محققان با کمک هوش مصنوعی مدلی رایانه ای ابداع کرده اند که می تواند افسردگی را براساس محاورات معمول و سبک نوشتاری در فرد ردیابی کند.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به طور معمول پزشکان برای شناسایی افسردگی از بیماران سوالات خاصی درباره حالت روحی، بیماری ذهنی، سبک زندگی و تاریخچه شخصی شان می پرسند. آنها با کمک پاسخ این سوالات تشخیص خود را اعلام می کنند.

اکنون محققان MIT با کمک هوش مصنوعی مدلی رایانه ای ابداع کرده اند که می تواند افسردگی را براساس محاورات معمول و سبک نوشتاری در فرد ردیابی کند.


بیشتر بخوانید:هوش مصنوعی جانشین پزشکان می شود! 


به گفته توکا الهانای محقق ارشد این پروژه نخستین نشانه های ردیابی وضعیت روحی یک فرد، سخنان او است.

او در این باره می افزاید: برای به کاگیری مدل های ردیابی افسردگی به شیوه ای قابل قیاس باید محدودیت های استفاده از اطلاعات کمتر شوند. برای این منظور مدل باید در محاورات عادی به کار گرفته شود تا بتواند دقیق تر وضعیت روحی و عکس العمل افراد را بررسی کند.

محققان متون و محاورات افراد افسرده و عادی را وارد این مدل کردند. به این ترتیب الگوهای ردیابی افسردگی ایجاد شدند. این الگوها موارد مختلفی را شامل می شوند، مانند استفاده معمول از کلماتی مانند غمگین یا بی حوصله و سیگنال های صوتی یکنواخت.

الهانای در این باره می گوید: این الگوها بیشتر در افراد افسرده مشاهده می شود. در مرحله بعد اگر همین توالی الگوها در افراد مورد آزمایش دیده شود، مدل هوش مصنوعی می تواند افسردگی افراد را پیش بینی کند.

این مدل در آزمایش ها با ۷۷ درصد موفقیت افسردگی را تشخیص داده است.

در آینده این مدل می تواند در اپلیکیشن های موبایل برای ردیابی اختلالات ذهنی و ارسال پیام هشدار به کار گرفته شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

هوش مصنوعی افسردگی را شناسایی می کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.