نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین آب مهمترین موضوع در حفظ امنیت غذایی است.

تامین آب مهمترین موضوع در حفظ امنیت غذایی استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در همایش «تحریم، امنیت غذایی و همبستگی ملی»، گفت: از موضوعاتی که بیش از همه وقت مجلس را گرفت بحث موسسات پولی و اعتباری بودند که بنابه دلایلی راه اندازی شده بودند و تا به امروز متوجه علت آن نشدیم، اما کارگروهی تشکیل شده که راه حلی پیدا شود.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه، آب و محیط زیست به عنوان اولین رویکرد مطرح شد، اما تبصره ۱۶ قرار بود به نفع کشاورزان باشد در حالیکه بانک‌ها آنقدر قوانین پرداختی و حمایتی را تغییر دادند که به نفع خودشان شد.

اکبری ادامه داد: ۱۹ میلیون حاشیه نشینی در کشور داریم که در حال افزایش است و آسیب‌های اجتماعی نیز وجود دارد.

وی یادآور شد: طی ۴۰ سال گذشته یکسری اشتباهات شده که قصدی بر آن نبوده است که از جمله آن موضوع قانون توزیع عادلانه آب مربوط به سال ۶۱ است که بار‌ها قرار بوده اصلاح شود، اما دولت کوتاهی کرده است.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: در گذشته اعتبارات مربوط به بخش آب در اختیار سد سازی قرار گرفت که برای گروهی نان و آب داشت در حالیکه باید نگاه ملی و منافع ملی به موضوع آب وجود داشته باشد.

وی اظهارداشت: در اوایل انقلاب با نگاه عدالت اجتماعی اینگونه برنامه ریزی انجام شد که متاسفانه نتوانستیم برخی از موارد را مدیریت کنیم که از جمله آن واگذاری اراضی بود در حالیکه این اراضی نیازمند آب بود.

اکبری تصریح کرد: امروز نیز با توجه به وضعیت تحریم‌ها با موضوع بسیار مهم امنیت غذایی مواجه هستیم، زیرا این بحث به معنی امنیت سیاسی و نظامی با موضوع آب است.

وی تاکید کرد: آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد تامین آب مورد نیاز برای تامین امنیت غذایی است، زیرا دشمنان با ایجاد یک تهدید به دنبال بروز مشکلات دیگر برای مردم هستند که به راحتی با برنامه ریزی و همبستگی می‌تواند از مشکلات گذر کرد.

محمدمهدی قاسمی مدیر کل جهاد کشاورزی استان فارس هم با اشاره به جایگاه بخش کشاورزی استان فارس در سطح کشور و استان، گفت: ۹ و دو دهم درصد ارزش افـزوده بخـش کشاورزی کشور، حدود ۱۰ درصـــد کل تــولیـــدات کشاورزی کشور و ۴۰ درصد ارزش دلاری صـادرات غیر نفتی استان متعلق به فارس است.

وی افزود: اهم چالش‌های بخش کشاورزی ناشی از تحریم شامل وابستگی به واردات برای تامین برخی از نهاده‌های مورد نیاز تولید، مقررات و بوروکراسی اداری پیچیده و زمان بر در اقدام سریع، خوداتکایی نبودن در برخی محصولات (مانند شکر، برنج و ...) در سطح استان، افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و به خطر افتادن تولید پایدار به دلیل کاهش سرمایه و نوسانات بازار است.

قاسمی مهمترین چالش‌های بخش کشاورزی استان فارس در بخش‌های فناوری، اقتصادی، عوامل اجتماعی، خاک و اقلیم عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه در استان فارس به بخش کشاورزی متناسب با ظرفیت آن در اشتغال استان پرداخته نشده است که امیدواریم استار تاپ‌ها برای فعالیت در بخش کشاورزی پویا وارد شوند.

وی ادامه داد: بر این باوریم با بهره گیری از علم وتکنولوژی در کنار زراعت و کشاورزان می‌توانینم با میزان آب موجود استان دو برابر ظرفیت فعلی محصولاتمان، تولید داشته باشیم.
انتهای پیام/ر

همایش «تحریم، امنیت غذایی و همبستگی ملی»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار