به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ هوشنگ ناظری فرماندار زابل پیش از ظهر امروز در جلسه با رئیس شبکه پایش و کارشناسان هواشناسی سیستان و بلوچستان که در محل فرمانداری ویژه شهرستان زابل برگزار شد، اظهار داشت: ارائه درست و به موقع پیش بینیها و آمار هواشناسی تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیریها و اقدامات ما در ابعاد مختلف داشته است.
وی افزود: ایستگاه سنجش گردوغبار زابل به عنوان یکی از نخستین ایستگاههای پایش گردوغبار کشور است که فعالیت آن اثر زیادی در برنامه ریزیها ما داشته است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل ادامه داد: فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه سیستان سبب شده تا مسئولان و مردم شمال استان ارتباطی عمیقتر با هواشناسی برقرار کرده و مدام پیش بینیهای وضع هوا را دنبال کنند.
وی گفت: عملکرد سازنده و به موقع هواشناسی در پایش و پیش بینی بهنگام شرایط جوی قابل تقدیر و ستایش است. این عملکرد سبب شده تا ستاد مدیریت بحران منطقه و استان تصمیمهای به موقعی نسبت به وضعیت جوی پیش روی اتخاذ کند.
ناظری در ادامه با اشاره به کاهش بارندگی و خشکسالی شدید در شمال استان سیستان و بلوچستان گفت: شرایط آبی منطقه حکم میکند که همه در مصرف آب صرفه جویی کنند.
رئیس شورای اداری شهرستان زابل ادامه داد: ویژگیهای جغرافیایی و آب و هوایی سیستان و بلوچستان حکم میکند که ذخیره آب از طریق تقویت سفرههای آب زیرزمینی و اجرای طرحهای آبخیزداری صورت گیرد. تبخیر بالای آب و رسوب گذاری در سدها سبب شده تا بهره وری کاهش یافته و آن طور که باید سودمند نباشند.
وی افزود: به طور میانگین سالانه بیش از ۴۰۰۰ میلی متر از آبهای سطحی شمال استان تبخیر میشود که رقم قابل توجهی است همین موضوع سبب شده تا سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از آبهای سطحی چاه نیمههای سیستان تبخیر شود که این آب ۶ برابر آب مصرفی شرب مردم این منطقه است.
انتهای پیام/ی