به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت هل حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک، فیبر، پروتئین، رزین و زینجیبرن است.
برای بررسی خواص شربت هل و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت هل اظهار کرد: این شربت به افزایش دمای بدن در فصول سرد سال کمک میکند و نقشی موثر در تقویت عمومی بدن دارد، شربت هل با تقویت معده و کمک به هضم بهتر غذا، بیماریهای گوارشی را برطرف میکند.
بیشتر بخوانید: قویترین دمنوشهایی که به بدنتان گرما میبخشند
وی درباره خواص دیگر شربت هل بیان کرد: این شربت ضد نفخ و بادشکن است، شربت هل تاثیری چشمگیر در رفع بوی بد دهان، ناشی از هضم ناقص غذا، عفونت معده، لثه، سینوسها و گلو دارد و بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز را هم خنثی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت هل خاصیت چربیسوزی دارد و به لاغر شدن افراد کمک میکند، این شربت نقشی موثر در افزایش قدرت باروری در مردان و تقویت سیستم قلبی و عروقی و بینایی دارد.
بیشتر بخوانید: دمنوشهای گیاهی که به بدنتان گرما میبخشند
عظمایی تاکید کرد: شربت هل به علت داشتن ویتامین C فراوان سرماخوردگی، گلو درد، برونشیت و آسم را رفع میکند، این شربت آرامبخش است بنابراین اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد.
وی تصریح کرد: شربت هل به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت هل تاثیری چشمگیر در رفع عفونت مجاری ادراری، التهاب مثانه، اسپاسم (گرفتگی) عضلات به ویژه در کهنسالان، حالت تهوع، سکسکه و روماتیسم، شادابی و طراوت پوست و مو، دفع سموم از بدن، کنترل دیابت نوع ۲، تقویت حافظه، جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر و ترشح زیاد اسید معده دارد.
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت هل یادآوری کرد: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
عرق هل یک لیتر
عرق زنجبیل نیم لیتر
دانههای نیمکوب شده هل ۳۵ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
- نخست عرقیات را با هم مخلوط کنید.
- دانههای نیمکوب شده هل را به ترکیب عرقیات اضافه کنید و بگذارید پنج ساعت بماند.
- مخلوط مواد را پنج دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتیگراد رسید) آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- برای تهیه یک لیوان شربت هل، سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت هل را میتوان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.
- در صورت دسترسی نداشتن به عرقیات، میتوان از ۱.۵ لیتر آب به همراه ۶۰ گرم هل و ۲۵ گرم زنجبیل خشک شده استفاده کرد.
انتهای پیام/