یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را برای پیشگیری و رفع سرماخوردگی مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت زنجبیل(زنجبیل+دارچین+زعفران+عسل+تخم گشنیز)حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، مس، آهن، فسفر، روی، اسیدفولیک، پروتئین، کلسیم، ریزین، زینجیبرن، اوژنول، قند(ساکاروز، فرکتوز، گلوکز) ویتامین A، B1، B2، B3، B6، C، E است.
 
شربتی نشاط آور برای تقویت انرژی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی بروید
 
برای بررسی خواص شربت زنجبیل و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت زنجبیل

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت رنجبیل اظهار کرد: این شربت، گرمابخش بدن و ویژه هوای سرد (پاییز و زمستان) است و برای افراد بلغمی مزاج که در فصل سرد سال از ناراحتی‌هایی مثل درد مفاصل و استخوان‌ها رنج می‌برند، بسیار مفید است. شربت زنجبیل یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای پیشگیری و رفع سرماخوردگی، آسم، برونشیت و گلو درد است.
 
شربتی نشاط آور برای تقویت انرژی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی بروید
 
 
عظمایی افزود: شربت زنجبیل آرامش بخش و شادی آور است و موجب رفع استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود و تاثیر چشمگیری در رفع عفونت مجاری ادرار و التهاب مثانه دارد. به دلیل وجود ویتامین A، C، E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها، محافظت می‌کند.
 
وی درباره خواص دیگر شربت زنجبیل بیان کرد: این شربت موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی شده، حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند. لذا برای افراد، مخصوصا سالخوردگان بسیار مفید است. همچنین موجب تقویت اعضای رئیسه بدن(قلب، مغز و کبد)، تقویت دستگاه گوارشی(معده، کبد و روده‌ها) و بهتر شدن عمل هضم غذا می‌شود.
 
عظمایی درباره سایر خواص شربت زیره گفت: رفع سکسکه، رفع روماتیسم مفاصل (آرتریت روماتوئید)، کنترل دیابت نوع 2، خوشبویی دهان، بهبود سینوزیت، رفع وسواس، رفع دردهای قاعدگی، تقویت بینایی، افزایش قدرت باروری مردان، تقویت و طراوت پوست، رقیق شدن خون و رفع غلظت آن از دیگر خواص این شربت است.
 

بیشتر خوانید: سکسکه می تواند مرگ آور باشد!

این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره موارد منع مصرف شربت زنجبیل تصریح کرد: این شربت به زنان باردار پیشنهاد نمی‌شود. زنان باردار برای رفع تهوع ناشی از بارداری، می‌توانند مقدار کمی زنجبیل را فقط به تنهایی، بعد از غذا میل کنند. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین و وارفارین استفاده می‌کنند از مصرف همزمان این شربت، پرهیز کنند چون اثر دارو را بیشتر می‌کند. دو تا سه ساعت فاصله بدهند و بعد میل کنند.

مواد لازم برای تهیه 2 لیتر شربت زنجبیل

زنجبیل خشگ 80 گرم
دارچین 35 گرم
زعفران 2 گرم (در نصف لیوان آب جوش دم کنید)
تخم گشنیز 30 گرم
آبمعدنی 1.5 لیتر
عسل 500 گرم
شربتی نشاط آور برای تقویت انرژی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی بروید

طرز تهیه شربت زنجبیل

_زنجبیل، دارچین و تخم گشنیز را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی بریزید تا یک روز بماند.
_سپس به مدت 10 دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
_بعد از متعادل شدن حرارت (50 درجه سانتی گراد)، آن را از صافی رد کنید و زعفران دم کرده و عسل را اضافه کنید.
_هم بزنید تا قوام بیاید.سپس داخل شیشه بریزید و در یخچال بگذارید.
_برای تهیه یک لیوان شربت زنجبیل، 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب جوش ولرم بریزید و میل کنید.
_روزانه 3 تا 4 لیوان صبح، ظهر، عصر و قبل از خواب میل کنید.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار