به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ در این نشست تولید کنندگان ، اصناف و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی مسایل و مشکلات خود را با توجه به نابسامانی های اخیر بازار ارز مطرح کردند.
جهانگیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان شرقی هدف از برگزاری این نشست را بررسی فرصت های اقتصادی برای تبدیل بحران به فرصت و یافتن جایگزین مناسب برای واردات دانست و گفت : با توجه به ممنوعیت واردات کالاهای مختلف ، تولیدکنندگان استان باید نیاز بازار را تأمین کنند.
وی افزود :بر اساس آمارهای رسمی و غیر رسمی سالانه کفش به ارزش 350 میلیون دلار وارد کشور می شود و با توجه به توانمندی بالای آذربایجان شرقی در زمینه تولید کفش می توان نیاز بازار را از تولیدات داخلی برطرف کرد.
وی گفت : با توجه به افزایش نرخ ارز واردات کالا به صرفه نیست و باید به دنبال بازارهای جدید برای افزایش صادرات بود.
جهانگیری خاطرنشان کرد : هم اکنون شرایط برای فعالیت بنگاه های کوچک فراهم است و آنها می توانند فقط برای واردات کالاهای اساسی و ضروری اقدام و در کنار آن برای صادرات تولیدات داخلی همت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مشکل فعلی بنگاه های اقتصادی استان را تأمین نشدن نقدینگی برشمرد و گفت : دولت اعتبارات خوبی برای تآمین نقدینگی مورد نیاز آنان در قالب تسهیلات نوسازی صنایع ،ایجاد اشتغال پایدار روستایی و اشتغال فراگیر پرداخت می کند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز گفت:بخش خصوصی همیشه در کنار دولت برای کمک به رشد اقتصادی بوده ولی با توجه به افزایش نرخ ارز دولت باید در تخصیص ارز برای واحدهای کوچک و متوسط شرایط راحت تر و شفاف تری فراهم کند.
حسن زاده افزود: برخی فعالان اقتصادی که از فروردین ماه اقدام به دریافت ارز با نرخ دولتی از طریق سامانه نیما کرده اند نتوانسته اند از ارز مورد نیاز خود بهره مند شوند و با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند.
وی گفت:مسئولان باید در تدوین قوانین و اِعمال سیاست های اقتصادی دقت بیشتری داشته باشند و با مشاوره بخش خصوصی به صورت کارشناسی عمل کنند.
انتهای پیام/