پدرام عطایی فوق تخصص گوارش کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره دلایل ایجاد کننده سکسکه نوزادان اظهار کرد: یکی از مهمترین عواملی که باعث میشود سکسکه در دوران شیرخوارگی اتفاق بیفتد، بلع هوا است؛ وقتی نوزاد شیر میخورد، مقدار زیادی از هوا همراه با شیر وارد معدهاش میشود، بنابراین معده اتساع پیدا میکند (گشاد میشود) و با تحریک عضله دیافراگم و انقباض آن سکسکه ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: چرا کودک به سکسکه میافتد؟
وی بیان کرد: نوزادانی که مبتلا به هرنی هیاتال یا فتق هیاتال (ورود قسمتی از معده به درون قفسه سینه) هستند هم اغلب در آنها سکسکه ایجاد میشود؛ کودکانی که دچار رفلاکس هستند هم احتمال بروز سکسکه در آنها بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: سکسکه طولانی در کودکان علامت چیست؟
این فوق تخصص گوارش کودکان افزود: ضایعات یا تودههایی که در زیر عضله دیافراگم قرار دارند هم با تحریک این عضله و انقباض آن سکسکه را ایجاد میکنند که البته این مورد بسیار نادر است.
عطایی درباره مؤثرترین روشهای درمان سکسکه نوزادان تأکید کرد: والدین باید پس از شیر دادن نوزاد کمک کنند تا او آروغ بزند همچنین آنها شیشه شیر را باید طوری در دستشان بگیرند که هوا همراه شیر وارد معده نوزاد نشود.
بیشتر بخوانید: سکسکه میتواند مرگ آور باشد!
وی تصریح کرد: نوزادانی که دچار هرنی هیاتال هستند، معمولاً به رفلاکس هم مبتلا میشوند؛ تشخیص هرنی هیاتال از طریق آندوسکوپی یا عکس رنگی بوده؛ درمان هرنی هیاتال مشابه درمان رفلاکس است.
عطایی یادآوری کرد: برای رفع رفلاکس در نوزادان باید دفعات شیر دادن به آنها را افزایش و حجم شیر را کاهش دهیم؛ همچنین استفاده از H۲ بلوکر (بلوکه کنندههای گیرندههای هیستامینی نوع ۲) مانند رانیتیدین و PPI (مهار کنندههای پمپ پروتون) مانند امپرازول و پنتوپرازول به درمان رفلاکس نوزادان کمک میکند.
انتهای پیام/