به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ سید احمد هاشمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف و حتی لمس قارچهای سمی کوهپایهای یا کوهستانی خودرو به خصوص قارچهایی که در کنار درختان میرویند ممکن است مسمومیت ایجاد کند.
وی با بیان اینکه شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است، تصریح کرد: شهروندان باید تنها قارچهایی را که توسط مراکز مجاز و در بستهبندیهای دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی ارائه میشود، مصرف نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچ، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سمشناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنید.
هاشمی افزود: در مواردی که علائم گوارشی با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد این دسته از قارچها درجه سمی بهمراتب بیشتری دارند و متأسفانه علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
انتهای پیام/آ