اندیشکده صهیونیستی استدلال می‌کند پیشنهاد ترامپ برای گفتگوی بدون شرط با ایران بخشی از طرح بزرگتر فروپاشی ایران است.

پیشنهاد مذاکره مستقیم یا تکمیل طرح فروپاشی ایران؟به گزراش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، اندیشکده صهیونیستی «بگین-سادات» در گزارشی تحلیلی استدلال می‌کند پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره بدون شرط با ایران حرکتی اتفاقی نیست بلکه بخشی از طرح جان بولتون، مشاور امنیت ملی کنونی کاخ سفید، برای سرنگونی نظام و فروپاشی ایران است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شامگاه روز دوشنبه 8 مرداد درست چند روز پس از تهدید توییتری ایران مدعی شد حاضر است در هرکجا و هرزمانی که ایرانی‌ها بخواهند بدون هیچ شرطی با مقامات ایران ملاقات کند.

برخی این پیشنهاد به‌ ظاهر ناگهانی ترامپ را مثل همیشه به روحیه تاجرپیشگی و بده‌وبستانی او ربط دادند، روحیه‌ای که از هیچ اصولی پیروی نمی‌کند و دوست و دشمن باید هر لحظه منتظر حرکتی شگفت‌آور از او باشد، پیشنهاد گفتگوی بدون شرط با ایران نیز هیچ ارتباطی و پیوستگی با اقدامات قبلی او ندارد و صرفاً ناشی از تحولات روزمره بین‌المللی است. اما گزارش اندیشکده «بگین-سادات» به متحدان عربی و صهیونیستی واشنگتن اطمینان‌خاطر می‌دهد پیشنهاد گفتگوی بدون شرط با ایران نشانه تغییر در راهبرد ضدایرانی دولت آمریکا نیست بلکه برعکس پیشبرد طرحی کلان‌تر برای تغییر نظام و فروپاشی ایران است که بولتون پیش از ورودش به کابینه و پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آن را آماده کرده بود.

دلگرمی به ریاض و ابوظبی

اندیشکده صهیونیستی بگین-سادات در آغاز گزارش خود و با تیتر «خلاصه اختصاصی» اینگونه به متحدان عربی واشنگتن دلگرمی می‌دهد: پیام به ابوظبی، ریاض، و تل‌آویو: نگران نباشید، رئیس‌جمهور ترامپ هیچ قصدی برای ملاقات بدون شرط با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، ندارد. در واقع برعکس، اعلام ناگهانی و تعجب‌برانگیز پیشنهاد گفتگوی بدون شرط بخشی از طرح کلان آماده‌شده‌ای است که جان بولتون، مشاور امنیت ملی کنونی کاخ سفید، پیش از ورودش به کابینه ترامپ آن را تنظیم کرده بود.

پیشنهاد ترامپ برای گفتگوی بدون شرط با ایران تعجب خیلی‌ها را برانگیخت. این حرکت ترامپ،  حتی در میان نزدیکترین دوستان آمریکا در خاورمیانه موجب تقویت این  برداشت  شد که واشنگتن از آنها حمایت می کند، ولی متحدی قابل پیش بینی و قابل‌اتکا نیست. پیشنهاد او به رئیس‌جمهور ایران، پس از خروج آمریکا از برجام و تحمیل تحریم‌های اقتصادی شدید را که هدفش اگر نگوییم تغییر نظام ایران، دست‌کم بی ثبات‌کردن آن است، مورد تردید جدی قرار داد. ولی طرح جان بولتون چیز دیگری می گوید.

طرح جان بولتون

به نوشته «بگین-سادات»، بولتون، در ماه اوت 2017 در پاسخ به درخواست «استیو بنن» مشاور و استراتژیست وقت ترامپ، طرح نحوه خروج آمریکا از توافق چند جانبه هسته‌ای با ایران را آماده می‌کند. طرح جان بولتون با جزئیات و مفصل استدلال می‌کند که ترامپ چگونه خروج آمریکا از برجام را توجیه کند و حمایت بین‌المللی برای برگشت و اعمال رژیم تحریمها را به دست آورد.


بیشتر بخوانید: چرا ترامپ مدام دم از مذاکره با ایران می‌زند؟


در بخشی از طرح جان بولتون اینگونه ادعا شده است: با خروج آمریکا از برجام، احتمالا ایران تمایلی به گفتگوی بیشتر نداشته باشد اما دولت آمریکا می‌تواند در لفظ امکان گفتگو (بین تهران و واشنگتن) را حفظ کند. باز گذاشتن امکان گفتگو موجب می‌شود نیت اصلی ایران برای توسعه فناوری هسته‌ای را نشان دهد، نیت و هدفی که هرگز کنار گذاشته نشده است.

