سرپرست استانداری کرمان با اشاره به این مطلب که فرهنگ پژوهش در کشور ما عمومیت پیدا نکرده است، گفت: پژوهش را یک سرمایه گذاری تلقی نمی‌کنیم و از آن به عنوان یک کار جاری یاد می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدجواد فدائی، سرپرست استانداری کرمان در کارگاه آموزشی نظرسنجی الکترونیکی (تبلتی و تلفنی) ویژه مدیران پژوهش و مسئولان اجرای نظرسنجی مرکز استان‌های سازمان صدا و سیما گفت: صدا و سیما برای تاثیر بر مخاطبان و برای آنکه به عنوان یک دانشگاه در رشد و ارتقاء فرهنگ تاثیر بگذارد، باید برنامه مبتنی بر تحقیق، پژوهش و نظرسنجی را تهیه و پخش کند و باید با انجام پژوهش‌های کاربردی، برنامه‌های مناسب تهیه شود.

وی بودجه در پژوهش را یک شاخص دانست و ادامه داد: از روی بودجه‌ای که به پژوهش اختصاص می‌یابد باید بدانیم که پژوهش در چه رتبه و اولویتی در جامعه قرار دارد.

وی از تعداد محقق به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به عنوان یک شاخص در پژوهش یاد کرد و ادامه داد: این میزان در کشور‌های در حال توسعه ۱۹۰ پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر و در کشور‌های توسعه یافته ۳ هزار و ۷۰۰ پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر است.

سرپرست استانداری کرمان گفت: قرار بود در برنامه توسعه چهارم و پنجم، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی سه تا چهار برابر افزایش یابد که انجام نشد و این میزان در حال حاضر نیم درصد است.

فدائی اظهارداشت: عدم تعریف جایگاه اجتماعی مناسب برای محققان موجب می‌شود که این افراد بیشتر به کار‌های آموزشی پرداخته و کمتر در حوزه پژوهش کار کنند.

وی تصریح کرد: نهادینه نشدن کار‌های پژوهشی در دستگاه‌های اجرایی یکی از مشکلات موجود است و باعث ایجاد ناهماهنگی در بین دستگاه‌ها می‌شود.

فدائی، موانع روانی را از مشکلات حوزه پژوهش برشمرد و اظهارداشت: به دلیل آنکه در کشور نتوانسته ایم جایگاه خوبی برای پژوهش و تحقیق ایجاد کنیم، شاهد مهاجرت نخبگان هستیم که موضوع بسیار بدی است.

وی تصریح کرد: کشور‌های پیشرفته فضای بسیار خوبی را برای فعالیت پژوهشگران ایجاد کرده اند و این در حالی است که در کشور ما باید برای ایجاد این فضا تلاش مضاعفی صورت گیرد.

سرپرست استانداری کرمان با تاکید بر اینکه باید فضا را به شکلی ایجاد کنیم که نخبگان در کشور ماندگار شوند، تاکید کرد: فقر منابع و عدم آشنایی با زبان‌های خارجی متعدد یکی دیگر از مشکلات حوزه پژوهش در کشور به شمار می‌رود.

وی به دیگر مشکلات حوزه پژوهشی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: عدم آشنایی با روش‌های نوین پژوهش، وجود فضای ناامنی و عدم اعتماد بین پژوهشگران و عدم اطمینان پژوهشگران از توجه به نتیجه پژوهش آنها، نبود خلاقیت و نوآوری در پژوهش، نبود مراکز خصوصی تحقیقاتی ونگاه صرف اقتصادی به پژوهش، از جمله این مشکلات به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: عدم اطلاع رسانی تبلیغاتی درباره پژوهش‌ها و عدم ارتباط سیستماتیک بین محققان از دیگر مشکلات حوزه پژوهش به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ی

نگاه صرف اقتصادی به پژوهش،یک مشکل است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.