تشخیص اینکه کودکی سرماخورده است و یا دل دارد و غیره کار چندان سختی نیست و والدین به خوبی متوجه این قبیل ناخوشی‌ها می‌شود اما همیشه کار به همین سادگی‌ها هم نیست و علائم برخی از بیماری‌ها چندان واضح نیستند.

۷ علامتی که می‌گوید کودکتان به دکتر نیاز داردبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی بچه‌ها به دنیا می‌آیند دغدغه سلامتی‌شان نیز متولد می‌شود. به طوری که سلامتی آن‌ها حتی از سلامتی والدین هم مهم‌تر می‌شود. تشخیص اینکه کودکی سرماخورده است و یا دل دارد و غیره کار چندان سختی نیست و والدین به خوبی متوجه این قبیل ناخوشی‌ها می‌شود. با این حال همیشه کار به همین سادگی‌ها هم نیست و علائم برخی از بیماری‌ها چندان واضح نیستند.

در نتیجه لازم است که والدین با نشانه‌های برخی مشکلات آشنا شوند تا در صورت بروز، قادر به تشخیص به موقع و درست آن‌ها باشند. چون بدون شک تشخیص به‌موقع این علائم همان‌طور که در بزرگسالی مهم است در کودکان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مطلب 7 علامت را معرفی می‌کنیم که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید و با مشاهده آن‌ها فرزند دلبندتان را به پزشک برسانید.


بیشتر بخوانید: مهم‌ترین فواید شیر مادر برای نوزاد و مادر/ اولین واکسن کودک چیست؟


بروز خال روی پوست کودک
البته که کودکان نیز مانند بزرگسالان خال دارند و در اکثر موارد این خال‌ها بی‌خطر هستند. اما اگر لکه‌ای روی بخشی از بدن کودکتان است که شبیه خال زیبایی است و شکل آن نامتقارن و اندازه آن بزرگ‌تر از یک خال معمولی است و در عین حال رنگ نامتناسبی دارد باید حواستان باشد.

از این گذشته اگر یکی از خال‌های زیبایی کودک در زمان تولد وجود داشته و به مرور به طور افراطی در حال بزرگ شدن است بهتر است که کودکتان را به پزشک نشان دهید. چون لازم است که این قبیل از خال‌ها به طور مرتب بررسی شوند. البته در برخی موارد این خال‌ها می‌توانند به واسطه کمبود یا مازاد برخی ویتامین‌ها یا پروتئین‌ها باشند؛ اما در مواردی نیز دیده شده است که پای مشکل جدی‌تری در میان بوده و این خال‌ها مربوط به کیست یا تومور می‌شوند.

ریزش موی زیاد
اگر کودکتان دچار ریزش موی شدید شده ممکن است دچار کمبود ویتامین‌هایی شده است که برای رشدش ضروری است. این علامت در ابتدا چندان واضح نیست. اولین کاری که باید بکنید این است که در تغذیه کودکتان تجدیدنظر کرده و کیفت مواد غذایی مصرفی او را بالا ببرید. برای این کار می‌توانید از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید و یا با متخصص کودکان در خصوص ارزش غذایی مواد غذایی صحبت کنید. یادتان باشد که پزشک بهترین گزینه برای تشخیص مشکل کودکان است و منشأ کمبود را به خوبی تشخیص می‌شود.

تغییر رفتار
تغییر رفتار، کاهش اشتها، کاهش فعالیت‌های بدنی یا بروز اختلالات خواب از جمله علائمی هستند که نشان می‌دهند کودکتان به توجه ویژه‌ای نیاز دارد. بهتر است که در این صورت ابتدا به او توجه کافی داشته باشید و در صورت حاد شدن مشکل حتماً از پزشک کمک بگیرید.

رشد نامنظم جمجمه
یکی از مشکلات رایج در بین نوزادان بروز تغییر در شکل جمجمه است. ملاج کودک به مرور زمان که نوزاد بزرگ می‌شود شکل می‌گیرد. با این حال، اگر جمجمه کودک شما به طور افراطی رشد کند باید آن را نزد پزشک ببرید.

از دست دادن قدرت شنوایی
اگر متوجه شدید که نوزاد توجهی به صدای شما نمی‌کند شاید به این دلیل است که مشکل شنوایی پیدا کرده است. در این صورت خودتان تست کنید. اگر کودک با شنیدن صدای شما واکنش مناسب نمی‌دهد او را به متخصص نشان دهید تا تست‌های جدی را جهت تشخیص مشکل انجام دهد. چون تشخیص مشکل شنوایی کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال باید حواستان را جمع کنید و با مشاهده چنین علائمی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

تشنگی
اگر کودکتان زیاد تشنه می‌شود و مدام آب می‌نوشد ممکن مشکلی در سلامتی وی رخ داده باشد. با وجود اینکه نوشیدن آب در کودکان امری ضروری است اما این وضعیت که مدام تشنه باشد و آب یا شیر بخواهد طبیعی نیست. چون ممکن است این وضعیت علامت یک بیماری جدی یا بی‌آبی جدی بدن کودک باشد.

خروپف
اکثر کودکان به صورت آرام خر و پف می‌کنند و جای نگرانی نیست. با این حال اگر این خروپف‌ها شدید و با صدای بلند باشند ممکن است نشان دهنده وجود یک مشکل تنفسی یا عفونی باشد. در این موارد لازم است که حتماً کودک را هر چه سریع‌تر به پزشک برسانید تا علت اصلی این خروپف‌ها را مشخص و راه درمان را پیدا کند. اگر کودک زیاد خر و پف می‌کند ممکن است در بین علائم دیگر مشکل به لوزه‌های کودکان نیز مربوط شود که با عمل جراحی سریع و ساده قابل حل شدن است.

در هر حال چنین علائمی را پشت گوش نیندازید و به کودکان توجه کنید. با وجود اینکه اکثر این علائم در نگاه اول بی‌خطر و ساده به نظر می‌رسند اما بررسی سریع آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یادتان باشد که بدن کودکان ضعیف و حساس است و نیاز به مراقبت ویژه و دائمی دارند.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

چه زمانی کودکتان به دکتر نیاز دارد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.