به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حبیبالله دهمرده نماینده زابل در جلسه علنی امروز مجلس(15 مهر ماه) طی سوالی از وزیر نیرو درباره میزان تبخیر آب، اظهار کرد: مسئله آب یکی از ابرچالشهای ما به ویژه در استان سیستان و بلوچستان است، لذا باید به صورت جدی پیگیری شود.
وی افزود: دو مشکل اساسی تبخیر و رسوب گذاری سدها و مخازن آب را تهدید میکند که متأسفانه تاکنون در این زمینه اقدامی مقتضی صورت نپذیرفته است و علی رغم تذکرهای دلسوزانه کارشناسان و نمایندگان تا به حال هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
دهمرده ادامه داد: آقای اردکانیان حتما اطلاع دارید که از منابع آبی سیستان و بلوچستان سالانه حدود 300 میلیون مترمعکب تبخیر و میلیونها مترمکعب نیز رسوب گذاری میشود به عبارت دیگر این حجم از تبخیر بیش از یک سوم حقآبه ایران و افغانستان و 10 برابر مقدار آبی است که سالانه از زابل به زاهدان منتقل میشود و در اثر این همه چالش و حساسیت به وجود آمده است.
نماینده مردم زابل ادامه داد: آقای وزیر سوال من این است که وزارت نیرو جهت جلوگیری از خشکی و تبخیر در استان سیستان و بلوچستان چه اقدامی به عمل آورده است و در صورت خشکی کامل که با این روند کاملا طبیعی به نظر میرسد چه مخازنی را برای ما در نظر گرفته است؟ آقای وزیر حتما اطلاع دارید که همکاران شما خواسته و یا ناخواسته در جهت تشدید خشکی منابع آبی سیستان و بلوچستان اقدام میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع انتقال آب از دریای عمان نباید موجب شود که مسئله احقاق حقابه کشورمان از افغانستان فراموش شود، بر اثر ایجاد سد و بند در رودخانههای استان 80 درصد رودخانهها در سال خشک هستند و متأسفانه در این بین افغانستان نیز به تعهد خود پایبند نبوده است.
دهمرده با بیان اینکه متأسفانه اوج خشکسالی سیستان و بلوچستان در سال زراعی 97 مشهود است و آورده رودخانهها منفی شده است، گفت: همچنین آب شرب مردم منطقه نیز غیرقابل استفاده است و بوی نامتبوع میدهد، وزارت نیرو باید گزینه پایدار برای رفع این مسائل ارائه دهد.
نماینده زابل خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان راه آهن ندارد و از نعمت گاز نیز برخودار نیست، متأسفانه مجموعه صنعتی نیز در راستای ایجاد اشتغال در استان وجود ندارد و حتی مرزها نیز بسته شده که سبب ایجاد مشکل شده است.
انتهای پیام/