سالار آملی گفت: ۲۲ درصد دانشگاه‌های ایران در جمع دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین سالار آملی قائم مقام امور بین الملل وزیر علوم در برنامه اعضای مجمع دانشگاه‌های جهان که به میزبانی دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است؛ اظهار کرد: باعث افتخار من است که در خصوص علم و توسعه آن و همکاری های علمی و فناوری بین کشورها اسلامی فعالیت کنم.

وی ادامه داد: من به نمایندگی وزیر علوم به تمام شما خوش آمد می‌گویم و تشکر می‌کنم که در این نشست حضور به هم رساندید؛ من تمایل دارم در خصوص ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری صحبت کنم.

وی تصریح کرد: در ۴۰ سال گذشته، قبل از اینکه ما به اهمیت توسعه پایدار پی ببریم، علم و فناوری برای ما اهمیت داشت که در راس آن موضوع منابع انسانی قرار دارد، به اعتقاد ما منابع انسانی نقش کلیدی در توسعه پایدار ایجاد می‌کند.

۵ میلیون دانشجو در ایران مشغول به تحصیل هستند

وی ادامه داد: همچنین سیاستگذاری در عرصه علم و فناوری برای ما بسیار حائز اهمیت است، بنابراین باید در این عرصه آگاهی‌های ما افزایش یابد و ما بدون حمایت اعضای این مجمع نمی توانیم به این سطح برسیم؛ ما بر این باوریم که علم و فناوری نقش کلیدی در زندگی ما دارد در حال حاضر حدود ۵ میلیون دانشجو در دانشگاه های ایران مشغول به تحصیل هستند که یک میلیون نفر از آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.

آمار پیشرفت‌های علمی_ فناوری ایران در سطح جهان

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: بر اساس رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۸، ۲۲ درصد دانشگاه های ایران بین دانشگاه های برتر جهان قرار گرفتند و در مقطع تحصیلات تکمیلی ۱۸ درصد دانشگاههای ایران جزو دانشگاه‌های برتر معرفی شدند. ۱.۹۵ درصد تمامی پژوهش‌های سطح جهان توسط ایران تولید می‌شود و یک درصد مقالات پراستناد مربوط به کشور ماست.

قائم مقام امور بین الملل وزارت علوم اظهار کرد: در عرصه علم و فناوری نیز هم اکنون پیگیر چندین ماهواره کوچک هستیم که برای قرار گرفتن در مدار پرتاب شوند؛ در عرصه نانوفناوری نیز با هدف اقتصادی کردن آن فعالیت می‌کنیم.

فعالیت ۲ هزار شرکت دانش بنیان در کشور

وی ادامه داد: بیش از دو هزار شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند و سیاست ما برای آینده اقتصادی کردن و تجاری سازی تحقیقات و پژوهش‌هاست.

وی ادامه داد: از دیگر اهداف ما ایجاد پلی بین دانشگاه و صنعت است.

دانش و فناوری ایران باید در اختیار همه کشورهای اسلامی قرار گیرد

وی ادامه داد: علاوه بر ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت، استفاده از یادگیری مجازی و راه دور برای آموزش از دیگر سیاست‌هایی است که آن را پیگیری  و برای توسعه آن سرمایه گذاری می‌کنیم؛  متاسفانه بسیاری از کشورهای اسلامی تنها یک درصد یا کمتر از یک درصد از تولید ناخالص ملی خود را به تحقیق و پژوهش اختصاص می‌دهند این در حالی است که کشورهای اروپایی تا ۴ درصد از تولید ناخالص ملی خود را به این امر اختصاص می‌دهند ما باید بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم اگر می‌خواهیم موفق تر باشیم.

وی از دیگر اولویت های جمهوری اسلامی ایران به بین المللی سازی دانشگاه ها و ارتقا همکاری با دانشگاه های کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: این موضوع اهمیت زیادی برای ما دارد؛ معتقدیم دانش و فناوری که در اختیار ایران است باید در اختیار تمام کشورهای اسلامی قرار گیرد و ما فناوری خود را به دیگر کشورها صادر کنیم، کشورهای اسلامی باید از ظرفیت های یکدیگر در حوزه فناوری و آموزشی استفاده کنند و آنها هم می‌توانند به ما کمک کنند و باید مطمئن باشیم می‌توانیم حمایت سایر کشورهای اسلامی را داشته باشیم، همچنین از وجود دانشگاه مجازی بین کشورهای اسلامی حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.