به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: از میان ۱۱ حوزه موضوعی، دانشگاههای ایران توانسته اند در ۹ حوزه موضوعی پزشکی، علوم فیزیکی، هنر و علوم انسانی، علوم اجتماعی، اقتصاد و تجارت، علوم زیستی، آموزش، علوم کامپیوتری و مهندسی و فناوری در بین دانشگاههای برتر جهان قرار گیرند.
وی افزود: دانشگاه تهران در حوزههای آموزش، هنر و علوم انسانی و علوم اجتماعی، تنها دانشگاه ایران در بین دانشگاههای برتر جهان در این حوزهها است.
در حوزه اقتصاد و تجارت، دانشگاه تهران به همراه دانشگاه اصفهان دو دانشگاه ایران در جمع دانشگاههای برتر جهان هستند.
در حوزه پزشکی از ایران ۵ دانشگاه در میان ۷۲۱ دانشگاه برتر جهان قرار دارند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین دانشگاههای ایرانی رتبه نخست را دارد و در رتبههای بعدی دانشگاههای علوم پزشکی ایران، مشهد، تبریز و شهید بهشتی قرار دارند.
در حوزه علوم زیستی، ۱۱ دانشگاه از ایران در بین ۷۵۱ دانشگاه برتر جهان قرار دارند که دانشگاه صنعتی اصفهان، رتبه اول دانشگاههای ایران را دارد و پس از آن دانشگاههای فردوسی مشهد، گیلان، علوم پزشکی ایران، اصفهان، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، تهران و ارومیه در این فهرست دیده میشوند.
در حوزه علوم فیزیکی، ۲۴ دانشگاه از ایران در میان ۹۶۳ دانشگاه برتر جهان دیده میشوند که دانشگاه نوشیروانی بابل و دانشگاه کاشان در بین دانشگاههای ایران به ترتیب در رتبههای اول و رتبه دوم قرار دارند. دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، گیلان، علم وصنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، تهران و دانشگاههای شهید مدنی آذربایجان، فردوسی مشهد، مازندران، شهید بهشتی، شیراز، صنعتی شیراز، تبریز و زنجان و دانشگاههای الزهرا، بیرجند، اصفهان، خوارزمی، باهنر کرمان، صنعتی شاهرود، ارومیه و یزد در این فهرست دیده میشوند.
در حوزه علوم کامپیوتری، ۹ دانشگاه از ایران در بین ۶۸۴ دانشگاه برتر جهان قرار دارند؛ دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، شیراز، تبریز و تهران، دانشگاههای فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی و دانشگاه اصفهان نیز در این فهرست حضور دارند.
در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری، ۲۳ دانشگاه از ایران در بین ۹۰۳ دانشگاه برتر جهان در این حوزه دیده میشود که دانشگاه نوشیروانی بابل و دانشگاه تهران در بین دانشگاههای ایران رتبه اول را در این حوزه دارند. دانشگاههای گیلان، کاشان، مازندران و صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، شیراز، صنعتی شیراز و تبریز، شهید مدنی آذربایجان، اصفهان، خوارزمی، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی، صنعتی شاهرود، ارومیه و زنجان و در نهایت دانشگاههای شهید باهنر کرمان و یزد در این فهرست دیده میشوند.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است.
انتهای پیام/م