فاطمه زاهدی متخصص آنکولوژی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهارکرد: با توجه به تحریمها در تامین داروهای بیماران سرطانی مشکل جدی نداریم .
وی در ادامه بیان کرد: در حوزه آنکولوژی نیز با توجه به هزینه بالای داروهای ضد سرطان و با توجه به اینکه همه مردم قدرت خرید داروهای گران قیمت را ندارند پزشکان تولیدات داخلی را پیشنهاد میکنند تا در روند درمان بیماران سرطانی شاهد مشکلاتی نباشیم.
زاهدی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه بیماران سرطانی وجود دارد، توزیع دستگاههای رادیوتراپی در برخی مراکز استانهاست و از آنجا که دستگاههای رادیوتراپی در کنار دارودرمانی و شیمی درمانی یک طرح مکمل است باید متولیان سلامت برای بهرهمندی بیماران از دستگاهها و توزیع دستگاه ها و تجهیزات رادیوتراپی اقداماتی را انجام دهند تا بیماران در این شرایط به نقاط گوناگون جابهجا نشوند.
یک متخصص آنکولوژی گفت: عدالت در سلامت یکی از شعارهای بهداشت و درمان کشور است که امیدواریم با مشارکت خیرین سلامت شاهد توسعه مراکز درمانی در استانهای کشور و به کارگیری دستگاههای رادیوتراپی در این مراکز باشیم.
وی افزود: در کشور به ازای هر صد هزار نفر کمتر از 200 نفر درگیر آنکولوژی هستند و درمان سرطان با روشهای مختلفی انجام می شود که به 3 بخش جراحی، راديوتراپی و دارودرمانی تقسيم می شود و حدود 40 درصد سرطانها با جراحی، 40 درصد با راديوتراپی و تنها حدود 20 درصد از سرطانها با دارودرمانی قابل درمانند .
زاهدی گفت: برای کاهش ابتلا به آنکولوژی در کشور باید سطح زندگی سلامت محور به تمامی آحاد جامعه آموزش داده شود و رسانهها و نهادهای سلامت محور دوشادوش وزارت بهداشت در امر آگاهسازی مردم پیش روند.
وی اظهار کرد:در طرح تحول خدمات خوبی برای درمان بیماران سرطان در نظر گرفته شده است و بسیاری معتقدند وزارت بهداشت باید در عرصه پیشگیری بیش از درمان سرمایهگذاری کند تا شاهد کاهش آمار بیماریهای غیر واگیر در جامعه باشیم.
وی در پایان گفت: موضوع سلامت در جامعه نیازمند آگاهسازی است و با توجه به اینکه نیمی از سرطانها با آگاهی جامعه از سبک زندگی سلامت قابل پیشگیری است باید موضوع خود مراقبتی و سبک زندگی جزو اولویتهای وزارت بهداشت باشد.
انتهای پیام /