زرافشان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه توجه جدی به موضوع مهارت آموزی وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس برنامه ششم نیمی از دانش آموزان باید در حوزه آموزشهای مهارتی به تحصیل بپردازند.
معاون آموزش متوسطه بیان کرد: توجه جدی به حوزه مهارت آموزی در کشور ایجاد شده است و حتی نیروهای مسلح برای آموزش مهارت به سربازان برنامههایی را در دستور کار قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه 63 درصد افرادی که وارد دوره سربازی میشوند، دیپلمه هستند، گفت: مهارت آموزی به سربازان دیپلمه میتواند برای ورود آنها به بازار کار کمک کننده باشد.
زرافشان تصریح کرد: اکنون اغلب آموزشها مبتنی بر عرضه محوری است اما باید دولتها به اصلاح هرم شغل توجه کنند که بر این اساس تقاضا محوری جایگزین عرضه محوری شود؛ همچنین افراد با مهارتهای شغلی در اولویت جذب قرار گیرند.
معاون آموزش متوسطه مشکلات مالی در شاخه فنی و حرفهای را یکی از علل توسعه پیدا نکردن آموزشهای مهارتی در دوره مدرسه دانست و گفت: طی دو سال گذشته بودجه 36 و 25 میلیارد تومانی برای تجهیز هنرستانها در نظر گرفته شد اما هیچ گونه تخصیصی نداشتیم و امسال با توجه به سه ساله شدن هنرستانها بودجه این دوره به 37 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است البته در اردیبهشت امسال بودجه مصوب تجهیز هنرستانها با مبلغ 52 میلیارد تومان پرداخت شد که این مبلغ برای سال های قبل بوده است.
وی افزود: برای تجهیز هنرستانها باید اعتبار پیش از شروع سال تحصیلی تخصیص پیدا کند تا بتوانیم از نظر امکانات تجهیزات هنرستانها را با استانداردهای لازم تطبیق دهیم.
زرافشان با تأکید بر اینکه در هنرستانها باید متناسب با مأموریت هنرستان برنامه ریزی انجام شود، گفت: به عنوان مثال در هنرستان مکانیک باید تجهیزات خودروسازی وارد هنرستان شود تا مهارت جویان با تجهیزات این صنعت آشنایی پیدا کنند.
معاون آموزش متوسطه اظهار کرد: بودجه هنرستانها از طریق لایحه بودجه با مشارکت دستگاههای اجرایی تهیه میشود و در مجلس به تصویب میرسد بنابراین انتظار داریم تا سازمان برنامه و بودجه تخصیص به موقعی برای این منظور داشته باشد.
وی یادآور شد: این بودجه امسال 37 میلیارد تومان است البته برون سپاری و خرید خدمات آموزشی را هم برای پیشبرد برنامه های مهارتی در دستور کار داریم.
انتهای پیام/