معاون عمرانی استاندار کرمان گفت : ثمره مثبت طرح همیاران آب ،این بود که همه دستگاه‌های مرتبط با حوزه آب استان در راستای کاهش مصرف و درست مصرف کردن آب همگام و همراه بودند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بنا به اعلام روابط عمومی استانداری کرمان، "سید مصطفی آیت اللهی موسوی" معاون عمرانی استاندار کرمان عصر امروز در کارگروه سازگاری با کم آبی استان کرمان گفت: با توجه به وضعیت بارندگی‌های اخیر در کشور و استان کرمان به پیشنهاد ۴ وزارتخانه و سازمان محیط زیست مصوب شد کارگروه ملی سازگاری با کم اب در سطح کشور تشکیل شود.

وی با بیان اینکه نحوه مدیریت آب موجود، سازگاری با کم آبی، اطلاع رسانی، صرفه جویی و اصلاح الگوی استفاده از آب در این کارگروه مطرح می‌شود اظهار کرد: در سال‌های گذشته شورای حفاظت از منابع آب را برگزار می‌کردیم که از این پس این شورا به کارگروه سازگاری با کم آبی تغییر نام پیدا کرد.

موسوی با بیان اینکه اهداف این کارگروه در استان در بحث صرفه جویی، درست مصرف کردن، مدیریت منابع آبی و اطلاع رسانی لازم است اظهار کرد: در استان کرمان از سال ۹۳ و با تدبیر آقای رزم حسینی، طرح همیاران آب استان کرمان تدوین شد که ثمره مثبت این طرح این بود که همه دستگاه‌های مرتبط با حوزه آب استان در راستای کاهش مصرف و درست مصرف کردن آب همگام و همراه بودند.

"علی رشیدی" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه کم آبی ۵۰ سال اخیر، بیشترین تاثیر را بر روستا‌های استان کرمان گذاشته است اظهار کرد: در سطح استان امسال با توجه به بارندگی‌های اخیر و گرمای بی سابقه، تقریبا بیش از ۹۰ درصد منابع آب سطحی را از دست خواهیم داد.

وی با بیان اینکه از ۶۷۰ حلقه چاهی که در سطح روستا‌های استان کرمان فعال است، ۲۰۱ حلقه چاه با کمبود شدید آب مواجه می‌شوند که برخی از آن‌ها کاملا خشک خواهند شد تصریح کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط آبفای استان کرمان، ۸۴۹ روستا از روستا‌های تحت شبکه آبرسانی، با مشکل کمبود آب مواجه خواهند شد که ۵۴۸ هزار نفر از جمعیت استان را شامل می‌شوند و برای حل مشکل آبرسانی به این روستا‌ها باید به وسیله تانکر و یا اجاره چاه‌های آب‌های کشاورزی تامین آب این مناطق را انجام دهیم که برای این مهم ۳۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پول نقد نیازمندیم.

رشیدی با بیان اینکه ۷۰۵ روستای استان هم اکنون به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند اظهار کرد: پیش بینی می‌شود تعداد روستا‌های آب رسانی به وسیله تانکر در تابستان جاری به ۲۰۰۰ مورد برسد.

"ابراهیم علیزاده" مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان نیز در این جلسه گفت: میزان بارندگی استان کرمان در سال ۹۵-۹۶ حدود ۱۷۸ میلیمتر بوده است و از مهر سال گذشته تا کنون ۱۲۳ میلیمتر است، و با توجه به اینکه فصل بارندگی سال‌جاری به پایان رسیده است لذا امسال بدترین سال به لحاظ میزان بارندگی بوده است.

وی بحرانی‌ترین استان‌های کشور در چند ماه اخیر به لحاظ بارندگی را کرمان و سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: استان کرمان ۴ سد در حال بهره‌برداری است که در سال گذشته میزان ورودی سد‌های استان در سال گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب و در سال جاری ۱۱۴ میلیون متر مکعب بوده است و میزان خروجی سد‌های استان در سال گذشته حدود یک میلیارد متر مکعب و در سال جاری ۱۹۲ میلیون متر مکعب بوده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان ۳۷۲ میلیون متر مکعب را ظرفیت سد‌های استان کرمان دانست و بیان کرد: براساس مطالعاتی که در خصوص وضعیت آب کشور صورت گرفته است مشکلات آبی شامل؛ توازن بخش‌های مختلف، مصرف بی رویه آب، ورود آلاینده‌ها، ساختار ناکارآمد اقتصاد آب، تغییر اقلیم، تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آب و ... ذکر شده است.

وی با اشاره به راهکار‌های برای مناطق مختلف کشور برای عبور از کم آبی کشور متفاوت ارایه شده است، اظهار کرد: اجرای طرح‌های کاهش مصرف آب، توسعه بازار‌های آب، طرح همیاران آب از جمله نسخه‌های است که برای استان کرمان پیچیده شده است.

علیزاده به مصوبات هییت وزیران اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، توزیع کمبود آب در مصارف مختلف، برنامه ریزی لازم برای انطباق الگوی کشت، نظارت بر عملکرد پیش رفت کارگروه‌های استانی، از جمله مصوبات هییت وزیران برای مقابله با بحران کم آبی می‌باشند.

وی تعیین سهم کمبود بخش‌های مختلف مصرف متناسب با شرایط اقتصادی، سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی برای واپایی کنترل سطح زیرکشت بهاره و زمستانه، آزاد سازی منابع آب در اختیار فضای سبز و خدمات شهری حداقل ۳۰ درصد کاهش یابد، تحویل حجمی برای کلیه مصارف، در مواردی که جبران کمبود آب شرب در سقف الگوی مصرف بازنگری شده متناسب با شرایط کم آبی باشد را از دیگر مصوبات برشمرد.

وی به عملکرد شرکت آب منطقه‌ای کرمان اشاره کرد و ادامه داد: کنترل اضافه برداشت از یک هزار و ۸ حلقه چاه و از محل خاموشی موتور پمپ‌ها ۸۵۰ میلیون متر مکعب عدم برداشت داشته ایم.

علیزاده اظهار کرد: شهرستان کرمان تنش آبی دارد، لذا ۸ حلقه چاه برای جبران کمبود آب کرمان اختصاص دادیم تا بخشی ازآب شرب شهر کرمان از این بخش تامین شود.

انتهای پیام/ی

 اختصاص ۸ حلقه چاه برای کاهش تنش آبی شهر کرمان

برچسب ها: بحران آب ، وزارت نیرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.