محمد رضا گلپایگانی متخصص سرطان کودکان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت: کم خونی کاهش حجم گلبول های موجود در خون است بر اساس سن و جنس متفاوت است.
وی به توصیف چگونگی بروز کم خونی پرداخت و گفت: سلول های موثر خون در مغز استخوان تولید و بعد وارد جریان خون می شوند اگر یک گلبول قرمز تولید شده زودتر از حد معمول از بین رود باعث بروز کم خونی می شود مثل حساسیت به باقلا و و بیماری تالاسمی .
گلپایگانی گفت: دسته دوم اگر خونریزی های واضح و پنهان داشته باشند و علت سوم در مغز استخوان به دلیل بیماری مادرزادی یا اکتسابی که مغز استخوان توانایی ساختن گلبول قرمز نداشته باشد از علل به وجود امدن کم خونی است.
وی بیان کرد: رنگ پریدگی و بیحالی ؛ کاهش عملکرد در مدرسه؛ بی اشتهایی علایم عمومی کم خونی در کودکان است.
گلپایگانی افزود: در کمبود آهن بی قرار و تحریک پذیر هستند و به سرعت عصبی می شوند خاک خوری نیز به علت کم خونی بروز می کند و ممکن است علایم عصبی حتی تشنج و اختلالات حسی در معاینات عصبی دیده شود.
وی بیان کرد:حساسیت به باقلا باعث زردی و تغییر رنگ ادرار می شود و این نیز نمونه علائم اختصاصی کم خونیاست.
به گفته این متخصص در نوزادان در شش ماهگی بررسی اولیه کم خونی صورت می گیرد و حتما باید همه نوزادان قطره آهن مصرف کنند
وی گفت: اگر نوزاد در معایناتی که از سوی پزشک به صورت دوره ای انجام می شود رشد خوب و تحرک خوبی دارد و از نظر نمودار وزن وضعیت مناسبی دارد نشان می دهد کودک به کم خونی مبتلا نیستو نیاز به بررسی مجدد ندارد.
انتهای پیام/ز