طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب را در این خبر از باشگاه خبرنگاران جوان را از دست ندهید. با آشنایی و مطالعه کامل این مقاله طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب را با تمامی نکات ریز و مهم یاد بگیرید.

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانیبه گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   یکی از ساده ترین، ارزان ترین و خوشمزه ترین دسرهای ایرانی بستنی است که مصرف آن بین خانواده های ایرانی زیاد است. بستنی از انواع دسر منجمد است که برای فصول گرم سال بسیار مناسب و پر طرفدار می باشد. در گذشته از گیاه ثعلب در بستنی های سنتی استفاده می کردند. ثعلب ماده ای است پودری شکل که معمولا برای غلیظ کردن بستنی ها و بعضی از مرباها از آن استفاده می شود که اگر مقدار آن کم باشد بستنی دیگر حالت کش دار نخواهد داشت و حالت یخی به خود نمی گیرد. ما در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان قصد داریم شما را با "طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب" آشنا کنیم.

گذشته بستنی در ایران

از مشهور ترین بستنی های سنتی ایرانی می توان بستنی اکبر مشدی را نام برد. این بستنی فروشی در سال 1318 هجری قمری در تهران تاسیس شد. تاریخچه آن به دوره ی قاجار بر می گردد، که فردی به نام اکبر مشدی که یکی از خدمه دربار قاجار بوده پس از پایان یافتن دوره ی قاجار به بستنی فروشی در حوالی میدان راه آهن مشغول می شود و به دلیل خبره بودن در این کار مشهور می شود. این شخص به دلیل این که معتقد بود باید بستنی های ایرانی با انواع خارجی آن تفاوت چشم گیری داشته باشد در بستنی هایش میزان خامه، گلاب و زعفران بیشتر از سایر مواد نگهدارنده بود. این نوع بستنی بعد ها در پاریس و لس آنجلس نیز معروف شد.

 طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب و مواد لازم برای تهیه آن 

  • ثعلب : 2 قاشق چای خوری
  • شیر پر چرب : 4 پیمانه
  • شکر : 2 پیمانه
  • خامه : 100 گرم
  • گلاب : 2/1 پیمانه
  • خلال پسته : 2 قاشق غذا خوری
  • زعفران یا وانیل : 1 قاشق غذا خوری
  • اسانس هل و یا گلاب : به میزان لازم

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

 مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب به طور مفصل

  • مرحله اول : در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب خامه را بر کف یک سینی بزرگ و لبه دار و یا در داخل نایلون فریزر ریخته و صاف می کنیم، بهتر است نازک باشد و ارتفاع آن بیشتر از 2 میلی متر نباشد. پس از آن خامه را در داخل فریزر قرار می دهیم و فرصت  کافی به آن می دهیم تا به طور کامل یخ بزند.
  • مرحله دوم : در این مرحله شیر را در درون ظرفی ریخته و آن را روی شعله قرار می دهیم تا به جوش بیاید. پس از جوشیدن حرارت را کم می کنیم و زعفران دم کرده یا وانیل، هل و گلاب را به شیر جوشیده شده اضافه می کنیم. رنگ بستنی پس از سفت شدن رفته رفته کم تر می شود پس بهتر است میزان زعفران آن زیاد باشد. سپس ثعلب و شکر را با هم مخلوط کرده و کم کم و با یک قاشق به شیر اضافه می کنیم و پس از هر قاشق مخلوط را به خوبی هم می زنیم تا مواد در هم حل شوند و مایه ی یک دستی حاصل شود. اضافه کردن و هم زدن را تا جایی که ماده ی بستنی غلیظ شود ادامه می دهیم.
  • مرحله سوم : در این قسمت مایه را از روی حرارت بر می داریم و درون کاسه می ریزیم و داخل قابلمه ی بزرگی که پر از یخ است قرار می دهیم. تمام مدتی که مایه بستنی داخل یخ است با همزن مواد را هم می زنیم تا کش دار شود. بعد از هم زدن بستنی را داخل فریزر قرار می دهیم و به مدت 30 دقیقه به آن استراحت می دهیم. این کار را 3 الی 5 بار تکرار می کنیم تا ماده ی منسجم و کش داری داشته باشیم. در این قسمت از طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب پس از آماده شدن بستنی خامه ای را که قبلا گذاشته بودیم یخ بزند خرد می کنیم و همراه با خلال پسته به آن اضافه می کنیم. بستنی را به خوبی مخلوط می کنیم تا خامه و خلال پسته به همه جای آن برسد و به طور یکسان پخش شود.
  • مرحله چهارم : در ادامه طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب بستنی را به مدت 2 ساعت در فریزر قرار می دهیم تا آماده سرو شود.

