به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، داود باقری با اشاره به حضور جمعیت هلال احمر ایران در دهمین کنفرانس بین المللی آسیا و اقیانوسیه به همراه 50 نماینده از جمعیت های ملی، گفت: جلسات منطقه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است و فضا و محیط خوبی است که جمعیت ها با یکدیگر ملاقات داشته و تعاملات خود را افزایش دهند و بر این اساس به اهداف مشترکی که در کنفرانس های اخیر به آن پرداخته اند، دست پیدا کنند.
وی به اهداف مشترک جمعیت های ملی در دهمین کنفرانس بین المللی آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد و افزود: فعالیت های بین المللی در سطح فدراسیون بر مشارکت های اجتماعی، تاب آوری، نحوه پاسخگویی به سوانح در حوادث، محیط زیست و … تمرکز دارد که برای رسیدن به این اهداف از جوانان، داوطلبان و همچنین توانمندی های جمعیت های ملی استفاده می شود.
معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر ادامه داد: برای دستیابی به یک روش اجرایی و دیدگاهی واحد، جلسات گروهی متعددی در حاشیه دهمین کنفرانس بین المللی آسیا و اقیانوسیه برگزارشد و در نهایت پیش نویسی برای دستیابی به برنامه های واحد میان جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر تدوین شد.
وی با تاکید بر اینکه قبل از برگزاری کنفرانس جلسات متعددی با حضور روسای سازمان جوانان، داوطلبان و امداد و نجات برگزار شد و اطلاعات مربوط به هریک از سازمان ها به همراه تمامی اقداماتی که از سوی سازمان های زیرمجموعه انجام می شود، برای تشریح در کنفرانس مورد بررسی قرار گرفت.
باقری درباره برگزاری کارگروه های متعدد در حاشیه برگزاری دهمین کنفرانس بین المللی آسیا و اقیانوسیه، بیان کرد: در قالب برگزاری این کنفرانس نمایندگان جمعیت هلال احمر ایران در 9 کارگروه حضور داشتند تا نسبت به تبادل اطلاعات و تجربیات با سایر جمعیت های ملی بپردازند.
به گفته وی، جمعیت هلال احمر ایران در کارگروه هایی که به منظور بررسی فعالیت نیروهای داوطلب و همچنین موضوع تاب آوری در جامعه برگزار شد نقش مهم و کلیدی داشت و در این زمینه اطلاعات و تجارب خود را در اختیار سایر جمعیت های ملی قرار داد.
معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر به برگزاری جلسات انفرادی با جمعیت های ملی ژاپن، افغانستان، فیلیپین، کره جنوبی، میانمار و استرالیا اشاره و اظهار کرد: در دیدار با جمعیت های ملی در زمینه همکاری های مشترک، استفاده از تجارب و انتقال دانش صحبت هایی مطرح شد.
باقری درباره برگزاری جلسه با رئیس صلیب سرخ ژاپن، گفت: صلیب سرخ ژاپن توانمندی های قابل توجهی در حوزه بهداشت، سلامت و آموزش در بلایا و خطرات دارد، 93 بیمارستان خصوصی در کشور ژاپن تحت نظارت صلیب سرخ این کشور فعالیت می کند و با توجه به اینکه مراکز درمانی و بیمارستان های متعددی در داخل و خارج از کشور زیر مجموعه جمعیت هلال احمر ایران است، از این حیث هلال احمر ایران و صلیب سرخ ژاپن شباهت های بسیاری به یکدیگر دارند و در این زمینه تجارب خود را با صلیب سرخ ژاپن تبادل کردیم.
وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر ایران در 6 ماه گذشته به عنوان دومین جمعیت پس از ژاپن موفق به کسب مجوز ERU شد، اذعان کرد: با ژاپنی ها توافق کردیم تا بتوانیم در این زمینه از تجارب ارزشمند آنها استفاده کنیم. به علاوه در زمینه آموزش در بلایا و خطرات نیز تبادل دانش انجام شد.
معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر درباره دیدار با رئیس صلیب سرخ فیلیپین، گفت: صلیب سرخ فیلیپین خواستار خریداری محصولات تولید شده مثل صافی دیالیز، بود و در ادامه مذاکراتی در زمینه همکاری در حوزه سلامت نیز داشتیم.
وی به کمک های اتاق بازرگانی کره جنوبی به مردم زلزله زده کرمانشاه اشاره کرد و ادامه داد: این کمک به مبلغ چهار میلیارد تومان برای تهیه اقلام بهداشتی به منظور توزیع در میان مردم زلزله زده کرمانشاه به هلال احمر ایران اهدا شد و براساس رایزنی های صورت گرفته محموله دوم نیز براساس نیازسنجی های صورت گرفته ارسال خواهد شد.
باقری تاکید کرد: صلیب سرخ کره جنوبی میزبان و همکار فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در مرکز جامع مخاطرات سوانح و تاب آوری است، که هلال احمر ایران می تواند در این زمینه با آن ها همکاری های خوبی داشته باشد.
معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه در دیدار با رئیس صلیب سرخ میانمار پیگیر آخرین وضعیت مردم این کشور، شدیم، عنوان کرد: در زمان وقوع حوادث در میانمار هلال احمر ایران اقدام به برپایی کمپ ها و درمانگاه هایی کرد و اقلام غذایی میان افراد آسیب دیده در مرز بنگلادش با میانمار توزیع شد. با توجه به اینکه برای کمک به مردم میانمار کمک های نقدی جمع آوری شده است، لازم است اقلام دارویی و غذایی مورد نیاز برای این افراد پس از انجام نیازسنجی های لازم خریداری و ارسال شود.
به گفته باقری، براساس مذاکره بشردوستانه که برای نخستین بار با رئیس صلیب سرخ میانمار انجام شد، این کشور حضور نیروهای هلال احمر ایران در کشور میانمار را پذیرفت، این در حالی است که تا به حال بیشتر کمک ها از طریق کشور بنگلادش انجام شده است و دولت این کشور مانع ارسال کمک ها به درون خاک میانمار می شود.
معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر به دیدارهای جداگانه با رئیس صلیب سرخ چین و رئیس جمعیت هلال احمر افغانستان اشاره کرد و افزود: در جهت افزایش تعاملات میان هلال احمر ایران و صلیب سرخ چین رایزنی هایی انجام شد. به علاوه هلال احمر ایران در کشور افغانستان 2 درمانگاه دارد که طرف افغان، علاقه مند به استفاده از تجارب ما در حوزه توانبخشی و امداد و نجات است و در زمینه اجرای پروژه های مشترک، پیشنهاداتی مطرح کرده است.
باقری با اشاره به بحران بزرگ بیماری و گرسنگی در کشور یمن با توجه به حملات کشورهای هم پیمان با عربستان از درخواست هلال احمر ایران برای جلسه گفت و گو با هلال احمر عربستان در حاشیه این کنفرانس خبر داد.
وی افزود: با وجود تلاش های ما، نمایندگان هلال احمر عربستان حاضر به گفت و گو و مذاکره برای رسیدن به نتایج روشن به منظور کمک به مردم مظلوم یمن نشدند. این در حالی است که جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ باید فارغ از هرگونه تعصب، غرض ورزی و سیاست زدگی برای کاهش آلام تمامی جهان بکوشند.
لازم به ذکر است، کنفرانس بین المللی آسیا و اقیانوسیه هر چهار سال یک بار در یکی از کشورهای عضو و با حضور نمایندگان تمامی کشورهای عضو صلیب سرخ و هلال احمر در این منطقه برگزار می شود.
انتهای پیام/