به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ فرجعلی امیری مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان کوهدشت اظهار داشت: برداشت انار در سطح ۲ هزار هکتار از باغات شهرستان کوهدشت آغاز شده و پیشبینی ما بر این است که بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تن انار از سطح این باغات برداشت شود.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد انار در کشور حدود ۱۲ تا ۱۵ تن در هر هکتار بوده، اما در باغات شهرستان کوهدشت بین ۲۵ تا ۴۰ تن انار برداشت میشود، افزود: انار کوهدشت یک انار منحصربهفرد است و دارای ارقام مختلفی بوده که از این ارقام انارهای ملس سیاب، یاقوت سیاب و شیرین سیاب صادر میشود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان کوهدشت با تأکید بر اینکه بازار فروش انار کوهدشت علاوه بر نیاز داخلی استان لرستان در استانهای همجوار مرکزی، خوزستان، مرکزی، کرمانشاه، اصفهان و مرکزی نیز وجود دارد، عنوان کرد: فروش انار در برخی کلانشهرها مانند تهران دارای عرضه مستقیم است، بهطوریکه باغداران غرفههای مختلفی را در این استان دایر کردهاند و براساس برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی غرفه انار سیاب کوهدشت بهعنوان بهترین غرفه انتخاب شدهاست.
وی با بیان اینکه امیدواریم که جایگاه انار کوهدشت در کشور مورد توجه قرار بگیرد، بیان کرد: سال گذشته بیش از ۲ هزار تن انار از باغات انار زیرتنگ توسط یک شرکت کرهای خریداری شد و امسال امیدواریم باتوجه به رضایت این شرکت نسبت به خرید انار در این منطقه از شهرستان کوهدشت اقدام شود.
امیری یکی از مهمترین مشکلات باغات انار کوهدشت را نبود برند دانست و گفت: متأسفانه تولید انار این شهرستان دارای برند نیست و همچنین بهعلت نبود سردخانه و انبار در منطقه زیرتنگ هرساله با تلف محصول و افت قیمت روبهرو هستیم.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان کوهدشت با بیان اینکه کارخانه تولید سبد یکی دیگر از نیازهای باغداران زیرتنگ جهت جابجایی و صادرات محصول انار است، خاطرنشان کرد: تغذیه باغات در کیفیت و رقابت این محصول مؤثر است و مهمترین مشکلی که مردم این منطقه سالها با آن روبهرو هستند، آفت کرم گلوگاه بوده که سالیانه بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از دسترنج باغداران براثر این آفت از بین میرود.
انتهای پیام/م