برای بررسی خواص شربت جعفری و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص شربت جعفری گفت: مهمترین خاصیت این شربت پاکسازی شریانها و وریدهای بدن است، همچنین خاصیت سم زدایی از کبد، کلیه و مجاری ادراری را دارد.
وی اظهار کرد: شربت جعفری برای افرادی که از ناراحتیهای پوستی مخصوصا لک و پیس و سیاهی اطراف چشم رنج میبرند، بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: این شربت با سوزاندن چربی های اطراف شکم و پهلو موجب تناسب اندام و لاغری میشود، همچنین کنترل قند، فشار و چربی خون، رفع دردهای رماتیسمی و التهاب مفاصل و رفع چربی کبد از دیگر خواص این شربت است.
بیشتر بخوانید: راهکارهای طب سنتی برای آب کردن چربی های شکم و پهلو
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خواص دیگر این شربت شامل تقویت و طراوت پوست و مو، رفع بوی بد دهان، مشکلات تنفسی، غلظت و تصفیه خون است.
وی اظهار کرد: فیبر بالای موجود در این شربت باعث عملکرد بهتر رودهها، هضم غذا و رفع یبوست شده، همچنین ضد نفخ و بادشکن است و شیر مادران را افزایش میدهد.
عظمایی بیان کرد: این شربت به علت دارا بودن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در مقابل انواع بیماری ها، مخصوصا سرطانها میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
وی افزود: این شربت را می توان 4 لیوان در روز و در وعده های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
آب 1.5 لیتر
عسل نیم کیلو
لیمو ترش به مقدار لازم
گیاه خشک جعفری 100 گرم
تخم شوید یا برگ شوید 40 گرم
گیاه خشک شوید و جعفری را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی میریزیم.
اجازه می دهیم 3 تا 4 ساعت بماند.
سپس آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
آن را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
شربت را هم می زنیم تا قوام بیاید و سپس داخل ظرف شیشه ای میریزیم.
4 تا 5 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب اضافه میکنیم.
به آن لیمو ترش اضافه کرده و میل کنید.
نکته: در صورت امکان بهتر است به جای آب معدنی از عرق جعفری و عرق شوید استفاده شود.
انتهای پیام/