به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ وحید جعفریان امروز دوشنبه ۲۹ مرداد ۹۷ در
کارگاه آموزشی و ارزیابی ظرفیت مشارکتی تعاونیهای منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری در شهرکرد گفت: احیا، توسعه، حفاظت و مدیریت پایدار سرزمین و عرصههای منابع طبیعی و ملی، بدون مشارکت مردم و جوامع محلی محقق نمیشود و دولتی کردن این موضوع در گذشته، اشتباه بود.
وی با بیان اینکه نیاز جوامع محلی از مهمترین عوامل تخریب مراتع و جنگلهاست افزود: مسأله اقتصادی و بهبود معیشت جوامع محلی و جنگل نشینان در کنار فرهنگ سازی و آگاهی بخشی باید در برنامه ریزیها مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه تحولی در حوزه آبخیزداری کشور در حال شکلگیری است ادامه داد: این سازمان به دنبال اجرای طرحهای آبخیزداری با مشارکت مردم است.
جعفریان اضافه کرد: هم اکنون عملیات آبخیزداری در ۱۸۰ حوضه از ۶۲۷ حوضه آبخیز در کشور با همکاری مردم در حال اجراست و موفقیت در این طرح، بستری برای اجرای دیگر طرحهای محوری در این زمینه خواهد بود.
وی گفت: اجرای طرحهای مرتعداری با توجیه اقتصادی و تعمیم طرحهای موفق به سایر مناطق، ایجاد صندوقهای حمایت از توسعه پایدار در عرصههای منابعطبیعی و بازنگری در قوانین تعاونیهای فراگیر این حوزه هم در راستای افزایش مشارکت مردم در حفظ عرصههای ملی پیگیری میشود.
ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، احمد بالان سرپرست دفتر توسعه، آموزش و ترویج سازمان تعاون روستایی کشور و حدود ۴۰ نفر از بهره برداران، مجریان طرحها و مدیران شرکتهای تعاونی منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در این کارگاه یک روزه شرکت داشتند.
از مجموع یک میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار مساحت استان چهارمحال و بختیاری، ۳۳۵ هزار هکتار را جنگل و عمدتاً جنگلهای بلوط و یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار را مرتع تشکیل میدهد.
انتهای پیام/ش
کارگاه آموزشی و ارزیابی ظرفیت مشارکتی تعاونیهای منابع طبیعی