دوازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان یکشنبه شب مورخ هجدهم شهریور، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از هنرمندان موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم  برگزیدگان دو بخش موسیقی کلاسیک و موسیقی ایرانی در سه گروه سنی الف، ب و ج معرفی خواهند شد و علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، حسین علیزاده، شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان، علی اکبر صفی پور، حسین بهروزی نیا، جاوید مجلسی، سید محمد مجتبی حسینی ، مهدی افضلی، اسماعیل تهرانی، حمیدرضا نوربخش از جمله مهمانان ویژه این مراسم هستند.

پایان کار دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان/ حسین علیزاده: رانت در موسیقی تریبون را از جوانان مستعد گرفته است

ابتدای این مراسم کلیپی از چند شرکت کننده در جشنواره موسیقی جوان پخش شد و پس از آن سید عباس سجادی مجری مراسم از هومان اسعدی دبیر دوازدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان دعوت کرد که به روی صحنه حاضر شود.

هومان اسعدی دبیر دوازدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: در این جشنواره بیش از ۱۶۰۰ نفر شرکت کردند که نزدیک به ۶۰۰ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند که نیمی از آن‌ها در بخش دستگاهی و کلاسیک بودند. بعد از حدود یک ماه رقابت امشب برگزیدگان اعلام می‌شوند.

وی افزود: خیلی از ما سوال می‌شود که آینده چه اتفاقی برای این جوانان مستعد رقم می‌خورد، البته پنجاه سال پیش هم استادان ما چنین دغدغه‌ای داشتند و از این رو مرگز آموزشی تاسیس کردند. تلاش آن‌ها باعث شد که این راه ادامه پیدا کند. باید به آموزش برگزیدگان توجه کرد. اسعدی در ادامه خاطر نشان کرد: از اساتید و بزرگان صمیمانه تشکر می‌کنم که ما را در برگزاری این فستیوال همراهی کردند. امیدوارم آینده بهتری را در موسیقی ایران شاهد باشیم.

*پس از صحبت‌های اسعدی، آرمان مهدیه به تک نوازی سنتور پرداخت و پس از آن حسین علیزاده که مایل به صحبت کردن نبود و به درخواست مجری به روی صحنه آمد، به ایراد صحبت پرداخت و گفت: نمی‌خواستم صحبت کنم که شما بیشتر اجرای نوازندگان جوان و مستعد کشورمان را ببینید. جامعه ما فقط زمانی رو به جلو می‌رود که جوان‌ها در راس کار باشند و با انرژی آن‌ها به پیش رویم. ما از دیرباز به جوانان اعتماد نکردیم و گفتیم که آن‌ها خام هستند. امیدوارم این تفکر غلط را کنار بگذاریم. امیدواریم جوان‌ها جای ما بنشینند و حتی داوری جشنواره را برعهده بگیرند.

پایان کار دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان/ حسین علیزاده: رانت در موسیقی تریبون را از جوانان مستعد گرفته است
 
وی افزود: جوان‌ها باید از حیثیت موسیقی و هنر دفاع کنند. ما هر روز در جشنواره اشک شوق می‌ریختیم. چراکه هنر موزیسین‌های جوان ما وصف ناشدنی است. خیلی‌ها از جوانان می‌روند و تحصیل می‌کنند، اما وقتی تریبون می‌خواهد نمی‌تواند کاری کند. چون تریبون دست موسیقی‌های کوچه و بازار است. می‌توان گفت که رانت در موسیقی هم در دست همین افراد است. استعداد‌های جوان ما چیزی از موزیسین‌های خوب دنیا کم ندارند. دانشجویان حمایت می‌خواهند.
 
علیزاده درباره اسعدی دبیری جشنواره گفت: باید از هومان اسعدی تشکر کنم. در تمام سال‌های زندگیم کسی را انقدر وظیفه شناس و عاشق ندیدم. فردی است که دانشگاه را به مردم نزدیک کرد. باید برای او بزرگداشت گرفته شود. اسعدی همیشه پیگیر کار‌ها بود. علیزاده که داور بخش دستگاهی این فستیوال هم بود، در پایان اضافه کرد: استعداد‌های فراوانی در شهرستان بودند و با وجود مشکلات در این جشنواره حضور پیدا کردند.

* تک نوازی گیتار و دو نوازی پیانو و ویالون بخش دوم از اجرای موسیقی شرکت کنندگان در این جشنواره بود که بعد از آن سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مراسم، به روی صحنه آمد و گفت: بسیار خوشحالم که در این جشنواره هستم. موسیقی سراسر جوانی است و جوانی انرژی فوق العاده‌ای را در موسیقی ایجاد می‌کند. البته موسیقی امیدوار به جوانانی است که آینده این هنر را می‌سازند. موسیقی، ایران و هویت ایرانی عناصر تفکیک ناپذیر هستند. ایران هیچگاه بی موسیقی زندگی نکرده است. هیچ چیز فاصله میان ایرانی و موسیقی ایجاد نکرده است.

وی افزود: نوا‌ها و نی‌ها تغییر یافته، اما موسیقی مانده است. ایرانی با موسیقی زنده است و زنده خواهد بود. وطن، ایران و موسیقی جدا ناپذیر از هم هستند.

صالحی اظهار کرد: ایران رنگین کمان اقوام است و بخشی از هویت این اقوام با موسیقی اقوام شناخته می‌شود. اقوام از راه موسیقی رنگین کمان ایران را ساخته اند. شعر ایرانی که با اشعار سعدی، مولوی، حافظ، نظامی و ... شناخته شده است، هم کلمه اشعار و موسیقی کلمات با موسیقی در جان ایرانی نشسته است.
 
پایان کار دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان/ حسین علیزاده: رانت در موسیقی تریبون را از جوانان مستعد گرفته است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان افزود: ایران همیشه در معرض تهاجمات بوده است. بخشی از نوای مقاومت و عزت و ماندگاری ایرانی از طریق موسیقی نواخته شده است. ما در مقاطعی مانند انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس از طریق موسیقی تاریخ کشور را حفظ و معرفی کردیم. همچنین در قدمت چند هزار ساله ایران موسیقی نقش فراوانی در ماندگاری روح شاعرانگی و عزت ایرانی داشته است و بسیاری از بار حفظ فرهنگ بر دوش موسیقی است. از همه داوران عزیز و هزاران جوان که در این فستیوال حضور پیدا کردند و برای ماندگاری موسیقی ایرانی تلاش کردند، آرزوی توفیق دارم.

همچنین بخش بعدی برنامه با اجرای سوم تعدادی از شرکت کنندگان در جشنواره دنبال شد و چهره‌های برگزیده از این دوره جشنواره موسیقی جوان معرفی شدند.

برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان

 گفتنی است؛ دوازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، امشب مورخ یکشنبه هجدهم شهریور ماه، با معرفی چهره‌های جوان و مستعد عرصه موسیقی به کار خود پایان داد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.