به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛رباتهای پرندهای که در قد و قامت حشرات کوچک ساخته میشوند، میتوانند به انجام وظایف وقت گیر مانند نظارت بر رشد محصولات در زمینهای بزرگ کشاوری و یا تشخیص نشت گاز کمک کنند.
این رباتها به حدی کوچک هستند که نمیتوان مانند پهپادها برای پرواز آنها از پروانه استفاده کرد و در عوض این رباتها با چرخش بالهای کوچک خود از زمین بلند میشوند و پرواز میکنند. کوچکی سایز این رباتها یک مزیت محسوب میشود و ساخت آنها نیز کم هزینه است. همچنین این رباتها میتوانند به راحتی وارد مکانهای تنگی شوند که برای پهپادهای بزرگ غیرقابل دسترسی هستند.
اما حشرات رباتیک فعلی هنوز (برای پرواز) به زمین متصل هستند. ابزارهای الکترونیکی که این رباتهای مینیاتوری برای حرکت دادن و کنترل بالهای خود نیاز دارند، آنقدر سنگین است که با آنها قابل حمل نیست.
بیشتر بخوانید:کشف حشره غول پیکر عجیب! +عکس
اکنون مهندسان دانشگاه واشنگتن در آمریکا برای اولین بار سیمهای اتصال ربات حشره خود به نام RoboFly را کنار گذاشتند و در عوض یک مغز به آن اضافه کردند که به ربات اجازه میدهد به طور مستقل بال بزند. البته این ربات در حال حاضر تنها میتواند از زمین بلند شود و روی زمین فرود آید، اما این کار خود یک جهش بزرگ برای این نوع رباتها محسوب میشود.
RoboFly اندکی از یک خلال دندان سنگینتر است و از یک پرتو لیزر انرژی میگیرد. این ربات با استفاده از مدار کوچکی که در آن تعبیه شده است انرژی لیزر را به انرژی الکتریکی کافی برای به حرکت درآوردن بالها تبدیل میکند.
در حال حاضر RoboFly تنها میتواند از زمین بلند شود و بر زمین بنشیند. زمانی که سلول فتوولتائیک آن از خط مستقیم دید لیزر خارج میشود، انرژی ربات تخلیه میشود و فرود میآید، اما محققان امیدوارند که به زودی بتوانند لیزر را هدایت کنند به نحوی که RoboFly بتواند به اطراف پرواز کند.
محققان یافتههای خود را روز ۲۳ مه (دوم خرداد) در کنفرانس بین المللی رباتیک و اتوماسیون در بریزبن استرالیا ارائه خواهند کرد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام /