اختلال‌های خلقی در دوران قاعدگی، افسردگی و کاهش تمرکز برای یادگیری می‌تواند علتی مخفی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند کم شدن ذخیره آهن در دوران قاعدگی می‌تواند سبب دگرگونی در خلق و خوی بانوان شود.

به گفته متخصصان کمبود آهن می‌تواند سبب دگرگونی درخلق و خو و کاهش عملکرد شناختی در زنان در سنین قاعدگی شود.


زبان برای حفظ سلامت جسمی و روانی خود باید در دوره‌های منظم آزمایش خون برای بررسی ذخیره آهن و گلبول‌های قرمزخونی انجام دهند.

در صورت کمبود ذخیره آهن از دارو‌های مکمل زیر نظر پزشک برای بازه زمانی استاندارد استفاده کنند.

بانوانی که دارای قاعدگی در بازه‌های زمانی کوتاه و خونریزی شدید هستند بیش از دیگران درمعرض کمبود آهن و بروز اختلال‌های شناختی، چون ابتلا به آلزایمر درسالمندی قرار می‌گیرند.

برخی از بانوان در زمان سپری کردن دوران قاعدگی دچار نوسان‌های خلقی، چون افسردگی، تمایل به گوشه گیری و انزوا، زودرنجی، تحریک پذیری و مواردی از این دست می‌شوند.

///////////کمبود آهن در زمان قاعدگی سبب دگرگونی درخلق و خوی بانوان می‌شود
ازگ ذشته این باور رواج داشته است که نوسان‌های خلقی در این دوران به دلیل نوسان‌های هورمونی است، اما پژوهش‌های جدید نشان داده اند کمبود سطح آهن خون می‌تواند سبب افزایش تحریک پذیری دراین دوران شود.


کارشناسان به آن دسته از بانوانی که دچار قاعدگی سنگین و دربازه‌های زمانی کوتاه یا نامنظم هستند توصیه می‌کنند با مراجعه به پزشک علت آن را شناسایی و به درمان مشکل بپردازند.

مصرف مواد خوراکی غنی از آهن مانند سبزیجات دارای برگ سبز، برخی دانه‌های آجیل، منابع پروتئینی و تخم مرغ در کنار مصرف منظم مکمل‌های دارویی استاندارد می‌تواند سبب افزایش ذخیره آهن خون و جلوگیری از بروز مشکل هایی، چون بی حالی، اختلال دریادگیری، ضعف، خستگی، افسردگی، ریزش مو، زرد شدن چشم ها، زاویه دارشدن ناخن‌های دست، تپش قلب و بی قراری شود.


پژوهش درباره اثرگذاری کمبود ذخیره آهن خون بر نوسان‌های خلقی بانوان در دوران قاعدگی به وسیله محققان دانشگاه نیکولای کوپرنیک درکشور لهستان با بررسی برروی داوطلبان انجام شده است.

کمبود آهن شایع‌ترین مشکل‌های سلامت در بانوان

کمبود آهن Iron deficiency یا به اختصار (ID) یکی از شایع‌ترین مشکل‌های سلامت دربین انسان‌ها به ویژه بانوان است. به گفته کارشناسان کمبود آهن بر بیش از دو میلیارد نفر ازجمعیت جهان اثرمی گذرد.

به گفته محققان موسسه ملی قلب، ریه و خون (the National Heart, Lung, and Blood Institute) حدود ۲۰ درصد از بانوان در سنین باروی دچار کمبود ذخیره آهن خون هستند.


محققان دانشگاه کوپرنیک، نتیجه‌های پژوهش خود را با بررسی برروی ۲۳ زن سالم که در بازه ۲۰ تا ۳۲ سال به دست آورده اند. آمار‌ها نشان می‌دهند اگرآهن در هر لیتر از خون کمتر از ۱۲ میکروگرم باشد آن زن مبتلا به فقرآهن شناخته می‌شود.

در زمان قاعدگی توجه به رژیم غذایی غنی از مواد سالم و پروتئینی، خودداری از مصرف مواد ایجاد کننده نفخ شکمی، استراحت و پرهیز از فعالیت فیزیکی سنگین، نوشیدن مایعات و خواب به اندازه برای حفظ سلامت توصیه می‌شود.

نتیجه این مطالعه درمجله فیزیولوژی و رفتار (the Physiology & Behavior journal) منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار