کوروش باقری پیشکسوت وزنه برداری کشورمان در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عملکرد تیم ملی وزنه برداری در بازی های آسیایی جاکارتا اظهار داشت: به اعتقاد من از لحاظ مرغوبیت مدالی در این دوره از رقابت ها خیلی خوب کار کردیم و برعکس صحبت های علی مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری که عنوان کرده بود این نتیجه بهترین عملکرد وزنه برداری ما از بدو حضور وزنه برداری در بازی های آسیایی تاکنون به حساب می آید باید بگویم پس از انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی وزنه برداران ما توانستند برای نخستین بار 2 مدال طلا بدست بیاورند. هر چند با توجه به اینکه در ترکیب اعزامی مان به جاکارتا قهرمان المپیک، قهرمان و نایب قهرمان جهان حضور داشتند قابل پیش بینی بود که انتظار کسب چنین نتایجی را داشته باشیم.
او ادامه داد: جا دارد از کادر فنی تیم ملی بابت زحماتی که برای ورزشکاران در این ماه های اخیر کشیدند کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم. از طرف دیگر حذف چهار وزنه بردار هم یک نقطه تاریک در این مسابقات به حساب می آید و به نظرم حتما مسئولان باید به این مسئله رسیدگی کنند که چرا چنین اتفاقی برای وزنه برداران ما در آنجا رخ داده است و طبیعی است نقاط ضعف و قوت با هم دیده شود. البته اوت کردن در مسابقاتی که صرفأ مدال گرفتن مطرح است غیر طبیعی نیست اما اینکه نصف تیم کنار بروند مقداری غیر عادی است.
سرمربی اسبق تیم ملی وزنه برداری درباره اوت کردن کیانوش رستمی و اینکه آیا این مسئله در سالیان آینده می تواند به ضرر او تمام شود یا خیر، گفت: کیانوش با نظر خودش وزنه هایش را انتخاب می کرد اما من هم موافقم او در انتخاب وزنه هایش دچار اشتباه شد. رستمی می توانست با انتخاب وزنه هایی سبک تر، ابتدا مدالش را مسجل کند و پس از آن سراغ وزنه های سنگین تر برود. البته جالب تر اینست که رئیس فدراسیون هم موافق چنین رویه ای بوده است. در هر صورت بهتر است رئیس فدراسیون پاسخگوی نتایج اخیر رستمی باشد چرا که او از ابتدا سر سختانه از برنامه های کیانوش رستمی حمایت کرده است و بهتر از هر شخص دیگری می تواند این موضوع را شفاف سازی کند.
او ادامه داد: شاید اکنون نظر کیانوش برگشته و دوست دارد از این پس به جای انفرادی تمرین کردن زیر نظر کادر فنی تیم ملی، برنامه هایش را پیش ببرد. من هنوز هم موافق تنهایی تمرین کردن کیانوش نیستم اما از آنجایی که علی مرادی در قبال این وزنه بردار یک تصمیم احساسی اتخاذ کرده به نظرم این گونه مسائل در شان یک رئیس فدراسیون نیست و بیشترشبیه یک حرکت بچه گانه است. اول از همه بهتر است علی مرادی به صورت رودرو با کیانوش گفتگو کند و پس از آن اظهار نظر کند. در صورتی که کیانوش تمایل داشته باشد از این به بعد همراه با تیم تمرین کند آیا این اجحاف نیست که به این راحتی حقش خورده شود؟
پیشکسوت وزنه برداری کشورمان در ادامه اظهاراتش توضیح داد: باید بگویم نباید فراموش کنیم در این سالیان اخیر هزینه های هنگفتی از طرف مسئولان فدراسیون برای رستمی صورت گرفته تا تبدیل به بهترین وزنه بردار جهان شود. من هم مانند خیلی دیگر از اهالی وزنه برداری موافق این هستم که رویه رستمی رویه درستی نبوده است. هر چند این تصمیمی بوده که از طرف رئیس فدراسیون گرفته شده و چندان نباید به آن معترض بود. درست نیست صرف اینکه مسابقات تمام شده به یک باره اعلام کند کیانوش را به مسابقات جهانی اعزام نمی کنیم و بی شک این موضوع اجحافی بزرگ در حق کیانوش رستمی است. مجوز انفرادی تمرین کردن رستمی از طرف علی مرادی صادر شده و به نظرم هیچ تقصیری متوجه شخص کیانوش نیست.
دارنده مدال نقره بازی های آسیایی 1998 بانکوک درباره عملکرد علی هاشمی و محمدرضا براری هم این چنین پاسخ داد: علی هاشمی به لحاظ رکوردی تا حد زیادی توانست رکوردهای خودش را در روز مسابقات بزند، هر چند شک ندارم شرایط مسابقات و نفرات باعث شده تا او در مسابقات جهانی صاحب مدال طلا و در بازی های آسیایی جاکارتا هم به مدال برنز برسد و این امر اثبات می کند که در مسابقات جهانی آناهایم هیچ کدام از رقیبان اصلی علی هاشمی حضور نداشتند. البته نباید فراموش کرد او قهرمان جهان است و تا ابد هم به عنوان یک قهرمان در ذهن ما باقی خواهد ماند.
او ادامه داد: براری هم براری همیشگی نبود و بهتر است خودش و مربیان تیم ملی باید درباره این عملکرد پاسخگو باشند. به نظرم او صلابت همیشگی را نداشت و قطعأ پشت این مسائل دلایل مختلفی وجود دارد. اگر فدراسیون اتاق فکر داشته باشد نه اتاق تملق گویی بهتر می توانند درباره این نتایج براری اظهار نظر کنند تا در آینده این اشتباهات به حداقل برسد یا که دوباره تکرار نشود.
