هنر قلم زنی در استان سمنان چندی است که دوباره نبضش می زند و مورد توجه هنرمندان قرار گرفته که زمینه ایجاد اشتغال را فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، صنایع دستی یکی از راه های ایجاد اشتغال و درآمد در کشور است، رشته ای که هزینه زیادی هم برای شروع کار لازم ندارد و هم می تواند درآمد خوبی به همراه داشته باشد.

قلم زنی هنر گرانمایه ای بیانگر فرهنگ و تمدن قوم ایرانی و از رشته های هنرهای سنتی ایران است. فلزاتی همچون طلا، نقره، مس، برنج و فولاد زمینه اصلی این نقوش زیبا و هنر قلم زنی است. هنرمند قلم زن نقوش اصیل و سنتی را با ابزار و وسایل ساده و دستی اما با مهارت و هنرمندی بر روی شی مورد نظر کنده کاری می کند. قلم زنی روی فلز به دلیل دوام و بقای بیشتر نسبت به سایر اشیاء همواره مورد توجه هنرمندان بوده و در سال های اخیر با تلاش هنرمندان حیات دوباره ای یافت.

نبض دوباره هنر قلم زنی در استان سمنان می زند

هنرمند قلم زن با ضربات چکشش تصاویری ماندگار را بر روی مس خلق می کند

چندی است که هنر قلم زنی در استان سمنان مورد توجه هنرمندان قرار گرفته و زمینه ایجاد اشتغال را فراهم کرده است.صدای دلنواز تیک تیک قلم فلزی من را واداشت تا وارد مغازه ای شوم که هنرمند جوان بر روی ظروف مسی نقش هایی ماندگار می آفریند. قدمت قلم زنی به تاریخ هنر برمی گردد و از زمانی که انسان توانست جوهره وجودش را بر روی فلز به یادگار بگذارد این هنر ماندگار شد.

 احقاقی هنرمندی است که با ضربات چکشش تصاویری ماندگار را بر روی مس حک می کند. این بانوی هنرمند کارآفرین در تشریح کارش گفت: من 6 سال است که کار قلم زنی را شروع کردم و مادر و برادرهایم مشوق اصلی من برای ادامه این هنر بودند، 4 سال شاگرد برادرم بودم اما در حال حاضر 2 سال است که مستقل شدم و در مغازه ای جداگانه هم کار فروش ظروف مسی و هم کار قلم زنی را انجام می دهم.

وی با تاکید بر اینکه ظروف قلم زنی شده مشتری های خاص خودش را دارد، افزود: تعدادی از مشتری های ما حضوری مراجعه می کنند و با دیدن طرح هایی که در مغازه تهیه کردیم و کاتالوگی که داریم ظروف قلم زنی را سفارش می دهند و تعدادی از مشتری ها هم در محیط های مجازی سفارش می دهند و ما برایشان ارسال می کنیم.

بانوی هنرمند کارآفرین با اشاره به ظرافت، زیبایی و دقت کار قلم زنی گفت: ظروفی که قرار است بر روی آن قلم زنی شود ابتدا پر از قیر کرده و سپس تصاویر با کاربن بر روی مس انتقال می یابد و آن گاه کار قلم زنی را برای روی سطح ظرف  آغاز می کنیم.

 یکی از مشتریان ظروف قلم زنی که در حال تماشای ظرف سفارشی خود بود، گفت: این سینی مسی را از اقوام خود به یادگار داشتم و می خواستم به عنوان یک ظرف تزئینی یادگاری در منزل نگهداری کنم که با هنر قلم زنی به صورت برجسته کاری شد و جلوه ویژه ای پیدا کرد.

نبض دوباره هنر قلم زنی در استان سمنان می زند

صنایع دستی استان سمنان بازار فروش مناسبی ندارد

بانوی هنرمند کارآفرین در مورد مشکلات هنر قلم زنی گفت: هنوز تعداد زیادی از مردم استان سمنان و ادرات با این هنر آشنا نیستند و علاوه بر این برای فروش ظروف قلم زنی شده با مشکلاتی مواجه هستیم که اگر بتوانیم ظروف مسی را با قیمت مناسبی از اصفهان خریداری کنیم می توانیم مس های قلم زنی شده را با قیمت مناسبی به فروش برسانیم.

نبض دوباره هنر قلم زنی در استان سمنان می زند
 محمد جهانشاهی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه چهار هزار و 500 هنرمند صنایع دستی در استان سمنان در 52 رشته مشغول فعالیت هستند، گفت: رویکرد جدید میراث فرهنگی استان سمنان توسعه بازار و افزایش فروش محصولات صنایع دستی است که این کار در مکان های عمومی مثل قطارها و فروش اینترنتی صنایع دستی در استان سمنان در حال گسترش است.

وی با تاکید بر اینکه تولیدات هنرمندان صنایع دستی استان سمنان از حجم قابل توجهی برخوردار است، اضافه کرد: یکی از دغدغه های اصلی هنرمندان صنایع دستی استان سمنان فراهم شدن زمینه فروش آثار است.

نبض دوباره هنر قلم زنی در استان سمنان می زند

نقش های روی فلز علاوه بر زیبایی بصری تاریخ و فرهنگ هر قومی را به نمایش می گذارد. تنوع در صنایع دستی ایران به حدی زیاد است که هر جوانی به هر نوع سلیقه ای می تواند جذب بازار کار شود به شرطی که جوهره آن کار را داشته باشد. همچنین فعال شدن حوزه صنایع دستی نیازمند فرهنگ سازی و فراهم سازی بازار برای فروش محصولات است  و از معرفی افراد موفق در این حوزه خود می تواند به نوعی معرفی کننده این شغل و فرهنگ سازی در این باره باشد.

انتهای پیام / ق

گزارش از سمانه قربانی

برچسب ها: اشتغال ، جوانان ، بیکاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.