محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر اینکه محدودیتهای ارزی نباید مانعی در راه گسترش تعاملات بینالمللی دانشگاهها باشد، گفت: متاسفانه محدودیتهای ارزی مشکلاتی را در عرصه فعالیتهای بینالمللی ایجاد می کند، اما ما از دولت میخواهیم که ماموریتهای پژوهشی و فرصتهای مطالعاتی دانشجویان مشمول کالاهای اساسی قرار بگیرد و به آنها ارز دولتی تعلق بگیرد، چرا که علم و دانش به اندازه چای و سایر کالاها برای کشور ارزشمند است و نباید محدودیتهای خاصی در این عرصه اتخاذ کرد.
وی با تاکید بر اینکه نامه 13 دانشگاه برتر دنیا برای قرار دادن فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها جزو کالاهای اساسی تدوین و به مسئولان ارائه خواهد شد، گفت: این موضوع اساسیترین کالایی است که دولت میتواند در شرایط فعلی از آن حمایت کند. اما به دلیل محدودیتهای گفته شده سعی می کنیم سفرهای مدیران دانشگاه به خارج از کشور را در مواقع غیر ضروری کاهش بدهیم.
رئیس دانشگاه تهران همچنین با تاکید بر اینکه اغلب خدمات رفاهی، تغذیهای و فضای سبز و غیره... دانشگاه تهران برون سپاری شده است، گفت: تلاش می کنیم با واگذاری بسیاری از خدمات دانشگاه، این قبیل کارها توسط بخش خصوصی انجام شود تا از این طریق کمکی به کاهش هزینهها کنیم.
نیلی یادآورشد: بزرگترین همراهی دانشگاهها با شرایط فعلی کشور و همچنین حمایت از تولید داخل این است که دانش تولید شده در دانشگاهها وارد عرصه تولید شوند و البته این همراهی نیز باید از سوی دستگاههای اجرایی، اقتصاد ملی و متقاضیان محصولات پیشرفته و با کیفیت برای عرضه در بازار بینالمللی باشد و این امر نیز محقق نمیشود مگر اینکه از دانشگاهها کمک گرفته شود.
انتهای پیام/