به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین مقیمی استاندار تهران در چهل و دومین جلسه اقتصاد مقاومتی استان تهران که امروز یکشنبه در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: امسال به دلایل مختلف مجبور به صرفهجویی در مصرف آب و برق شدیم.
وی افزود: برای اولین بار در کشور برای اینکه به مردم فشار وارد نشود، در زمینه مشکلات برق و آب صرفه جویی صورت گرفت؛ ما برای اینکه به استاندارد جهانی برسیم، باید برنامه ریزی که حاکم بر مصرف و صرفه جویی باشد را انجام دهیم.
استاندار تهران گفت: در مصرف انرژی باید صرفه جویی کنیم؛ ما امسال صرفه جویی در سیستمهای خنک کننده ادارات دولتی را آغاز کردیم که این میتواند یک تمرین برای کاهش مصرف آب و برق باشد.
وی ادامه داد: در مصرف آب باید به صورت بهینه و کار آمد صرفه جویی کنیم که با این صرفه جویی بتوانیم نیازمان را تأمین کنیم.
مقیمی تصریح کرد: متاسفانه در جایی که باید صرفه جویی صورت گیرد، این امر انجام نمیشود؛ مثلا مصرف آب در کشاورزی بسیار زیاد است. در مصرف آب باید اعتدال را رعایت کنیم.
وی افزود: در مصرف بهینه آب و برق باید فرهنگ سازی صورت گیرد. بر اساس گزارشی که سازمان آب منطقهای استان تهران ارائه داد، کاهش 25 درصدی مصرف آب و برق در برخی دستگاهها صورت گرفته است که این نشانه خوبی در استفاده صحیح از برنامه ریزی و عملکرد دستگاههاست.
استاندار تهران گفت: در زمینه مصرف آب در بحث کشاورزی، باید مصرف آب به روشهای نوین صورت گیرد و محصولاتی که نیاز به آب کمتری دارند، کاشته شوند.
وی افزود: تمام نیازهای ما نیازمند مطالعات فراوان و فرهنگ سازی است. ما میتوانیم در بحث صنعت نیز مصرف آب را کاهش دهیم؛ سیستمهای خنک کننده را باید به سیستمهایی که کمتر آب مصرف میکنند، تبدیل کنیم.
مقیمی تصریح کرد: در موضوع تغییر ساعت کار ادارات، باید بگوییم که به علت مصرف زیاد برق در دستگاهها و ادارات ما مجبور به کاهش ساعت کار در ادارات شدیم.
وی افزود: ادارات به علت مصرف زیاد از سیستمهای خنک کننده و استفاده فراوان از برق ساعت کاری خود را از ساعت 6 و نیم تا 14 کاهش دادند، چرا که اوج مصرف برق و آب از ساعت 13 تا 16 بعد از ظهر بود.
استاندار تهران در ادامه بیان کرد: اگر ساعت مصرف برق کاهش یابد، دیگر در استان با قطعی برق رو به رو نخواهیم شد؛ اگر همه در زمینه مصرف برق توجه نمیکردیم، هم اکنون شاهد قطع دکلهای برقی نیز بودیم؛ ما این روند را تا 20 مرداد ادامه خواهیم داد.
وی ادامه داد: اگر ادارات در زمینه کاهش مصرف برق با ما همکاری نمیکردند، به قطعی طولانی مدت برق در خانهها و همچنین صنایع ما منجر میشد، پس این یک تصمیم اصولی در زمینه کاهش مصرف برق بود.
مقیمی در ادامه اظهار کرد: باید همگی این 20 روز آینده را با تمام درایت در مصرف برق و آب ادامه دهیم تا وزارت نیرو بتواند به راحتی از این بحران عبور کند. در آن زمان است که ما میتوانیم برای صرفه جوییهای بعدی نیز برنامه ریزی کنیم.
انتهای پیام/