به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛حماسه دفاع مقدس روز به روز بالندهتر شد و جوانان ما چونان کوهی استوار در برابر تهاجم دشمن ایستادند. مقدسترین و با ارزشترین استقامت، دفاع از عقیده است و بدون شک دوران هشت ساله جنگ تحمیلی عراق علیه ایران از افتخارات بزرگ و بینظیر ایران اسلامی است. شهادت زندگانی جاودانه یافتن است؛ اوج و عروج تعالی است.
شهادت تکامل ایمان و نهایت خلوص قلبهاست. شهادت مردن تحمیلی نیست بلکه انتخاب آزادانه و آگاهانه و خلوت عاشق و معشوق است.
شما میتوانید در ادامه شرح کوتاه زندگی شهید علیرضا طالعی یکی از شهدای دوران دفاع مقدس را بخوانید:
یکی از اسوههای ماندگار تاریخمان سردار سرتیپ دوم پاسدار شهید حاج علیرضا طالعی، فرمانده تیپ دوم اباعبدالله الحسین (ع) لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه است. علیرضا طالعی در نخستین روز فروردین ماه سال ۱۳۴۲ در شهرستان سلماس در یک خانواده مذهبی و متدین به دنیا آمد. خانواده اش از فرط عشق و علاقه به امام رضا (ع) و تقارن تولد فرزندشان با سالروز شهادت حضرت ثامن الحجج (ع) او را «علیرضا» نامیدند.
وی پس از گذراندن دوران شیرین کودکی قدم در راه تحصیل گذاشت و مقطع دبستان را در شهرستان سلماس با علاقه فراوان شروع کرد. بعد از اتمام دوره ابتدایی در دوره راهنمایی مشغول تحصیل شد و پله پله مراحل کمال و مدارج علمی را با کامیابی گذراند. خوشرویی، ادب، شجاعت، جوانمردی و امانتداری از خصوصیات اخلاقی این شهید بزرگوار بود وسخنانش همواره بوی بندگی وایثار میداد. در تربیت دینی شهید صفا و دیانت حاکم بر محیط خانواده نقش موثری داشت و در میان دوستان و آشنایان چهرهای محبوب و دوست داشتنی بود.
با اوج گیری انقلاب روحی تازه در کالبدش دمیده شد وتا واپسین توان برای رساندن پیام انقلاب وسخنان امام (ره) به تودههای مردم تلاش میکرد. بعد از انقلاب آنگاه که طلسم شب شکست وسپیده آزادی و ایمان در افق به خون نشسته ملت ایران، طلوع دوباره اسلام را نوید داد، خفاشان شب پرست که نمیتوانستند روی خورشید را ببینند، شرارت را آغاز کردند ومنطقه حساس غرب کشور خصوصاً آذربایجان غربی را آشفته کردند. این غیور مرد که در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی با همه جان کوشیده بود، از بدو پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران شهرستان سلماس درآمد و در راه اندازی این نهاد انقلابی در این شهرستان نقش برجستهای داشت و در سرکوبی اشرار منطقه تلاش فراوان کرد.
با آغاز تجاوز آشکار عراق به مرزهای گلگون کشورمان شهید طالعی کوله بار سفر را بست و عازم دیارعاشقان و عارفان شد. تنفس هوای پاک جبههها او را نمک گیر دیار خون وشرف کرد و همسایگی فکری و فیزیکی با شهدای سرافراز بویژه سردارشهید محمد قمری و سردارشهید قدرت الله داهیم که از دوستان بسیار صمیمی شهید طالعی بودند، مشعل شهادت را در جانش شعله ور ساخت.
وی با وجود شرکت در جبهههای نبرد، درس و تحصیل را رها نساخت ودر دانشکده امام حسین (ع) در رشته جغرافیای نظامی تحصیلات خود را ادامه داد و سپس در سال ۱۳۶۲ ازدواج کرد که ثمره این ازدواج ۲ دختر و ۱ پسر است.
به عقیده شهید، دفاع مقدس، مقدسترین و مهمترین مرحله در آن زمان بود که میتوانست انسان را به کمال برساند و بر اساس این اعتقاد در زمان جنگ تحمیلی پیوسته در خط مقدم جبهه حضوری فعال و چشمگیر داشت. ارمغان سالها مجاهدت خالصانه اش در میدانهای رزم دهها گلزخم و داغ دوستان و همرزمان و برادر شهیدش غلامرضا طالعی بود.
این شهید بزرگوار در تثبیت امنیت منطقه و خنثی کردن توطئههای ضدانقلاب تا واپسین لحظات زندگی نقش بسیار والایی داشت، به همین خاطر بارها مورد تهدید اشرار و ضدانقلاب قرار گرفت، اما با گذشت زمان، او مصممتر از قبل با غیرت و شجاعت مثال زدنی حلقه فشار را بر گروهکهای مزدور تنگتر میکرد.
در طول خدمت پاسداری با لیاقتهایی که از خود نشان داد، مدارج نظامی را یکی پس از دیگری با موفقیت تمام طی نمود و معاونت اطلاعات لشکر، فرماندهی سپاه سلماس، جانشینی تیپ دوم اباعبدالله الحسین (ع) لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه و در نهایت فرماندهی آن تیپ مسئولیتهایی بودند که این فرمانده رشید اسلام در آنها کارایی فوق العادهای را از خود نشان داد.
سرانجام این عاشق عارف که سالها انتظار شهادت را میکشید، با زبان روزه به استقبال شهادت شتافت و در مأموریت پاکسازی منطقه عملیاتی سلماس در روز هفتم خردادماه سال ۱۳۸۶ در نبردی شجاعانه به شهادت رسید.
انتهای پیام/