به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،رضا اردکانیان وزیر نیرو در مراسمی که به منظور کلنگ زنی نیرگاه سیکل ترکیبی و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه گازی ۴۲ مگاواتی ساخت داخل در زاهدان در حال برگزاری است گفت: استانهای مرزی ما ویترین نظام هستند، جدا از وظیفه روزمره، باید تلاش و جدیت داشته باشیم که از همه فرصتها و امکانات با هم افزایی استفاده کنیم و بتوانیم در مناطق مختلف کشور با کارهای مشابه و بعضا متفاوت این ویترین را بیشتر نمایان کنیم.
وی با اشاره به حق آبه منطقه سیستان از افغانستان گفت: در حوزه آبریز مشترک با افغانستان، وزارت نیرو مسؤولیت کمیسیون اقتصادی دو کشور را پذیرفته است و اعلام آمادگی کرده و اقدامات لازم در حال انجام است تا مانند گذشته همکاری جدی را شروع و استمرار دهیم و حق آبه کشور نیز جزو ضروریات این همکاری است.
اردکانیان بیان کرد: تلاش میکنیم در حوزه آب هم دستاوردهایی داشته باشیم تا شرایط فعلی را در بحث آب شرب، محیط زیست و تالاب و کشاورزی بهتر کند.
وی گفت: وزارت نیرو مسؤول تامین آب است و تامین آب با یکی دو روش محقق نمیشود ما هم آبهای متعارف و سطحی داریم و هم آبهای غیر متعارف که طبیعتا کشور ما از کشورهای برخوردار از منابع آب دریا است که با استفاده از فناوریهای موجود در این زمینه اقدام میکنیم.
وزیر نیرو بیان کرد: شیرین کردن آب دریا در دستور کار است و به طور جدی آن را دنبال خواهیم کرد، سایر شیوهها را هم که شامل استحصال آب خواهد شد در کنار این برنامهها دنبال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان برای وزارت نیرو در اولویت قرار دارد، اواخر تیر ماه امسال به این استان آمدم و قرار گذاشتم هر دو ماه یک بار مسائل مربوط به استان را پیگیری کنم که در شهریور ماه جلسه اول در تهران انجام و امروز نیز در استان پیگیر مسائل استان هستیم.
اردکانیان افزود: هزار و ۱۲۱ پروژه کوچک، متوسط و بزرگ در دست اجرا در سیستان و بلوچستان داریم که ۱۱ پروژه در بحث طرحهای تامین آب است، ۴۵۵ طرح در حوزه آب و فاضلاب روستایی و شهری و ۶۶۵ طرح و پروژه در حوزه برق و انرژی جمعا با اعتبار ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتباراتی است که برای پروژهها در نظر گرفته شده و بخشهایی از این رقم هزینه شده است.
وی ادامه داد: بخش آب و برق کار یک دستگاه نیست و نقش زیربنایی د. توسعه و عمران کشور دارد.
جاهد مدیر عامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان در مراسمی که با حضور وزیر نیرو بمنظور کلنگ زنی سیکل ترکیبی زاهدان و آغاژ عملیات اجرایی نیروگاه گازی ۴۲ مگاواتی ساخت داخل در زاهدان در حال برگزاری است گفت: برق استان سیستان و بلوچستان از نقطه نظر مقایسه در وضعیت مطلوبی است به طوریکه ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹/۹ درصد روستاها در سیستان و بلوچستان از نعمت برق بهرهمند هستند.
مهندس جاهد افزود: حجم تاسیسات برق سیستان و بلوچستان با کلانشهرهایی مانند تهران برابر است که نشان از اقدامات شایسته برق استان است.
وی افزود: ما ۱۸ واحد ۲۵ مگاواتی در استان داریم که در زاهدان کنارک و چابهار نیروگاه نصب شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه ما در شهرهای شمالی استان، نیروگاه نداریم و تنها یک نیروگاه ۴۰ مگاواتی در زاهدان است.
وی افزود: تراز تولید و مصرف برق استان ۴۰ درصد منفی است و این ۴۰ درصد برق را از شبکه میگیری به این معنی که ما باید ۶۶۰ مگاوات از شبکه سراسری برق بگیریم.
جاهد عنوان کرد: برای اینکه فقط بتوانیم به مصرف برق استان پاسخ دهیم بیش از ۶۵۰ مگاوات تولید عملی نیازمندیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان عنوان کرد: باید بتوانیم از هدر رفت سرمایه جلوگیری کنیم و برای رسیدن به وضع مطلوب ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه نیاز است که یک نیروگاه امروز کلنگ زنی شد.
وی ضمن ابراز امیدواری درخصوص تبدیل سیستان و بلوچستان به عنوان هاب انرژی در منطقه گفت: آغاز عملیات اجرایی سیکل ترکیبی زاهدان نه تنها نوید بخش حل شدن مشکلات برق استان است بلکه به عنوان هاب انرژی و صادرات به کشورهای همسایه است.
انتهای پیام/پ