی برای افراد لاغر و کم بنیه می تواند گزینه مناسبی باشد.
وی بیان کرد: وجود ویتامین های A، E، C، D، B و املاح معدنی فراوان در این غذا، باعث طراوت، جوان سازی و تقویت پوست و مو می شود.
عظمایی گفت: یکی دیگر از خواص بی نظیر این غذا خاصیت نشاط آوری و آرامبخشی آن است که باعث از بین رفتن استرس، اضطراب و افسردگی می شود.
وی اظهار کرد: کوفته سبزی شیرازی به علت داشتن امگا 3 موجب تقویت سیستم قلبی عروقی می شود.
-لپه یک لیوان
-برنج 300 گرم
-آب 7 تا 8 لیوان
-پیاز 3 عدد متوسط
-گردو خرد شده 5 قاشق غذاخوری
-روغن دمبه یا کنجد به مقدار لازم
-گوشت چرخ کرده گوسفندی 200 گرم
-نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
-سبزی (تره، گشنیز، جعفری، ترخان، شوید) به مقدار لازم
-برنج و لپه را به مدت 4 تا 5 ساعت خیس می کنیم.
-سبزی ها را شسته و خرد می کنیم.
-برنج و لپه را در صافی می ریزیم تا آب آن کشیده شود.
-سپس گوشت چرخ کرده، برنج، لپه و سبزی را داخل مخلوط کن می ریزیم.
-به آن نمک، فلفل، زردچوبه و گردو را اضافه می کنیم.
-پس از آن که مخلوط و یکدست شد مواد را ورز داده و به شکل گلوله توپی در می آوریم.
-گلوله ها را داخل قابلمه می چینیم و 7 تا 8 لیوان آب، مقداری پیاز خرد شده، نمک و فلفل اضافه می کنیم و اجازه می دهیم در حرارت ملایم بجوشد تا کامل پخته شود.
-پس از پخته شدن می توان با مقداری پیاز داغ آن را تزئین و با نان، سبزی و زیتون میل کرد.
انتهای پیام/