به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد؛ مرتضی حقیقی معاون بهره وری اقتصادی اوقاف خراسان رضوی درباره استفاده از تامین برق از طریق انرژی خورشیدی گفت:
سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از سال گذشته اقدامات اجرایی برای استفاده از نیروگاههای خورشیدی را آغاز کرده است.
وی با بیان این که اداره کل اوقاف خراسان رضوی در زمینه بهره گیری و استفاده از انرژی خورشیدی در میان ادارات اوقاف کشور پیشتاز است، افزود: در همین راستا مطالعات لازم برای احداث نیروگاههای کوچک مقیاس در ۸۶ بقعه متبرکه خراسان رضوی و برخی موقوفات استان که دارای پتانسیل ایجاد نیروگاه هستند، آغاز شده است.
معاون بهره وری اقتصادی اوقاف خراسان رضوی گفت: این نیروگاهها در ۱۸ شهرستان خراسان رضوی ایجاد میشود که شهرستانهای نیشابور، مشهد، سبزوار، گناباد، قوچان، تربت حیدریه بیشترین بهره را از این پروژه خواهند داشت.
حقیقی تولید بخش عمده انرژی و برق کشور را با استفاده از سوختهای فسیلی عنوان کرد و افزود: سوختهای فسیلی تجدید پذیر نیستند، اما خورشید منبعی دائمی است که از نظر آثار زیست محیطی کمترین آسیب را به طبیعت میرساند و انرژی پاک، بی پایان، رایگان و بی خطر است لذا بسیاری از کشورها از جمله کشورهای پیشرفته به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفته اند.
وی با بیان اینکه انرژی بادی نیز جز انرژیهای تجدید پذیر است، گفت: برای بهره گیری از پتانسیل انرژی بادی در اراضی موقوفات استان در سال جاری مطالعاتی انجام شده است که اراضی موقوفه دهشیب بینالود برای استفاده از این انرژی مناسب است.
معاون بهره وری اقتصادی اوقاف خراسان رضوی افزود: اکنون نیروگاههای خورشیدی در دنیا برای تولید برق، سرمایش، گرمایش، اجاق گاز، آب شیرین کن، حمل و نقل، استفاده میشود.
حقیقی با اشاره به بالا بودن هزینههای اجرایی در کشور برای تولید برق در مقایسه با انرژی خورشیدی تصریح کرد: اگر موضوع فروش برق تولیدی مطرح نباشد، تولید برق خورشیدی برای مصرف در کشور توجیه اقتصادی ندارد.
وی افزود: دولت برای ایجاد فرهنگ در تغییر این روش و بحثهای زیست محیطی، سیاستهای حمایتی را در پیش گرفته است و اداره کل اوقاف استان نیز از این فرصت استفاده خواهد کرد.
معاون بهره وری اقتصادی اوقاف خراسان رضوی بیان کرد: اراضی وقفی و بقاع متبرکه نیز ظرفیت بهینهای برای تولید انرژی خورشیدی دارد و در همین راستا کار مطالعاتی در قالب تولید نیروگاههای کوچک مقیاس در ۸۶ بقعه متبرکه خراسان رضوی آغاز شده است.
حقیقی افزود: بقاع متبرکه شناسایی شده قابلیت احداث نیروگاه از ۵ تا ۱۰۰ کیلو واتی را دارد که در مجموع ۲ مگاوات برق خورشیدی در بقاع متبرکه خراسان رضوی در فاز اول تولید میشود.
وی با بیان اینکه با امضای تفاهم نامه با شرکت برق منطقهای خراسان رضوی، عملیات اجرایی در ۸ بقعه متبرکه با ظرفیت ۲۸۰ کیلووات شروع شده است، گفت: در صورت تامین منابع مالی، ۴۰ در صد از این پروژهها در سال جاری محقق خواهد شد.
انتهای پیام// ه.ز
۸۶ بقعه متبرکه خراسان رضوی مجهزبه برق خورشیدی هستند