به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به روابط عمومی استانداری؛ سید دانیال محبی استاندارسیستان وبلوچستان در نخستین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سال جاری که در استانداری برگزار شد، با اعلام افزایش ۸۷ درصدی تولید مواد مخدر در افغانستان طی سال ۲۰۱۷ گفت: سیستان و بلوچستان به لحاظ مجاورت با کشور افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان، است و افزایش این میزان تولید مواد مخدر میزان قاچاق آن را از طریق مرزهای استان افزایش داده است.
محبی افزود:شهدای بسیاری را تقدیم کرده و خسارتها و تبعات منفی فراوان اجتماعی را متحمل شده است که به این دلیل باید مورد توجه بیشتر مسئولان کشوری قرار گیرد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان به عنوان خط مقدم مقابله با قاچاق مواد مخدر است که شهدای بسیاری را تقدیم کرده و خسارتها و تبعات منفی فراوان اجتماعی را متحمل شده است که به این دلیل باید مورد توجه بیشتر مدیران و مسئولان کشوری قرار گیرد.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر در کشور ۲۴ و سه دهم سال میباشد و این رقم برای سیستان و بلوچستان ۱۹ و ۶ دهم سال است، افزود: افزایش تقاضا و پایین آمدن میانگین سن مصرف مواد مخدر انگیزه قاچاق بیشتر مواد مخدر را برای سوداگران و عرضه کنندگان مواد افیونی بیشتر کرده است.
محبی ادامه داد: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی باید دلایل روی آوری به مصرف مواد مخدر را مورد مطالعه و تحقیق قرار دهند و نسخهای مطابق با فرهنگ، مسائل و مشکلات استان، برای رفع این معضل که مشکلات اجتماعی را در پی دارد ارائه دهند.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم در ابتدای این جلسه به ارائه گزارش عملکرد این شورا در سال ۱۳۹۶ پرداخت و گفت: در سال گذشته ۲۲۷ تن انواع مواد مخدر از سوداگران مرگ کشف و ضبط شده است.
امیری همچنین از افزایش چشمگیر کشفیات مواد مخدر صنعتی در سال گذشته خبر داد و ادامه داد: کشف ماده مخدر شیشه ۲۴۶ درصد و مرفین ۳۲۴ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در حوزه فرهنگی و پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر تعداد ۱۲ هزار و ۵۳۰ نفر در محیط خانه و ۱۵ هزار و ۶۳۰ نفر هم در محیطهای آموزشی مربوطه تحت پوشش حمایتی و ترک اعتیاد و حرفه آموزی قرار گرفته اند.
انتهای پیام/ع