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

یک نکته مفید در مورد طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب 

گاهی افراد می گویند هنگامی که خامه را در فریزر قرار می دهند تا یخ بزند بعد از مدتی متوجه می شوند که خامه آن ها مثل اول است و هیچ یخ زدگی در آن رخ نداده است. این اتفاق به این دلیل می باشد که خامه آن ها از نوع پر چرب می باشد. برای این که یخ زدن به صورت کامل انجام شود پیشنهاد می کنیم تا از خامه نوع کم چرب استفاده کنید. اگر دسترسی به خامه کم چرب نداشتید می توانید با اضافه کردن شیر به خامه از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنید و پس از آن داخل فریزر قرار دهید.

هم چنین بخوانید: طرز تهیه بستنی بدون ثعلب خوشمزه برای تابستان های گرم

چرا روی برخی از بستنی ها یخ می زند؟

گاهی اوقات وقتی بستنی را از فریزر خارج می کنید تا آن را میل کنید متوجه می شوید که بلور های یخ بر روی آن وجود دارد. این اتفاق نه به کیفیت پایین بستنی مربوط می شود و نه به مدت زمان طولانی قرار گرفتن آن در فریزر؛ بلکه دلیل ان این می باشد که شما مدتی بستنی را خارج از فریزر نگه د اشته اید و پس از آب شدن یخ ها و نرم شدن بستنی دوباره آن را در فریزر نگهداری کرده اید. برای پیشگیری از این مشکل باید بستنی را قبل از مصرف در دمای  تا منفی 5 درجه سانتی گراد در داخل فریزر نگه دارید.

در مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب بهتر از مقدار کمی نمک استفاده کنید.

چرا برای تهیه بستنی های خانگی به نمک نیاز داریم؟    نمک ماده ای سخت است و ترکیب آن با خامه سبب می شود تا مایه بستنی راحت تر سرما را جذب کند و داخل فریزر به خوبی یخ ببندد.

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

بیشتر بدانید:طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

میزان کالری بستنی چقدر می باشد؟

میزان کالری به ازای هر 100 گرم بستنی 190 کیلو ژول انرژی می باشد. برای سوزاندن این میزان کالری باید 1 ساعت و 7 دقیقه و 3 ثانیه پیاده روی کرد.

امروزه از ثعلب دیگر در صنعت تولید بستنی استفاده نمی شود. از جمله دلایل عدم استفاده از این گیاه مضرات، گران بودن و کمبود منابع آن می باشد. متخصصین این کمبود را با سایر صمغ های طبیعی و سنتزی پر می کنند.