قهرمان سال 1999 ووهان کره جنوبی در رابطه با اینکه آیا اعزام مجید عسگری به بازی های آسیایی با توجه به آماده نبودن این ورزشکار لازم بود یا خیر، پاسخ داد: فکر می کنم حذف شدن او از مسابقات بیشتر به دلیل مسائل روحی و روانی بود تا بدنی. چرا که ابتدا قرار بود او همراه تیم باشد اما برخی جریاناتی اتفاق افتاد و باعث شد مقداری روحیه این ورزشکار دچار تزلزل شود. طبیعی بود او به لحاظ روانی آن شرایط همیشگی را نداشته باشد. نباید تقصیرات را گردن عسگری بیندازیم بلکه کارهای غیر حرفه ای فدراسیون موجب گردید تا او به این وضع دچار شود.
او در مورد خداحافظی بهداد سلیمی هم گفت: در حال حاضر وزنه برداری ایران تا چند سال دیگر به شخصی مانند بهداد سلیمی نیاز دارد اما از طرف دیگر هم باید قبول کنیم او روزهای سختی را از لحاظ مصدومیت پشت سر گذاشته است. خوشبختانه سلیمی کسی است که در کارنامه اش مدال طلای المپیک، رقابت های جهانی، بازی های آسیایی و قهرمانی آسیا دیده می شود و با توجه به این کارنامه درخشان و نیاز مبرم ورزش کشورمان به او مسئولان باید از لحاظ انگیزشی توقعات او را بر آورده ساخته و بهداد را از تصمیمی که گرفته منصرف کنند تا او بتواند تا 2 سال دیگر به وزنه برداری کشورمان خدمت کند. اما با این وجود خود بهداد از هر شخص دیگری نسبت به وضعیتش آگاه تر است که این تصمیم را گرفته است.
کارشناس وزنه برداری کشورمان در رابطه با عملکرد محمد حسین برخواه هم بیان داشت: به نظرم عملکرد برخواه به عنوان سرمربی تیم ملی وزنه برداری بد نبود هر چند که تعداد حذف شدگان کشورمان زیاد بود. با توجه به شرایط مسابقات و توزیع یک مدال تا حدود زیادی این گونه مسائل برای ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی پیش می آید. امیدوارم مسئولان فدراسیون از برخواه همچنان حمایت کنند چرا که در 4 سال گذشته شاهد بودیم تغییرات زیادی در بدنه تیم ملی شکل گرفته است. ان شاالله سر رئیس فدراسیون به سنگ خورده باشد و شرایطی را ایجاد کند تا حداقل برخواه را برای سالیان آینده حفظ کند. در مجموع به عملکرد سرمربی تیممان نمره قبولی می دهم.
نفر دوم بازی های آسیایی بوسان در مورد اینکه با توجه به نتایج کسب شده در بازی های آسیایی می توانیم در رقابت های جهانی عشق آباد از عنوان قهرمانی خودمان دفاع کنیم یا نه، گفت: تیم ما در غیاب 11 کشور قهرمان جهان شد اما مسئولان فدراسیون در اظهار نظری جالب توجه عنوان کردند چنانچه کشورهای محروم هم حضور داشتند باز هم بر بام جهان می ایستادیم و اگر به صحبت های آن روز آقایان استناد کنیم ورزشکاران ما توانایی انجام چنین کاری را دارند! واقعیت امر اینست که با توجه به اتمام محرومیت های کشورهایی چون روسیه، قزاقستان، چین، آذربایجان و حضور آنها در رقابت ها کار ورزشکاران ما برای تکرار عنوان قهرمانی بسیار سخت خواهد بود.
باقری درباره بحث استعداد یابی هم اظهار کرد: آقایان فدراسیون نشین در استان های سراسر کشور بچه هایی که در سالن مسابقات هستند دور هم جمع می کنند تا وزنه بزنند و به هیچ عنوان اسم آن را نمی توان استعدادیابی دانست. هر چند می توان نام آن را پرورش استعدادها دانست اما به لحاظ آکادمیک این کار استعدادیابی نیست. استعدادیابی یعنی اینکه کسی که تاکنون حتی یک بار هم دستش به میله وزنه برداری نخورده و علاقه مند به این رشته ورزشی است را جذب کنند و پارامترهای اندامی و فیزیولوژیکی را به او یاد بدهند و پس از آن کم کم او را وارد وزنه برداری کنند. به نظرم بیشتر این موضوع شبیه به جشنواره است تا استعدادیابی. البته این امر نمی تواند کار چندان بدی تلقی شود. بر خلاف همگان معتقدم بحث استعداد یابی و پرورش نخبگان باید در هیئت های سراسری و توسط مربیان شهرستانی استان ها صورت گیرد و بیشتر فدراسیون به دلیل شعار است که وارد این گونه مسائل می شود.
پیشکسوت وزنه برداری کشور درباره رکورد شکنی سهراب مرادی هم توضیح داد: با توجه به نتایج درخشان 2 سال اخیر سهراب مرادی و رکورد شکنی های متوالی او قابل پیش بینی بود که به چنین نتیجه ای دست یابد. امیدوارم همین رویه را ادامه دهد و بتواند در رقابت های جهانی عشق آباد باز هم نشان خوشرنگ طلا را برای کشورمان بدست بیاورد. به نظرم او اعجوبه ای تکرار نشدنی در وزنه برداری است و شک ندارم که قادر خواهد بود تا رکورد 2 ضرب دنیا را هم جابجا کند.
بیشتر بخوانید:
برخواه: بهداد در رقابتهای وزنه برداری آسیا مردانه جنگید
علی مرادی: کیانوش به مسابقات جهانی نمیبریم
انتهای پیام/