به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، عبدالغفور ایران نژاد نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک وقصرقند در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد از جمعیت ۷۷ هزار نفری فاقد برق در مناطق حاشیه شهر چابهار نظیر کمب، میرآباد، جنگلوک، مرادآباد، هوت آباد و روستاهای رمین، عثمان آباد، تیس و منطقه دشتیاری و پلان قرار دارند.
ایران نژاد افزود: جمعیت بسیاری از مناطق روستایی شهرستان چابهار برای نصب چند تیر برق سالها در انتظار برق هستند و مجبورند گرمای طاقت فرسا و بی برقی را تحمل کنند.
وی تصریح کرد: عدهای از ساکنان روستایی و بویژه حاشیه شهر از یک کنتور برق در حد ۳۰۰ و حتی بیش از ۵۰۰ متر سیم کشیده اند تا از روشنایی در حد یک لامپ و پنکه بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: برخی امکانات نظیر برقرسانی برای مردم نباید با مشکل مواجه باشد، چون بعد از ارایه خدمات اداره برق از مشترکان هزینههای لازم را دریافت میکند و این به نفع دولت و افزایش درآمدهای شرکت توزیع برق است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روستاهای کمب، تیس، رمین، عثمان آباد، نوک آباد و دهها روستای دیگر حوزه بخشهای مرکزی، دشتیاری وپلان هیچ منعی برای ارایه خدمات دولتی ندارند، خاطرنشان کرد: کندی کار و عدم حل مشکلات برق برای همگان جای سوال است.
ایران نژاد گفت: از مسئولان استانی وکشوری انتظار میرود در سفرهای متعدد کاری وشخصی که برای شرکت در همایش ها، جلسات یا گردش وتفریح به چابهار دارند گوشه چشمی برای حل مشکلات مردم نظیر برق، آب، راه، طرح هادی داشته باشند و از نزدیک با درد ورنج مردم نیز آشنا شوند.
وی بر حل مشکلات افت ولتاژ برق، بهسازی شبکه فرسوده، کمبود روشنایی معابر نقاط روستایی وشهری، توسعه برق روستایی، برقرسانی به ساکنان حاشیه شهر وروستاها تاکید کرد.
وی گفت: احداث سه پست ۲۳۰ کیلوولت در دهستان پیرسهراب، بخشهای پلان و دشتیاری ضروری است.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک وقصرقند در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستانهای چابهار، نیکشهر، قصرقند وکنارک با مشکلات فراون کمبود امکانات بهداشتی، آموزشی و ورزشی مواجه هستند که نیاز است پنج هزار و ۴۰۰ کلاس درس جدید برای رسیدن به سرانه میانگین فضای آموزشی کشوری نزدیک شود.
ایران نژاد از عدم کلنگ زنی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شهرستان چابهار انتقاد کرد و افزود: بیش از سه سال از وعده مسئولان برای کلنگ زنی میگذرد، ولی خبری از آن نیست.
مدیر اداره برق چابهار نیز گفت: برای برقرسانی به نقاط شهری و روستایی مشکل چندانی نداریم.
امیدرضا مشهدی افزود: فاقد برق بودن ساکنان حاشیه شهر چابهار به تصمیمات مسئولان بر میگردد که در گذشته این مناطق منع خدمات بوده اند.
وی ادامه داد: پس از رفع مشکلات قانونی ارایه امکانات برق در روستای کمب و دیگر نقاط حاشیه شهر آغاز شده است که تا پایان سال جاری تمام ساکنان حاشیه شهر چابهار از برق استاندارد بهره مند میشوند.
مدیربرق بخشهای دشتیاری وپلان چابهار نیزاظهار داشت: توسعه برق روستایی و برقرسانی به روستاها نیازمند اختصاص اعتبارات لازم است.
وحید غلامیان افزود: در طول دو سال اخیر بیش از ۲۰ میلیارد تومان در حوزه برق بخشهای دشتیاری وپلان هزینه شده است.
وی از جمله مشکلات حوزه برق در بخشهای دشتیاری وپلان چابهار را وجود بیش از پنج هزار برق غیرمجاز عنوان کرد و افزود: برق غیر مجاز موجب خسارت سنگین به شرکت برق و سوختن ترانس، افت ولتاژ و پارگی سیمهای برق شده است.
وی به بدهی بیش از ۲۲ میلیارد ریالی برق خانگی در بخش یاد شده اشاره کرد و افزود: تعداد ۳۰ هزار اشتراک برق در بخشهای پلان و دشتیاری وجود دارد که عدم پرداخت به موقع بدهی موجب کندی اجرای پروژههای مختلف در حوزه برق شده است.
انتهای پیام/ع