به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، اتحادیه اروپا در راستای حفظ برجام، رسما اجرای "قوانین بازدارنده" خود را برای محافظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای آمریکا آغاز کرد.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، چهارشنبه گذشته در نشست سران اتحادیه اروپا در صوفیه، پایتخت بلغارستان، از آغاز روند اجرای این قوانین از روز جمعه خبر داده بود.
قوانین بازدارنده برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ برای حفظ منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر تحریمهای آمریکا علیه ایران، کوبا و لیبی وضع شدند. در آن زمان، بکارگیری این مقررات در کنار تهدید به شکایت از آمریکا در سازمان تجارت جهانی باعث شد شرکتهای اروپایی بتوانند حدود یک دهه تحریمهای آمریکا علیه ایران و دو کشور دیگر را نادیده بگیرند.
با این حال، برخی منابع معتقدند ماهیت تحریمهای آمریکا از سال ۲۰۱۰ به بعد به گونهای تغییر کرده که نادیده گرفتن آنها برای شرکتهای اروپایی دیگر به آسانی سال ۱۹۹۶ نیست.
طبق گزارش رویترز، اتحادیه اروپا قوانین بازدارنده خود را بروزرسانی کرده و تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران را نیز به آن اضافه میکند.
این قوانین از 2 ماه دیگر وارد فاز اجرایی خواهند شد مگر آنکه پارلمان و دولتهای اروپایی رسما اجرای آن را رد کنند. البته چنانچه حمایت سیاسی محکمی از این قانون به عمل آید، اجرای نهایی آن ممکن است زودتر از موعد مقرر انجام شود.
این قوانین پس از اجرا، شرکتهای اروپایی را از همراهی با تحریمهای آمریکا منع کرده و رأی دادگاههای آمریکا علیه ایران را نیز به رسمیت نمیشناسند.
بیشتر بخوانید: آیا اروپا میتواند منافع ایران را در برجام حفظ کند؟
انتهای پیام/
هر شرکت اروپایی که با ایران مراودات تجاری حدود ۵ و ۶ میلیارد دلاری داره با آمریکا ده ها برابرش مراوده تجاری داره،مثل همین توتال.