به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت هیل در گزارشی تحلیلی با اشاره به هیاهوی رسانههای دموکرات و ضدترامپ در آمریکا نوشت سیاستهای دونالد ترامپ نهتنها هیچ تفاوتی با سیاستهای باراک اوباما ندارد بلکه در بسیاری جهات ادامهدهنده سیاستهای دولت پیشین است.
کریستین تیت، تحلیلگر آمریکایی و نگارنده گزارش، با اشاره به بحثهای داغ مخالفان رئیسجمهور کنونی در رسانهها و شبکههای اجتماعی بهویژه توییتر پیرامون سیاستهای مهاجرتی وی و جداکردن کودکان از والدین و نگهداری آنها در قفس، مینویسد: میگویند دونالد ترامپ یک نازی و نئوکنفدرال است. او کودکان را در اردوگاهها نگه میدارد و هوادارانش نیز افرادی آشکارا نژادپرست هستند. سیاستهای ضدمهاجرتی هولوکاست آینده را رقم میزنند.
وی اما در واکنش به هیاهوی این روزهای دموکراتها در مخالفت با سیاستهای ترامپ می افزاید: باراک اوباما و دونالد ترامپ در بسیاری جهات شخصیتهای مختلفی دارند. اما اگر لفاظیها و ادبیات آنها کنار گذاشته شود خواهیم دید که دولتهای آنها شباهتهای زیادی با هم دارند.
به اعتقاد نویسنده میلیونها بحث و جدل در توییتر، روزنامه واشنگتنپست و مخالفتهای شاعرانه این روزها علیه دونالد ترامپ هیچ سندیتی ندارند. وی تأکید میکند که چپها و دموکراتها بهشدت آشفتهاند و تنفر آنها بیشتر از خود شخص ترامپ و شیوه گفتار اوست تا محتوای سیاستهای او.
گزارشنویس وبسایت «هیل» با بیان اینکه بسیاری از تصاویر اخیر کودکان محبوس در قفس مربوط به سال ۲۰۱۴ است، در خصوص سیاستهای ضدمهاجرتی بهظاهر جدید دونالد ترامپ مینویسد: دونالد ترامپ سال۲۱۰۶ پیروز انتخابات شد چرا که طرح جدیدی مستقل از دموکراتها و جمهوریخواهان درباره مهاجران ارائه داد. اما در تمام یک سال و نیم گذشته بسیاری از اقدامات دولت ادامه رویه و قوانین دولت پیشین بوده است. به عنوان مثال، نگهداری موقت کودکان مهاجران ریشه در توافق سال ۱۹۹۷ دارد. در سال ۲۰۰۸ قانونگذاران هر دوحزب قانونی را تصویب کردند که بر اساس آن دفتر امور اسکان مهاجران در کانادا یا مکزیک کودکان مهاجران را نگه دارد. هدف از این کار جلوگیری از قاچاق این کودکان به آمریکا است.
در ادامه گزارش آمده است رسانههای آمریکا تمرکزشان بیشتر پیرامون تغییرات کوچک است، به همین دلیل هیاهوی زیادی علیه تغییرات اندک دولت ترامپ به راه میاندازند. در حالیکه کاخ سفید صرفاً صندلی عرشه را تغییر داد.
تشابه سیاست خارجی دولتهای دونال ترامپ و باراک اوباما مورد دیگری است که نویسنده به آن اشاره میکند: سیاست خارجی ترامپ ادامه سیاست خارجی باراک اوباما است. هیچ شکی نیست که باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ به خاطر اظهارات صلحطلبانهاش پیروز انتخابات ریاستجمهوری شد اما او در دوران ریاستجمهوی نه تنها نتوانست به وعدههای خود عمل کند بلکه در بسیاری زمینهها اشتباهات قدیمی و جدید سیاست خارجی آمریکا را عمیقتر کرد. دونالد ترامپ نیز در تبلیغات انتخاباتی ۲۰۱۶ علیه توافق جمهوریخواهان و دموکراتها برای مداخله بیشتر آمریکا شعار داد و به همین دلیل برنده انتخابات شد، چرا که شعارهای او بسیاری از مردم آمریکا را به خود جذب کرد؛ آمریکاییهایی که از حملههای پهپادی مداوم و همچنین جنگها و تنشهای زیادی که دولت اوباما در اوکراین، سوریه، یمن، عراق، لیبی، و افغانستان به راه انداخته بود خسته شده بودند. اما ترامپ با حمله موشکی به سوریه در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ حماقت خود را نشان داد و اکنون میبینیم که آمریکا نسبت به دو سال پیش مداخله بیشتری در سوریه دارد.
نویسنده گزارش در پایان نیز میافزاید سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ و باراک اوباما نیز بسیار به هم شباهت دارند.
انتهای پیام/