پیام فرحبخش متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره درستی یا نادرستی اصطلاحات رایج در مورد اضافه وزن اظهار کرد: اصطلاح استخوان بندی درشت، تعریفی درست است؛ برنامههای غذایی متفاوتی که پزشکان تغذیه برای افراد مختلف تنظیم میکنند بر اساس معیارهای مختلفی از جمله همین استخوان بندی و ساختار درونی فرد و با استفاده از فرمولهای علمی و انجام مصاحبههای شخصی است.
وی ادامه داد: معیار اندازه گیری و تعیین نوع استخوان بندی افراد اندازه دور مچ دست آنها بر اساس سانتی متر است؛ بنابراین دو خانم با قد 160 که دور مچ دست یکی از آنها ۲۰ سانتیمتر و دیگری ۱۸ سانتیمتر است از نظر استخوان بندی با هم متفاوت هستند.
این متخصص تغذیه درباره کسانی که میگویند،چیزی نمیخورند اما چاق میشوند، تصریح کرد: در مجموع دو فاکتور تعیین کننده برایوزن هر فرد وجود دارد، یکی از این فاکتورها ورودی فرد یا همان کالری دریافتی او و دیگری خروجی است.
وی افزود: روش تعیین کالری دریافتی مشخص است اما کالری خروجی به دو بخش تقسیم میشود، کالری خروجی یا صرف فعالیتهای متابولیسم یا همان اعمال طبیعی بدن مثل تنفس، تپش قلب و چنین موارد میشود یا صرف موارد خاص مثل ورزش و فعالیت های روزانه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: وزن ایده آل برای خانم ها چه وزنی است؟
فرح بخش بیان کرد: کسانی که اصطلاح کالری خروجی کم را در مورد خود به کار میبرند گاهی واقعاً این مشکل را دارند و متابولیسم آنها مصرف کمتری از کالری دارد اما گاهی اوقات فردی که تصور میکند با این مشکل مواجه است، در اصل برآورد غلطی از کالری دریافتی خود دارد، به عبارت دیگر بخشی از غذای دریافتی روزانه خود را محسوب نمیکند.
وی یادآوری کرد: متابولیسم و مصرف کالری طبیعی بر اساس سن، جثه، خانم و آقا بودن فرد (در آقایان مصرف کالری بیشتر از خانم ها است)، وجود بیماری و سایر موارد میتواند متغیر باشد.
انتهای پیام/
استخوان بندیم درشته یا ریز