استاندار آذربایجان شرقی از تجاری سازی ۴۴ طرح فناورانه منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ خدابخش استاندار آذربایجان شرقی در جلسه هیئت اجرایی این منطقه گفت: تجاری سازی این طرح‌ها از زمان برگزاری تجاری سازی ۴۴ طرح منطقه ویژه ربع رشیدی تبریزنمایشگاه سال گذشته تا کنون به مبلغ ۹ میلیارد تومان انجام شده است و البته انتظار ما بیش از این رقم است.

وی بر افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان در آذربایجان شرقی تاکید کرد و گفت:: شرکت‌های دانش بنیان باید از تحریم‌ها به عنوان فرصت استفاده کنند چرا که افزایش قیمت‌ها پیامی برای این شرکت‌ها و دانشگاه‌ها است تا برای کاهش وابستگی به سایر کشور‌ها همراه با ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی تلاش کنند.

استاندار با بیان اینکه دانشگاه‌ها در دوران دفاع مقدس نقش مهمی داشتند ادامه داد: امروز مراکز علمی و فن آوری کشور باید در جنگ اقتصادی دشمن علیه مردم ایران بیش از پیش تلاش کنند و کالا‌ها و ابزار‌هایی که توان تولید آن‌ها را در کشور دارند در داخل بسازند.

وی خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که اقتصاد آن بر اساس نفت پایه گذاری شده و آذربایجان شرقی باید در این صنعت و صنایع پایین دستی آن ورود کند و در بازار چندین هزار میلیارد دلاری سهم داشته باشد.

خدابخش، تهران، اصفهان و مشهد را به ترتیب استان‌های برتر در حوزه شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: آذربایجان شرقی با فاصله زیاد در رده چهارم قرار دارد در حالی که دانشگاه تبریز ۷۰ سال سابقه دارد و در این میان باید موانع رشد نکردن شرکت‌های تجاری سازی ۴۴ طرح منطقه ویژه ربع رشیدی تبریزدانش بنیان استان شناسایی و رفع شود.

استاندار تصریح کرد: تحولات دنیا بسیار سریع است و نباید از این سرعت عقب بمانیم و شرکت‌های دانش بنیان باید در این زمینه با حرکت جهادی به پیش بروند.

وی افزود: ۸ میلیارد تومان صادرات محصولات دانش بنیان در اقتصاد و اشتغال استان رقم بسیار ناچیزی است و باید این رقم جهش یابد.

خدابخش با اشاره به وجود ۵ میلیارد تن ذخیره نفلین سینیت از مجموع ۸ میلیارد تن ذخیره معدنی در استان ادامه داد: استخراج و تبدیل نفلین سینیت به آلومینا توجیه اقتصادی ندارد، به همین دلیل نخبگان، پژوهشگران در شرکت‌های دانش بنیان استان باید شبانه روز برای تولید فناورانه ارزش افزوده از این ماده معدنی تلاش کنند. 

 

انتهای پیام/ش

وجود ۵ میلیارد تن ذخیره نفلین سینیت در استان آذربایجان شرقی

برچسب ها: صنعت ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.