وزیر اطلاعات، تامین امنیت را حق آحاد جامعه و اجرای عدالت را موجب پایداری حق و مایوس شدن دشمنان دانست و گفت: مسئولان نظام اسلامی باید در چارچوب شرع، قانون و اخلاق به مردم خدمت رسانی کنند تا موجبات رضایتمندی آنان فراهم شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات عصر شنبه در نشست فوق العاده شورای اداری کرمان و آیین تکریم و معارفه مدیرکل سابق و جدید اطلاعات این استان با تقدیر از تلاش‌های مسئولان کرمان بویژه شورای تامین در ارتقاء امنیت و آسایش مردم گفت: توفیق خدمتگزاری به مردم ایران اسلامی افتخاری سترگ برای مسئولان است.

وی با بیان اینکه حفظ کرامت، خمیرمایه عزت انسان است تصریح کرد: مسئولان باید با خدمت بی منت از این فرصت برای گره گشایی از مشکلات مردم و ارتقاء جایگاه معنوی خود استفاده کنند.

وزیر اطلاعات، تامین امنیت را حق آحاد جامعه و اجرای عدالت را موجب پایداری حق و مایوس شدن دشمنان دانست و افزود: مسئولان نظام اسلامی باید در چارچوب شرع، قانون و اخلاق به مردم خدمت رسانی کنند تا موجبات رضایتمندی آنان فراهم شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های مدیرکل سابق اطلاعات استان کرمان در پنج سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت مجموعه تلاش‌های انجام شده موجب همدلی و همیاری همه بخش‌ها و ارتقاء امنیت پایدار در این استان شده است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی از عملکرد مدیرکل سابق اطلاعات استان کرمان تقدیر و مدیرکل جدید را به عنوان فردی فکور و شایسته معرفی کرد و از مسئولان این استان خواست، همدلی و همکاری سابق را با مدیرکل جدید نیز داشته باشند.

یحیی کمالی پور نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست افزود: به عنوان یک قاضی که سال‌ها در این کسوت فعالیت داشته، امروز به نجابت، شرف و غیرت سربازان گمنام امام زمان (عج) درود می‌فرستم، زیرا امروز در استان هیچ باند ناامن کننده سازمان یافته‌ای وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه امنیت حرف اول در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد، سیاست، فرهنگ، اجتماعی و ... را می‌زند اظهار داشت: در حال حاضر استان کرمان دارای امنیتی در خور تحسین است.

نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز افرادی که بخواهند امنیت کرمان را به خطر بیندازند وجود ندارند اظهار داشت: شاهد امنیت نسبتا پایدار در این استان هستیم و این امنیت را مدیون انسان‌های مخلص، از جان گذشته و بی ادعایی هستیم که همه خدمات آن‌ها در گمنامی است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی تجمعات در ماه‌های اخیر در کشور اظهار داشت: استان کرمان بهترین کارنامه را در ساماندهی این تجمعات داشته است.

کمالی پور با تاکید بر اینکه تعامل خوبی بین سپاه، نیروی انتظامی، شورای تامین، دستگاه قضایی و ... در استان کرمان وجود دارد عنوان کرد: این تعامل سازنده و کارساز موجب شد به این توفیق دست پیدا کنیم.

محمدجواد فدائی سرپرست استانداری کرماندر شورای فوق العاده اداری استان کرمان و آئین تکریم و معارفه مدیران کل سابق و جدید اطلاعات استان کرمان افزود: یکی از ویژگی‌های مدیرکل سابق اطلاعات استان کرمان، ترجیح ندادن حب و بغض شخصی، جناحی و گروهی را در کار بود.

وی ادامه داد: امیدواریم افرادی کار اجرایی انجام می‌دهند، کاملا خالصانه و بدون هیچ شبهه‌ای فعالیت کرده و اقدامات آن‌ها همواره بر اساس حق، قانون و عدالت باشد.

سرپرست استانداری کرمان در ادامه سخنان خود گفت: کرمان با ۱۸۳ هزار کیلومتر وسعت، پهناورترین استان کشور به شمار می‌رود و ۱۱.۴ درصد وسعت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی جمعیت استان کرمان را سه میلیون و ۱۶۴ هزار و ۷۲۸ نفر ذکر کرد و ادامه داد: استان کرمان چهار درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و تراکم جمعیت در هر هکتار در این استان ۱۷ نفر است در حالی که متوسط کشوری ۴۲ نفر در هر هکتار است.

سرپرست استانداری کرمان بیان کرد: استان کرمان دارای ۲۳ شهرستان، ۵۸ بخش، ۱۵۱ دهستان و پنج هزار آبادی دارای سکنه و ۷۲ شهر و نرخ بیکاری در این استان ۱۱ و نیم درصد است.

وی با اشاره به اینکه متوسط نرخ بیکاری در کشور ۱۲.۱ است اظهار داشت: در کرمان از نظر درصد نرخ بیکاری وضع بهتری داریم و در مجموع ۱۱۷ هزار نفر در این استان جویای شغل هستند.

فدائی تصریح کرد: در سال گذشته سهمیه ایجاد اشتغال در استان کرمان ۳۴ هزار شغل بود که حدود ۴۰ هزار شغل ایجاد شده، اما پاسخگوی نیاز‌های مردم نیست.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های دولت نیز در راستای ایجاد اشتغال آنگونه که لازم بوده به انجام نرسیده است گفت: در تبصره ۱۸ اشتغال فراگیر در سال گذشته ۶۱۸ میلیارد تومان سهم استان کرمان بوده که ۴۸ میلیارد تومان جذب شده که معادل هشت درصد کل سهمیه است.

