به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی باقری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت :سرانه مصرف تخم مرغ در استان، مانند سرانه در کشور 11 کیلو گرم می باشد .
وی با اشاره به اهمیت تغذیه تخم مرغ گفت: خواص تخم مرغ به حدی زیاد است که این ماده غذایی را در هرم غذایی در گروه پروتئین های حیوانی از قبیل گوشت قرمز، مرغ و ماهی قرار می دهد.
باقری افزود: تخم مرغ از نظر کیفیت و مواد موجود در آن پس از شیر مادر در رتبه دوم قرار دارد و پروتئین موجود درآن در عالم غذایی جایگزین ندارد و متاسفانه سهم تخم مرغ در سبد غذایی در استان کمتر از استاندارد جهانی می باشد.که نیاز به فرهنگ سازی بیشتری دارد.
وی افزود : ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ معادل ۳۰ گرم انواع گوشت قرمز، ماهی و مرغ، نصف لیوان حبوبات پخته و یک چهارم لیوان انواع مغزهای گردو، پسته و فندوق میباشد.
باقری گفت: تخم مرغ یک ماده غذایی کامل است که سرشار از پروتئین، مواد معدنی و انواع ویتامین هاست و تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن در تخم مرغ وجود دارد و پروتئین موجود در تخم مرغ به راحتی در بدن جذب می شود.فلذا ضرورت اطلاع رسانی شفاف و فراگیر وموثر ارزش و اهمیت این ماده غدایی مهم به اقشار جامعه، ضرورتی انکار ناپذیراست.این معاونت و روابط عمومی این سازمان تمامی سعی و اهتمام خودر را با همکاری رسانه های ارتباط جمعی، بخصوص صدا و سیما در معرفی جایگاه این ماده غذایی مهم در جامعه بکار خواهد بست .
وی افزود: تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است ، بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها است.سالهاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح می باشد. این ویژگی، به علت مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است:
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت : هرعددتخم مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا و حاوی 9 اسید آمینه ضروری و مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد.
وی افزود: کولین تخم مرغ صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه، برروی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.
علی باقری افزود: از آنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب بویژه B12 نیز هست، اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.
وی افزود: لوتئین ،آنتی اکسیدانهاوسایر فاکتورهای موجود در زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.
وی در پایان گفت : علیرغم تمامی این شگفتی ها اما متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل تبلیغات سوء ناشی از وجود کلسترول، کاهش یافته است.
انتهای پیام/س