به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، دعوایی که آمریکا با نزدیکترین شرکای تجاری خود شروع کرد به تدریج قربانیان بیشتری می گیرد و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط را در نقاط مختلف این کشور درگیر خود می کند. اتحادیه اروپا روز جمعه به تلافی تعرفه های وضع شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم از این اتحادیه شروع به اعمال تعرفه بر واردات سی و چهار میلیارد دلاری از محصولات ساخت آمریکا از نوشیدنی تا مواد غذایی کرد.
چین، هند و ترکیه پیش از این در واکنش به تعرفههای آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم از این کشورها شروع به اعمال تعرفه بر محصولات تولید شده در آمریکا کرده اند.
جیم هیمرل، یک تولیدکننده محلی محصولات گوشتی در اوهایو گفت: «ما با مشکلات بسیار شدیدی رو به رو شده ایم». چنین تولیدکنندگانی به علت کاهش قیمت ها و درآمد نزولی به دنبال تصمیم چین به وضع تعرفه بیست و پنج درصدی بر واردات برخی محصولات گوشتی از آمریکا به تلافی تعرفه های ترامپ بر واردات فلزات از چین با مشکلات بسیاری رو به رو شده اند.
مارک زندی، اقتصاددان ارشد موسسه «مودی آنالتیکس» معقتد است در صورتی که شکاف تجاری میان آمریکا و متحدانش بیشتر نشود، خسارات کلی بر اقتصاد اندک خواهد بود. اما هیچکس نمی تواند ادعا کند آثار اقتصادی این تصمیمات به زودی به پایان خواهد رسید.
قرار است آمریکا ششم ژوئیه شروع به اعمال تعرفه گمرکی بر سی و چهار میلیارد دلار از واردات چین کند. این اقدام واشنگتن به منظور تنبیه چین به دلیل مجبور کردن شرکت های آمریکایی به ارائه فناوری به شرکت های چینی در ازای دسترسی به بازار مصرف چین و دیگر تلاش ها برای سرقت فناوری های شرکت های آمریکایی و نقض حقوق مالکیت معنوی آنها صورت می گیرد. پکن به واکنش متقابل تهدید کرده است و ترامپ این بار چین را به وضع تعرفه بر واردات 450 میلیارد دلار از صادرات این کشور به آمریکا تهدید کرد که معادل نود درصد همه صادرات دومین اقتصاد بزرگ جهان به آمریکا است.
افزایش تعرفه ها به بالا رفتن قیمت های نهایی برای مصرف کنندگان، افزایش هزینه های شرکت های متکی به قطعات وارداتی، ایجاد شوک در بازارها و فلج شدن سرمایه گذاری های تجاری به علت تعویق تصمیمات مرتبط از سوی مدیران شرکت ها تا زمان مشخص شدن نتیجه تنش ها و رسیدن واشنگتن به آتش بس با شرکای تجاری می شود.
اقتصاددانان بانک آمریکایی « مریل لینچ » هشدار می دهند جنگ تجاری همه جانبه و تمام عیار خطر سوق دادن اقتصاد آمریکا را به سوی رکود تشدید می کند.
بنابر گزارشی که به وسیله درموت هایس، اقتصاددان دانشگاه اوهایو تهیه شده است افزایش تعرفه واردات محصولات گوشتی چین از آمریکا به معنای زیان دو میلیارد و دویست میلیون دلاری تولیدکنندگان آمریکایی در هر سال خواهد بود.
چین در دور بعدی تعرفه ها، خود را برای وضع تعرفه بر واردات دانه سویا از آمریکا آماده می کند که یک محصول دارای اهمیت حیاتی اقتصادی برای کشاورزان مناطق غرب آمریکا است و این کشاورزان از حامیان کلیدی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بودند.
تصمیم اروپا بر اعمال تعرفه بر محصولات آمریکایی نیز کاملا بر اساس محاسبات دقیق سیاسی بود به نحوی که اعمال تعرفه بر واردات برخی انواع نوشیدنی ها از آمریکا به اروپا را در درجه نخست در ایالت کنتاکی تحت تاثیر قرار می دهد که میچ مککانل، رهبر اکثریت سنا از این ایالت است و همچنین اعمال تعرفه بر واردات موتورسیکلتهای آمریکایی نیز تولیدکنندگان ایالت ویسکانسین را متاثر می کند که پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا آن را نمایندگی می کند.
همچنین صنعت تولید قایق های تفریحی در آمریکا نیز از دیگر صنایع مورد هدف اتحادیه اروپا است. صنایع مرتبط با تولید قایق های تفریحی، اسکله های نگهداری این قایق ها و فروشندگان آنها در مجموع ششصد و پنجاه هزار نفر را در استخدام خود دارند. نود و پنج درصد قایق هایی که در آمریکا فروخته می شود تولید همین کشور است و جای تعجب نیست که چرا اتحادیه اروپا قایق های موتوری، قایق های بادبانی و کشتی های کوچک آمریکایی را مشمول تعرفه های بیست و پنج درصدی قرار داده است. کانادا نیز از اول ژوئیه تعرفه 10 درصدی بر واردات هرگونه قایق از آمریکا وضع می کند.
فلوریدا، تنسی، کارولینای شمالی، مینه سوتا، آرکانزاس و ویسکانسین اصلیترین ایالتهای تولیدکننده قایق هستند. ضرر و زیان این تولیدکنندگان از همین حالا به شکل لغو سفارش ها شروع شده است.
علت این تصمیم اروپا و کانادا این است که اصلیترین بازارهای صادرات تولیدات صنایع قایق سازی آمریکا به شمار می روند و در شرایطی که صنعت قایق سازی آمریکا تا حد زیادی برای تامین قطعات فقط به خود این کشور وابسته است، هرگونه وضع تعرفه بر این صنعت تاثیرات بسیار عمیقی بر مجموعه گستردهای از تولیدکنندگان آمریکایی خواهد داشت.
انتهای پیام/