بستنی سنتی یا خانگی که خودتان آن را تهیه کرده باشید، لذتی فرا تر از خوردن سایر بستنی ها برای شما به همراه خواهد داشت. امیدواریم با این طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب گفته شده، روز های گرم تابستانی خود را به شیرینی سپری کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عرفانی
۱۵:۲۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام خسته نباشید، ببخشید باید چیکار کنم وقتی ثعلب رو اضافه میکنم گلوله گلوله میشه، دوست دارم صاف ویک دست در بییاد، ممنون میشم،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱
چه خامه ای بریزیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۴ تير ۱۴۰۱
بنده بستنی درست کردم یعنی همه مراحل رو انجام دادم ولی بستنی زود آب میشه آیا کمبود ثعلب هست و آیا می‌شود ثعلب رو با آب حل کرد به شیر داخل دستگاه اضافه کرد یا نه
Iran (Islamic Republic of)
بستنی بند
۱۹:۰۸ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰
یک لیتر شیر را به دمای جوش می‌رسانیم  یک قاشق غذا خوری پنیر خامه صبحانه بهش اضافه میکنیم و بهم میزنیم تند تند سپس یک لیوان و نصف   شکر پر میکنیم و با یک قاشق مربا خوری ثعلب در بشقاب  مخلوط کرده به آرامی به شیر درحال جوش که حالا با شعله کم در حال گرم شدن هست مخلوط میکنیم و همینطور با هم زن دستی هم میزنیم پس از یکی دو دقیقه وانیل که ب مقدار یک قاشق چایخوری پر از قبل آماده کردیم بهش اضاف میکنیم و بعد از یکی دو دقیقه دیگه یک پیمانه گلاب حدود نصف لیوان بهش اضاف میکنیم و آنقدر بهم میزنیم تا حالت فرنی شاید هم شل تر  بشه اشکال نداره ولی تا اون موقع بزارید روی شعله بمونه بعد از روی شعله برش می داریم میریزیمش توی یه ظرف فلزی تا سرد بشه روی ‌ظرف رو ی پلاستیک فریزر می‌کشیم  و میزاریم توی فیروز بعد یکی دو ساعت قبل از اینکه ببنده بیرون میآریم و چند دقیقه مخلوطش  میکنیم و به همش میزنیم تا شبیه تخم مرغ  هم  خورده بشه دوباره پلاستیک رو می‌کشیم روش و انتقالش میدیم تو فریز تا سه مرحله دیگه این کار رو تکرار میکنیم و میزاریم ت 10 ساعت بمونه تا کاملا ببنده بیرون میآریم و بازم با پشت دقایق فشار میدیم و بهم میزنیم  و با قاشق میکشیمش حالا دیگه شکل بستنی بیرون هست زیاد هم نباید بهم بزنیمش چون آب بشه
Iran (Islamic Republic of)
م ا
۲۳:۴۸ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
واقعا عالی بود و خیلی خوشمزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
خوب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
از چه جور خامه ای استفاده باید کرد ؟؟؟ خامه ی صبحانه یا خامه ی دیگه ای ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بدک نبود
Iran (Islamic Republic of)
Atefe.mav
۱۹:۰۵ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
سلام ببخشید من هر دفه درست میکنم هی که زمان میگزره رنگش تیره میشه بدون خامه درست میکنم میشه علتشو بگید
Iran (Islamic Republic of)
ثمین
۰۶:۱۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
سلام
من بستنی رو درست کردم اما توی مرحله ی فیریز گذاشتن کاری برام پیش اومد رفتم بیرون. بعد از چند ساعت که برگشتم بستنی یخ زده بود. یعنی بستنی دیگه خراب شده؟
یا میشه اون رو گذاشت بیرون تا کاملا آب بشه بعد از اول شروع کنم به همزدن و داخل فیریز و هر یک ساعت بیارمش بیرون و همش بزنم؟
Iran (Islamic Republic of)
مهسا
۱۵:۴۳ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
ععااااااآلی
Iran (Islamic Republic of)
ستایش کاشفی
۱۷:۱۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
تا الان ک عالیه
Iran (Islamic Republic of)
Rasta
۰۷:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
بد نبود
Iran (Islamic Republic of)
رائیکا
۱۹:۵۲ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
پارمیس
۱۳:۱۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
خیلی دوست داشتم
Iran (Islamic Republic of)
Meryem
۱۲:۰۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
این پیمانه که استفاده کردین چند گرم میشه من درست کردم خوب نشد
Iran (Islamic Republic of)
نازگل
۱۳:۰۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیار عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی ووووووووووووووخوشمزههههههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
کوثر
۱۲:۱۳ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ممنون درست کردیم خوب شده بود فقط کاش هل نریزیم خوشمزه تر هم می شود
Iran (Islamic Republic of)
ش ب
۱۴:۱۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
من درست کردم خدا کنه خوب بشه ممنونم از شما
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۲۳:۱۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
من بستنی رو درست کردم گذاشتم جایخی بستنی کش میاد ولی یخ نمیزنه مشکل کجاشه
Iran (Islamic Republic of)
محی
۱۷:۵۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
واای فکق العاده شد درست کردم از بستنی بازارس ها هم خوشمزه تر شد پیشنهاد میکنم شما هم درست کنیننن
ش
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۲:۱۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
میشه توضیح بدین طرزتهیه اشو
Iran (Islamic Republic of)
آرامیتا
۱۶:۱۰ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
نمیشه خامه نزیزیم ؟ من فقط۱۰ سالمه و پدر مادر من برام خامه نمیخرند
لطفا زود جواب بدید من فردا باید برای دسر ۳۰،۴۰ نفر درست کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۸
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
امیرحسبن حسنی
۰۰:۱۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
ازتون خواهش می کنم جواب بدیدهمسرم بارداره عجیبه که هوس بستتی خانگی کزده من درست کردم طبق همین دستور دوقاشق چایی خوری سرصاف ثعلب برای هر پیمانه شیر ۲ پیمانه شکر به همراه زعفران اما بستنی مزه ی فرنی گرفت دوم اصلا کشدار نشد بسیار بسیار سفت شد و بعدلز خنک شدن داخل فریز گذاستم و هر نیم ساعت به مدت شش بار هم می زدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۲۶ تير ۱۳۹۸
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
بسیار عاااالی
Singapore
محمدصفا کر
۱۰:۱۶ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
خوب نبود
United States of America
ناشناس
۰۱:۴۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
عالیییی
Iran (Islamic Republic of)
سایدا
۰۸:۱۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
میشه از خامه استفاده نکرد
Iran (Islamic Republic of)
مائده
۰۸:۱۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
کیوان
۰۸:۱۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه بستنی های خوشمزه ای
Iran (Islamic Republic of)
فریبا
۰۳:۵۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
چرابستنی که دروس کردم یخ زده است اینه بازاری نیس
Viet Nam
مریم
۱۹:۰۲ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
بستنی یخ زد چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود وبسیارخوشمزه
Canada
ناشناس
۱۹:۰۸ ۰۷ دی ۱۳۹۸
خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
به به عالی