هر سال با نزدیک شدن به بازگشایی مدارس، تکاپوی مردم برای خرید لوازم‌التحریر بیشتر می‌شود، اما گرانی ناشی از شرایط نابسامان اقتصادی کشور در سال جاری، گریبانگیر بازار لوازم‌التحریر هم شده‌است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، چند وقتی است که وضعیت بازار طلا و ارز و به تبع آن بازارهای وابسته به آن دچار التهاب و نابسامانی شده است و این التهاب در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیز بیشتر شده است به طوری که ساعتی نیست که نرخ طلا و ارز دچار تغییر و نوسان نشده و بالا یا پایین نرود.

همین امر باعث بروز اعتراضات به حق صنفی در برخی از اصناف به خصوص صنف طلافروشان، فروشندگان لوازم خانگی‌ و تلفن همراه و حتی لوازم التحریرفروشان شده است.

در حالی که بسیاری از مسؤولان دولتی معتقد هستند این افزایش قیمت‌ها حباب و ناشی از جو روانی است، علی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضاییه گفت: مشکلات اقتصادی فقط جو روانی نیست بلکه بسیاری افراد به دنبال منفعت خود هستند از این رو به سمت افزایش نقدینگی می روند.

با توجه به اینکه به فصل سال تحصیلی جدید نزدیک می‌شویم خانواده‌ها اخیرا سمت و سویشان به سمت لوازم التحریر و تهیه آن است اگر چرخی به داخل شهر بزنیم می‌بینیم انواع لوازم التحریر در بازار‌ها به چشم می‌خورد و، اما افزایش قیمت باعث شده که خانواده‌ها در خرید این لوازم کم آورند.

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

برای بررسی وضعیت قیمت این محصولات به سراغ تعدادی از لوازم تحریر فروشان در شهر رفتیم.

کاک صادق که یکی از فروشندگان است در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ،گفت: قیمت‌ها ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است به دلیل اینکه خانواده ها،توان خرید ندارند خرید نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته مثلا سال گذشته ۱۰ دفتر می‌خریدند امسال مجبورند فقط ۵ دفتر بخرند؛ و به گفته وی که مواد اولیه تولید کاغذ وارداتی است و دلیل گران شدن دفتر همین مسئله است.

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

و کاک اسماعیل هم فروشنده است در این باره می‌گوید اگر اجناس را به قیمت قبل بفروشیم فقط می‌توانیم نصف آن را بخریم به همین دلیل چاره‌ای جز گران فروشی نداریم.

آقای قاسمی که برای پسر و دخترش کخ یکی از آنها دانش آموز پایه یازدهم و دیگری در پایه ششم تحصیل می کند،  قصد خرید لوازم التحریر را داشت و از وی قیمت‌ها را جویا شدم و با مطرح کردن این سوال که به نظر شما در چه شرایطی قرار دارند؟ به خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ،گفت: قیمت‌ها واقعا افزایش یافتند به بچه‌های خود گفته که سطح توقعات خود را نسبت به سال‌های قبل پایین بیاورد تا بتوانیم نیاز‌های حداقلی آن‌ها را برآورد کنیم.

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

با مردی که برای خرید کتاب‌های درسی به یک فروشگاه آمده است همکلام می‌شویم و وقتی از موضوع گزارش مطلع می‌شود، ،در حالی که سرش را تکان می‌دهد و لبخند تلخی روی لبش دارد  به  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: من دو فرزند دارم، یکی از آن‌ها در مقطع دبستان تحصیل می‌کند که لوازم تحریر، کیف و لباس فرمی که برای او خریده ایم تا امروز ۴۰۰ هزار تومان شده است و برای فرزند دیگرم هنوز خریدی انجام نداده ام. این روز‌ها درس خواندن بچه‌ها و خرید چند قلم لوازم تحریر آن قدر به خانواده‌ها فشار می‌آورد که باعث شرمندگی تعداد زیادی از پدر‌ها جلوی بچه‌های آنها می‌شود.

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

افزایش ۱۷ درصدی نظارت و بازرسی بر اصناف و بازاریان مهاباد

قادری رئیس اداره صنعت، معدن وتجارت شهرستان مهاباد در نشست اعضای ستاد تنظیم بازار با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ، گفت: امسال هشت هزار و ۳۹۷ مورد بازرسی بر قیمت‌ها در بازارصورت گرفته که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش یافته است.

قادری افزود: با توجه به فرارسیدن بازگشایی مدارس نظارت ویژه بر قیمت نوشت افزار، لباس وکیف و کفش مدارس صورت می‌گیرد و همچنین مقرر شد به منظور پیشگیری از گرانفروشی داروخانه‌ها و نظارت بر آن‌ها گشت مشترکی دایر شود.

وی اضافه کرد: در زمینه راستی آزمایی انبار‌ها هم اقداماتی صورت می‌گیرد و رسیدگی به احتکار کالا‌ها هم همچنان در دستور کار قرار داد.

همچنین با برپایی نمایشگاهی برای عرضه مستقیم نوشت افزار از هفته آینده تا پایان شهریور در مهاباد می توان قیمت ها را در بازار کنترل کرد .

و در کلام آخر از مسولین انتظار می‌رود به این موضوع پیگیری کنند تا قشر متوسط و سطح پایین جامعه هم قدرت توان خرید مالی را داشته باشند.

گزارش از سپیده خشمن

انتهای پیام / س خ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.