کامبیز سلطانی نژاد سم شناس پزشکی قانونی در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با اثرات مصرف قارچ های سمی و عوارض آن در بدن انسان اظهار کرد: سم قارچهای سمی در محیط باقی نمیماند و با از بین رفتن و پوسیدن قارچ در محیط سم آن هم از بین می رود.
وی با اشاره به اینکه تنها مصرف خوراکی قارچ های سمی باعث مسمومیت در انسان می شود؛ افزود: تماس قارچهای سمی با پوست بدن انسان مشکلی ایجاد نمیکند و خطرناک نیست .
این سم شناس پزشکی قانونی ادامه داد: قارچهای سمی عمر کوتاهی در محیط زیست دارند و هر چه شرایط آب و هوا به سمت گرمتر شدن میرود این قارچها نیز از بین رفته و اینگونه نیست که در خاک پایدار بمانند.
سلطانی نژاد گفت: مصرف قارچهای سمی تنها در صورت مصرف خوراکی باعث مسمومیت میشود و با پختن، کبابی و آبپز کردن قارچ سم آن از بین نمیرود.
وی با تاکید بر اینکه توصیه میشود فردی که مشکوک به مسمومیت با قارچ سمی است هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کند، بیان کرد: بعد از مصرف قارچهای سمی بین 6 تا 12 ساعت علائم گوارشی که جزء اولین علائم مصرف قارچ سمی است در بدن ظاهر میشود، اما بعد از 12 تا 24 ساعت شدت علائم به ظاهر خفیف شده که باعث میشود فرد تصور کند که بهبود پیدا کرده است. در حالی که 2 تا 4 روز بعد شدت علائم به یکباره افزایش پیدا کرده و به نارسایی کبدی و در صورت عدم درمان منجر به فوت شخص میشود.
سلطانی نژاد ادامه داد: اگر فردی که با قارچ سمی مسموم شده به مراکز درمانی مجهز مراجعه کند، احتمال مرگ او تا 15 درصد کاهش پیدا میکند و در صورت عدم درمان 90 درصد احتمال فوت فرد افزایش پیدا می کند.
وی گفت: پادزهر و توانایی درمان مسمومیت با سم قارچ های سمی در مراکز درمانی کشور وجود دارد.
انتهای پیام/