ستاری در پیامی خطاب به کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها نوشت: تا غلبه دانش‌بنیان‌ها بر اقتصاد نفتی راهی نمانده است.

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در پیامی خطاب به کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپی‌ها و دیگر فعالان زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری بر ضرورت تلاش و ایستادگی در مسیر خلاقیت، نوآوری و خلق ارزش افزوده از مسیر دانش و نوآوری با تکیه بر اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندی‌های تاریخی و نیروی انسانی کشورمان را یادآور شد.

متن پیام معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به شرح زیر است:

«با درود به مردم سربلند ایران خصوصاً جوانان خلاق کارآفرین جنگ بد است. به هر شکلی که باشد در طول ۶ هزار سال تاریخ این کشور ما هزاران جنگ را شاهد بوده‌ایم اما همچنان ایرانیان در این بخش از دنیا به عنوان قدیمی‌ترین کشور تاریخ زندگی می‌کنند. یونانیان، رومیان، مغول‌ها و حتی صدام و بسیاری دیگر آمده‌اند و رفته‌اند، ولی ما همچنان پابرجا ایستاده‌ایم. حدود صد سالی است که با پیدایش نفت یک فرهنگ غلط زیر ساخت‌های فکری، تربیتی، اجتماعی و اقتصادی ما را به چالش کشیده است. مانند غده سرطانی عمق جامعه را از آن خود کرده است. فرهنگ نفتی ما را چنان در خود اسیر کرده است که زندگی بدون آن را برای خود غیر ممکن می‌دانیم، پس این کشور در طول تاریخ چگونه در علم، فناوری، تجارت و آقایی بر دنیا را تجربه کرده است. کدام اقتصاد پیشرفته در دنیا را سراغ دارید که با تکیه بر منابع زیرزمینی پیشرفت کرده باشد. نفت مفاهیم زندگی ما را عوض کرد، جامعه ما را به یک جامعه منابع پایه تبدیل کرد، ارزش‌های انسانی را زیر سوال برد، فکر کردیم می‌توانیم همه چیز را بخریم از جمله علم، دانش و تکنولوژی هم خریدنی است، حتی هویت و شرافت انسانی در چنین جامعه‌ای خریدنی است. فرهنگ نفتی به ما یاد داد که ارزش‌هایی مانند انسانیت، نوع دوستی، کارآفرینی همگی خریدنی نیست.

تغذیه با پول مفت نفت محکوم به نابودی

حال این اشتباه موجب خسران جامعه شده است. اکنون، اما موج جدیدی در کشور بپا خواسته، نگاه‌ها در حال تغییر است، جوانانی که سرمایه‌هایشان از نفت و استخدام دولتی تأمین نمی‌شود. دیگر سرمایه این جوانان در جیب‌هایشان نیست بلکه در سرهایشان است. دیگر برای راه‌اندازی کسب و کار احتیاج به گرفتن وام و توصیه‌های نفتی ندارند، بلکه از یک زیر پله به همه جا می‌رسند.

این‌ها راه تبدیل علم به ثروت عظیم برای خود و کشورشان را می‌دانند و در حال تبدیل به بزرگ‌ترین شرکت‌های کشور هستند. نسل جوان کارآفرین که در زیست بوم دانش‌بنیان رشد پیدا کرده‌اند، نشان دادند که آنچه خریدنی نیست نوآوری بشر است. حالا مدتی است این نسل در حال مبارزه است با افیون اقتصاد نفتی که همه فرهنگ، اقتصاد و حقوق جامعه را از آن خود کرده است و در این مبارزه به سرعت در حال پیشرفت است.

محیط کسب و کار نفتی اجازه فعالیت به این جوانان را نمی‌دهد، این محیط را دولت به تنهایی نساخته است، فرهنگ جامعه باید متحول شود تا کارآفرینی بر مبنای علم و دانش، ارزش و جایگاه خود را پیدا کند.

باید بفهمیم هر چیزی در جامعه که با پول مفت نفت تغذیه شود محکوم به نابودی است حتی علم، دانش و پژوهش و فرهنگی که با پول نفت تأمین مالی شود. آنچه می‌ماند علم، دانش، پژوهش و فرهنگی است که از درون جامعه بلند شود، چرا فرهنگ عاشورا زنده است، چون از بطن جامعه بلند شده و هیچ گاه در طول قرون از هیچ نظام دولتی نشأت نگرفته است.

هموطنان بزرگوارم!

مبارزه با اقتصاد نفتی شکل تازه‌ای به خود گرفته است. در اقتصاد نفتی مفاهیم ایده، خلاقیت، نوآوری بی‌معنی است. استخدام و زیر چتر دولتی رفتن، بلای کارآفرینی و نوآوری است و این بزرگترین خیانتی است که به فرزندانمان می‌کنیم. زیست بوم کارآفرینی و نوآوری قرنهاست در سرزمین کهن ما جاری بوده است، اقتصاد نفتی این زیست بوم را تا مرز نابودی برده است و ما را چنان به نفت معتاد کرده که حتی تصور یک روز جدایی از آن را نمی‌کنیم اما در این مبارزه در چهار سال گذشته افسران و سرداران بسیاری مهیا شده‌اند.

بیش از ۳۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان با فروش بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان و هزاران استارت‌آپ که هر روز جامعه ما را بر اساس دانش، ابتکار و نوآوری تحت تأثیر قرار می‌دهند و همانگونه که رئیس جمهور روحانی گفتند، این تیم منسجم و متحد در کنار دولت و ملت بیش از پیش در خدمت کشور هستند. از این فرزندان خود حمایت کنید و بگذارید که آن‌ها در این مبارزه با حمایت اجتماعی شما پیروز شوند.

جوانان ایرانی به دنبال فرصت هستند

همه ما متعهد شده‌ایم که بخش قابل توجهی از درآمد کشور تنها بر مبنای ارزش افزوده دانش تولید شود درآمدی که تنها وابسته به هوش، خلاقیت و نوآوری است و هیچ چیزی نمی‌تواند جلوی این جوانان پر شور و با اعتماد به نفس را در شرکت‌های دانش‌بنیان بگیرد.

آن‌ها تنها از ما به عنوان دولت و شما به عنوان فرصت اعتماد می‌خواهند؛ آن‌ها خود باعث ایجاد فرهنگ خودباوری عمومی و تزریق نوآوری و امید در جامعه بی‌انگیزه نفتی می‌شوند.

تا پیروزی راهی نمانده است این مبارزه ادامه دارد و هر روز ما در این مبارزه هزینه می‌دهیم، اما در پایان روز وقتی گرد و غبار این مبارزه فرو می‌نشیند می‌فهمیم که قدمی پیشرفت کرده‌ایم تا پیروزی راهی نمانده است.

یا علی مدد سورنا ستاری»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.