سرپرست استانداری کرمان اظهار کرد: در بخش تسهیلات روستایی و عشایری نیز سهمیه استان ۴۰۸ میلیارد تومان بوده که ۱۲۰ میلیارد تومان به مرحله عقد قرارداد رسیده که ۲۹ درصد کل این تسهیلات را شامل می‌شود.

وی یادآور شد: یکی از مشکلات موجود در مسیر اشتغالزایی این است که قانون بانکداری اسلامی که در سال ۶۲ تصویب شده و باید پنج سال به صورت آزمایشی اجرا می‌شد و پس از آن مورد بازنگری قرار می‌گرفت، همچنان در حال اجرا است و بازنگری لازم در آن انجام نشده است.

وی مشکلات بانکی را یکی از مشکلات موجود در مسیر اشتغالزایی دانست و ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌ها و مشکلات استان کرمان فقر و محرومیت بویژه در جنوب این استان است.

فدائی با اشاره به اینکه استان کرمان پتانسیل و ظرفیت‌های بالقوه بسیار خوبی دارد، گفت: در بخش معدن، این استان به بهشت معادن کشور معروف شده و به لحاظ تعداد شاغلان در بخش معدن، ارزش تولیدات معادن در حال بهره برداری، میزان استخراج، میزان تولید کنسانتره و گندله آهن و مس کاتد در کشور رتبه اول کشوری را داریم و سهم ارزش افزوده بخش معدن در کشور به جز نفت ۳۷.۸ درصد و متعلق به استان کرمان است.

وی ادامه داد: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی کرمان از کشور هفت درصد است و این استان در تولید پسته، خرما، محصولات گلخانه‌ای و محصولات جالیزی رتبه اول و در تولید گردو و گل محمدی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

سرپرست استانداری کرمان تاکید کرد: در حوزه صنعت اگر چه کرمان، استانی صنعتی به شمار نمی‌رود، اما صنایع بسیار بزرگی با توان صادراتی بالا از جمله مس، خودروسازی، آهن، فولاد و لاستیک دارد به عنوان مثال در سال گذشته ۱۱۰ هزار خودرو در این استان تولید شده که هفت درصد خودروی تولیدی کشور را شامل می‌شود.

فدائی اظهار داشت: استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، هفت اثر ثبت جهانی را در خود جای داده که معادل ۲۰ درصد آثار ثبت جهانی شده کشور است.

وی یادآور شد: ۶۵۱ اثر ثبت ملی، ۲۲۴ اثر فرهنگی مرمت شده و ۳۹ منطقه گردشگری نیز در استان کرمان وجود دارد.

وی به چالش‌های پیش روی کرمان نیز اشاره و با بیان اینکه خشکسالی یکی از مشکلات پیش روی این استان به شمار می‌رود اظهار داشت: استان کرمان سال‌های متمادی با خشکسالی روبرو بوده است و در بازه زمانی مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال ۶۵.۵ درصد نسبت به متوسط درازمدت و ۶۸.۲ نسبت به سال آبی قبل از آن کاهش بازندگی داشته است و در حال حاضر ۸۵۰ روستا به صورت سیار آبرسانی می‌شود.

سرپرست استانداری کرمان با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از چشمه‌ها و قنوات این استان یا خشک شده و یا با کاهش آبدهی روبرو است گفت: مشکلات ناشی از خشکالی مشکلات امنیتی و نزاع‌های محلی نیز ایجاد کرده است.

فدائی اظهارکرد: پروژه‌های متعددی برای آبرسانی به استان کرمان اجرایی شده که برخی از آن‌ها به دلایلی از جمله تامین مالی و مسائل دیگری با مشکل روبرو شده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۴ هزار حلقه چاه در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد ۱۱ هزار حلقه غیرمجاز است گفت: برخورد با این چاه‌ها نیز معضلات و مشکلاتی را دارد و کنترل بهره برداری از این چاه‌ها نیز به شکلی که باید، صورت نمی‌گیرد.

سرپرست استانداری کرمان اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۲ قانون عادلانه توزیع آب این چاه‌ها باید به کنتور حجمی مجهز شود که فقط چهار هزار حلقه چاه به این کنتور‌ها مجهز شده است.

وی گفت: ۳۸۲ هزار نفر تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند و برنامه‌های متعددی برای رفع محرومیت جزء اولویت‌های اصلی دولت و استان قرار گرفته است و بخشی از ناامنی‌های استان از این مشکل سرچشمه می‌گیرد.

فدائی در ادامه افزود: از مجموع یک هزار و ۶۳۲ واحد صنعتی در استان کرمان، ۳۸۲ واحد غیرفعال و ۵۲۴ واحد نیمه فعال و در مجموع حدود ۶۰ درصد نیمه فعال یا غیرفعال است.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان موفقیت‌های زیادی نیز در حوزه‌های امنیتی داشته است گفت: وجود اتباع خارجی یکی دیگر از مشکلات این استان است.

وی افزود: ۳۵۰ هزار تبعه بیگانه در استان کرمان حضور دارند که ۱۰ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود و از این تعداد، ۲۰۰ هزار نفر غیرمجاز هستند.

انتهای پیام/ی

تودیع و معارفه مدیرکل اطلاعات استان کرمان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.