به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: این آبراهه در جریان کار باستان شناسی مسیرهای آبرسانی به حوض میانی ایوان عالی قاپو و پس از آوار برداری پشت بام ضلع شمالی این عمارت تاریخی، یک حوض سنگی قدیمی کشف شد.
فریدون اللهیاری با بیان اینکه این حوض سنگی در ابعاد 110 در 86 سانتی متر و به عمق 40 سانتی متر است، افزود: این حوض متصل به یک آبراه سنگی است و مسیر آبرسانی را به یک چاه در همان نزدیکی وصل می کند.
مدیر پایگاه ثبت جهانی میدان امام هم گفت: محمود منشی از استادهای مرمت این آبراهه قدیمی را هنگام مرمت سقفهای چوبی پشت بام و آواربرداری پشت بامهای طبقه سوم و چهارم ضلع شمالی عمارت عالی قاپو کشف کرد.
فریبا خطابخش افزود: عملیات باستان شناسی برای ادامه مسیر آبرسانی با برچیدن آجر فرش های پشت بام عمارت عالی قاپو ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار، کار باستان شناسی مسیرهای آب رسانی به حوض میانی عالی قاپو درحال انجام است، گفت: کشف این آبراهه در زیر آجرفرش پشت بام عالی قاپو نشان می دهد مسیرهای آبرسانی در یک دوره تاریخی پوشانده شده است.
کاخ عالی قاپو یکی از مهمترین بناها و معماری های نفیس در میدان امام (ره) اصفهان این کاخ ورودی دولتخانه صفوی بوده است که در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطف الله قرار دارد.
کاخ موزه عالی قاپو که در سال 1310 به شماره 104 به ثبت ملی رسیده بود، همراه با مجموعه میدان امام (ره) در اردیبهشت 1358 به شماره 115 به عنوان میراث جهانی به ثبت یونسکو ( سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) رسید.
انتهای پیام / س