مدیر گروه آموزشی بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران از سهم ۲۵ درصدی پزشکان در سلامت جامعه خبر داد.

سهم ۲۵ درصدی پزشکان در سلامت جامعه/ طرح غربالگری سرطان روده بزرگ اجرا می‌شودعلیرضا امینی منش مدیر گروه آموزشی بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افزود: یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و انواع سرطان‌ها، سبک زندگی است، آموزش سلامت جامعه و سبک زندگی زمینه‌ساز کاهش آمار بیماری‌های غیر واگیر در جامعه است.

وی افزود: سرطان روده بزرگ سرطانی قابل پیش‌گیری است که اگر سواد سلامت جامعه افزایش پیدا کند، شاهد کاهش آمار و عوارض خواهیم بود، خوشبختانه بعد از طرح تحول ادغام سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم در سیستم بهداشتی جدی گرفته شده و می‌توانیم از طریق غربالگری این موارد را شناسایی و رصد درمان را دنبال کنیم.

امینی منش اظهار کرد: ارتقای طرح تحول در گام اول مربوط به آموزش سلامت جامعه است و اگر مردم آموزش نبینند و به عرصه نیایند پیشرفت صد درصدی نخواهیم داشت، خوشبختانه نظام سلامت نیز تنها درمان را دنبال نمی‌کند بلکه آموزش را اولویت قرار داده است و به این منظور کلیه مراکز بهداشت درمانی و پایگاه‌های بهداشت، سفیران سلامت، مراقبین سلامت، بهورزان و پزشکان آموزش دیده را مستقر کردند تا این همکاران  آموزش لازم را به گروه‌های سنی 50 تا 70 سال و سایر افراد ارائه دهند.

مدیر گروه آموزشی بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کلیه مراکز درمانی و پایگاه‌های بهداشتی در این طرح افراد 50 تا 70 ساله را که به این مراکز مراجعه می‌کنند برای غربالگری سرطان روده بزرگ آماده و با کیت‌های تشخیصی آن‌ها را بررسی می‌کنند و در صورت مثبت بودن تست‌های تشخیصی افراد به سطح دو که متخصصان هستند ارجاع داده می‌شوند و روند درمان را طی می‌کنند.

 تدوین و ابلاغ سند ملی بیماری‌های غیر واگیر در وزارت بهداشت

وی گفت: خوشبختانه باتدوین و ابلاغ سند ملی بیماری‌های غیر واگیر به وازتخانه‌ها و عوامل اجرایی شاهد کاهش آمار بیماری‌های غیر واگیر خواهیم بود که در حال حاضر بار بیماری‌های غیر واگیر 70 درصد است و باید با آموزش سبک زندگی سلامت محور با بهره گیری از پزشکان و مراقبان بهداشت و تمام سطوح جامعه بار بیماری‌های غیر واگیر را کاهش دهیم و به اقتصاد درمان کمک کنیم.

امینی منش اظهار کرد: خوشبختانه وزارت بهداشت و طرح تحول تنها به درمان معطوف نشده است و بعد از طرح تحول تمام مراکز در عرصه تجهیزات و دستگاه‌‌ها به روز شدند و شاهد پوشش صددرصدی مناطق در عرصه سلامت بودیم اما از آنجا که اثرات بهداشت و آموزش سبک زندگی سلامت محور بلند مدت است تا زمانی که محقق نشده است بار بیماری‌ها کاهش پیدا نمی‌کند و به این دلیل برخی تصور می‌کنند وزارت بهداشت تمرکز اصلی خود را به درمان اختصاص داده است.

مدیر گروه آموزشی بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: پزشکان سهم 25 درصدی در سلامت دارند و 75 درصد سلامت مشارکت بین بخشی و آگاهی جامعه است و اگر افراد آموزش دیده آموزش سبک زندگی سلامت و سواد سلامت را به جامعه تزریق کنند شاهد کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر خواهیم بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
مریم بُِِرزآبادی
۰۰:۵۳ ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
لطفا درمورد اینکه آیا تستهای ژنتیک برای شناسایی افراد در خطر برای بیماری سرطان روده (Lynch Syndrome) انجام میشود یا خیر گزارشی تهیه کنید. مردم ما در این زمینه اطلاعات چندانی ندارند و اگر از طریق رسانه ها خبر رسانی شود که آیا این تستها در ایران انجام میشوند یا خیر و اینکه اگر امکان انجام این تستهای ژنتیکی فراهم است به کجا باید مراجعه کرد, کمک شایانی به پیشگیری از این بیماریهای مخوف و قابل پیشگیری خواهد شد.

سپاس