به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت شیرینبیان حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، روی، سیلیکون، فلاونوئید، کولین، اسید گلیسریزیک، تیمول، پلیفنول و کومارین است.
برای بررسی خواص شربت شیرینبیان و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت شیرینبیان اظهار کرد: این شربت تاثیری چشمگیر در کاهش اسید معده، رفع زخم معده و اثنیعشر (دوازدهه)، ورم رودهها، نفخ شکم، التهاب و سرطان معده دارد و به علت داشتن اسید گلیسریزیک به ترمیم زخم معده و رودهها کمک میکند.
بیشتر بخوانید: نشانههای هشداردهنده که به شما میگویند «زخم معده» دارید+نحوه درمان
وی درباره خواص دیگر شربت شیرینبیان، گفت: این شربت نقشی موثر در بهبود رفلاکس معده (برگشت غذا از معده به مری) و ناراحتیهای تنفسی مانند عفونت ریه، آسم و سرفه دارد، همچنین عفونت معده (هلیکوباکترپیلوری)، سوزش و احساس سنگینی معده، گرفتگی عضلات و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: علائمی هشدار دهنده که به شما میگویند «زخم معده» دارید
عظمایی تاکید کرد: مصرف شربت شیرین بیان به ترک سیگار و درمان هپاتیت کمکی شایان میکند؛ این شربت نقشی موثر در تقویت بینایی، معده، رودهها و سیستم ایمنی بدن، افزایش طول عمر و رفع یبوست، بواسیر (هموروئید)، ورم پروستات و تصلب شرایین (سفتی و گرفتگی عروق) دارد؛ همچنین برای افرادی که دچار فشار خون پایین هستند، مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان قطعی زخم معده و اثنی عشر؛ بدون دارو!
وی یادآوری کرد: مبتلایان به فشار خون بالا، زنان باردار و افرادی که دچار اختلالات کبدی، کلیوی و تیروئیدی هستند باید در مصرف شربت شیرینبیان احتیاط کنند.
ریشه شیرینبیان ۸۰۰ گرم
عسل ۴۰۰ گرم
آب معمولی یا آب مقطر یک و نیم لیتر
- ریشه شیرینبیان خشک را به خوبی بشویید و پوست آن را جدا کنید.
- ماده زرد رنگ وسط ریشه شیرینبیان را خُرد و آسیاب کنید.
- پودر شیرینبیان را با یک و نیم لیتر آب معمولی یا آب مقطر در ظرفی بریزید و بگذارید ۱۲ ساعت بماند.
- محلول ریشه شیرینبیان و آب را در حرارت غیر مستقیم بجوشانید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.
- ظرف را از روی اجاق گاز بردارید؛ پس از اینکه دمای محلول ریشه شیرینبیان و آب، متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) شد عسل را به مواد درون ظرف اضافه کنید.
- محلول ریشه شیرینبیان، آب و عسل را به خوبی هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت شیرین بیان را روزانه سه استکان ۱۵ دقیقه قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید.
- برای تهیه یک استکان از شربت ریشه شیرینبیان، ۲ قاشق مرباخوری از این شربت غلیظ را با یک استکان آب جوشیده شده ولرم مخلوط و میل کنید.
انتهای پیام/