به نوشته «بگین-سادات»، پیشنهاد ناگهانی ترامپ برای گفتگوی بدون شرط، به‌سختی می‌تواند این گمانه را تقویت کند که ایران در پی توسعه جنبه نظامی برنامه هسته‌ای خود است، اما تکرار این پیشنهاد و نشان‌دادن این‌که ایران دولت سرکشی است و تمایلی به آمدن به پای میز مذاکره ندارد، موضع اخلاقی آمریکا در سطح بین‌المللی را تقویت و حمایت اروپا، روسیه، و چین از برجام را تضعیف می‌کند. خودداری ایران از گفتگوی مستقیم هدف اصلی ترامپ است و  و آمدن ایران به پای میز مذاکره به اختلاف داخلی در ایران دامن می‌زند، چرا که بسیاری از ایرانی‌ها اعتقاد دارند این گفتگو هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

نقش عربستان و منافقین در طرح فروپاشی ایران

«بگین-سادات» در توضیح بخش دیگری از طرح جان بولتون برای فروپاشی ایران و تحولات پس از خروج از برجام می‌نویسد: بولتون و دیگر همکاران ترامپ آشکارا خواسته تغییر نظام ایران را اعلام می‌کنند. آنها خواستار تغییر خشونت‌بار نظام ایران از طریق حمایت  از گروه خارج‌نشین ایرانی (گروهک منافقین) هستند، گروهی که ارتباطات بسیار خوبی با دولتها و سیاستمداران غربی دارد اما در داخل ایران پایگاه اجتماعی  ندارد.

درخواست برای تغییر نظام ایران (با حمایت از گروهک منافقین) مورد حمایت شاهزاده ترکی الفیصل نیز هست. ترکی الفیصل، رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان و سفیر سابق ریاض در انگلیس و عربستان است و باور بر این است که وی معمولا نظراتی را بیان می‌‌کند که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ترجیح می‌دهد خود آنها را آشکارا و عمومی اعلام نکند.

محاصره اقتصادی با چاشنی تحریک قومیت‌ها

 «بگین-سادات» در ادامه به نقش گروهک‌های تروریستی و جدایی‌طلب در طرح جان بولتون برای فروپاشی ایران اشاره می‌کند که حوادث ماه‌های اخیر در ایران نشان می‌دهد آمریکا و متحدانش با وسواس خاصی در حال اجرای بند بند طرح جان بولتون هستند.

بنا به این گزارش، در طرح جان بولتون برای بی‌ثبات‌سازی فضای داخلی ایران، آمریکا باید همراه با فشارهای شدید اقتصادی، دست به تحریک اقلیت‌های قومی بزند. بنا به طرح بولتون آمریکا باید هرچه سریعتر بمب‌های بزرگ را نیز در اختیار متحدان خود در منطقه قرار دهد.

گزارش «بگین سادات» به سفر ماه گذشته   «مصطفی هجری» سرکرده گروهک «حزب دموکرات کردستان» به واشنگتن اشاره می‌کند. به نوشته «بگین-سادات»، سرکرده گروهک «حزب دموکرات کردستان» با دعوت رسمی دولت ترامپ به آمریکا رفته و با «استیون فاگین»، دیدار کرد که در آن زمان رئیس بخش امور ایران در وزارت خارجه آمریکا بود. فاگین هم‌اکنون سرپرست کنسول‌گری آمریکا در شهر اربیل اقلیم کردستان است. تحرکات گروهک «حزب دموکرات کردستان» در سالها و ماه‌های اخیر در مرزهای غربی ایران به‌شدت افزایش یافته است.

«بگین-سادات» با اشاره به حمایت مالی سنگین عربستان از گروه‌های تروریستی مناطق مرزی ایران در پاکستان می‌افزاید: سال گذشته یک اندیشکده سعودی که گفته می‌شود وابسته به محمد بن سلمان است  به دولت عربستان پیشنهاد کرده بود دست به تحریک اقلیت‌های قومی در سیستان و بلوچستان ایران بزند.

انتهای پیام/

تحلیل اندیشکده صهیونیستی بگین سادات درباره پیشنهاد ترامپ برای مذاکرات با ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار