رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: کرمان نقطه اتصال راه آهن ایران به شمال غرب و شمال شرق و کشور‌های CIS است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: آفریقای جنوبی می‌تواند به عنوان دروازده ورود به آفریقا باشد و می‌توانیم زمینه‌های گسترده همکاری با آفریقا داشته باشیم و کرمان نیز در موقعیتی است که می‌تواند باشد.

وی افزود:آفریقای جنوبی کشور بسیار مهم و بزرگ‌ترین اقتصاد را در بین کشور‌های آفریقایی دارد و این کشور را برای زمینه سازی گسترش روابط اقتصادی انتخاب کردیم.
طبیب زاده تصریح کرد: با توجه به اعداد اعلام شد، حجم تجارت ایران و آفریقای جنوبی خیلی رقم پایینی است و با توجه به ظرفیت‌های اقتصاد این دو کشور، مبادلات باید گسترش پیدا کند.

رییس اتاق بازرگانی کرمان با بیان اینکه ایران و کرمان رشته‌های صنعتی خوبی داشته و کالا‌های خوبی تولید کرده اند که امیدواریم در این زمینه به سطح تعادل برسیم، عنوان کرد: غیر از محصولات پتروشیمی، قیر و نفت که در کرمان تولید نمی‌شود، دیگر محصولاتی که از ایران صادر می‌شود، در کرمان با کیفیت خوب تولید می‌شود.

طبیب زاده با بیان اینکه تنوع اقلیمی آفریقای جنوبی مانند اقلیم استان کرمان است، گفت: در صورتی که شرکت‌های مشترکی برای تامین محصولات کشاورزی در کشور‌های هدف فعال شود، در طول سال می‌تواند فعالیت کند.

وی تصریح کرد: آمادگی داریم در اتاق بازرگانی استان کرمان یک تیم برای زمینه سازی آغاز کار در آفریقای جنوبی اعزام کنیم و متقابلا دوستان این کشور به کرمان بیایند و همکاری شکل بگیرد و ما تولیدات دانش بنیان در استان کرمان داریم که با توجه به اینکه آفریقای جنوبی ید طولایی در کسب و کار دانش بنیان به ویژه در حوزه آی تی و آی سی تی دارد، زمینه همکاری در این حوزه نیز می‌تواند میان دو طرف شکل بگیرد.

رایزن اقتصادی سفارت آفریقای جنوبی در ایران نیز در این جلسه گفت: سیستم بانکی خوبی بین ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد و امیدواریم علی رغم مشکلات پیش رو بتوانیم با اندیشیدن تدبیر، مبادلات بازرگانی داشته باشیم.

سارا دین در نشست بررسی زمینه‌های همکاری مشترک افریقای جنوبی و استان کرمان گفت: کشور‌های آفریقای جنوبی و ایران روابط سیاسی بسیار خوبی را داشته اند و در زمان بحران نیز روابط سیاسی خوب برجا بوده، اما روابط سیاسی خوب دلیل بر روابط اقصادی خوب نمی‌شود و برای داشتن رابطه اقتصادی خوب باید تدابیری اندیشیده و روابط اقصادی را در حد قابل قبول تعریف کنیم.

دین تصریح کرد: صنایع خودروسازی و وسایل نقلیه از صنایع پیشتاز افریقای جنوبی است و در کرمان نیز صنایع خودروسازی فعال است و ما به کشور‌های مختلف حتی ژاپن قطعات خودرو صادر می‌کنیم و امیدواریم در این زمینه بتوانیم با کرمان همکاری کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون فصل زمستان در آفریقای جنوبی است، عنوان کرد: با توجه تفاوت فصل‌ها نیز می‌توانیم برای تبادل کالا‌ها و مواد مورد نیاز فصل‌ها همکاری کنیم و روند مستمری داشته باشد.

دین با اشاره به نیاز آفریقای جنوبی به سیمان گفت: صنعت ساختمان سازی در آفریقای جنوبی صنعت موردنیاز است و این کشور به عنوان یک دروازه به سمت سایر کشور‌های آفریقایی می‌تواند باشد و می‌توانید در توافق نامه با شرکت‌های آفریقایی و کرمانی سیمان و سایر مصالح موردنیاز را در قالب همکاری‌های مشترک تامین کنید.

وی بیان کرد: در افریقای جنوبی نخلستان زیادی داریم، اما کیفیت خرمای کرمان قابل مقایسه با خرمای ما نیست و این فرصتی برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کرمان برای صادرات خرماست و گلاب نیز در مقیاس زیاد می‌تواند به افریقای جنوبی صادر شود که در تولید شیرینی و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: قاره آفریقا سرزمین فرصت‌ها نامیده می‌شود و در زیرساخت‌ها و صنایع به شدت نیازمند استفاده از قابلیت‌های استان کرمان در همه زمینه‌های مختلف هستیم و این فرصت مغتنمی برای فعالان اقتصادی این استان و راه ورود از افریقای جنوبی به آفریقاست و با توجه به اینکه قانون تجارت آزاد در آفریقای جنوبی جاری است، فرصت بسیار خوبی است.

خانم جیکوبس کاردار سفارت آفریقای جنوبی در ایران نیز در این نشست گفت: امیدواریم همکاری‌های مشترک با استان کرمان داشته باشیم که هم برای ما و طرف کرمانی مهم است تا فعالان اقتصادی بتوانند همکاری داشته باشند.

وی افزود: حضور فعالان اقتصادی کرمان در این جلسه نشان می‌دهد که علاقمند به همکاری با آفریقای جنوبی هستند و از این موضوع خوشحال هستیم.

در این نشست پتانسیل‌های اقتصادی و تولیدی استان کرمان در زمینه‌های مختلف ارائه شد.

آفریقای جنوبی کشور بسیار مهم و بزرگ‌ترین اقتصاد را در بین کشور‌های آفریقایی دارد که اکنون کرمان را برای زمینه سازی روابط اقتصادی انتخاب کرده است.
انتهای پیام/ی

بررسی پتانسیل‌های اقتصادی و تولیدی استان کرمان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.